Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Srovnatelné s 1. dílem..už to není sice originální, ale stále má co nabídnout! (metro v zákázaném pásmu, zmutovaní lidé, bomba alfa a omega) Příběh Brenta je také velmi lákavý a postupné odhalování skutečnosti a pátrání po Taylorovi nemá chybu. Nejen z nostalgie dávám plné hodnocení. Mimochodem tento díl jsem viděl z celé série planety opic nejvíckrát, snad právě proto mám k němu velmi kladný vztah. Efektní konec: (SPOILER) V JEDNÉ Z NESČETNÝCH MILIARD GALAXIÍ EXISTUJE HVĚZDA STŘEDNÍ VELIKOSTI. A NA JEDNÉ Z JEJÍCH OBĚŽNIC, MODRÉ A NE PŘÍLIŠ VÝZNAMNÉ PLANETĚ, PRÁVĚ PŘESTAL EXISTOVAT VEŠKERÝ ŽIVOT..... ()

Derek 

všechny recenze uživatele

slabsia kopia neprekonatelneho originalu s dost chabou reziou (niektore pasaza zavanaju televiznostou) a scenarom ktory i ked prichadza s niecim novym (telepaticky mutanti) je v podstate len dementnost (a skoda ze sa tvorci nerozhodli viac preskumat svet planety opic a opat sa zameriavaju len na miesta kde sme boli uz v prvej casti). nahrazka za charlesa hestona postrada jeho charismu, ale este stastie ze linda harrison je ako nova spat (je stale neskutocne krasna) i ked stupidna zapletka medzi nou a brentom nedava vacsinu casu zmysel. zaverecny monolog je len tupy a posoby ako past na oko (i ked tvorci si zasluzia pochvalu za odvahu film skoncit destrukciou celej zeme)... ()

Reklama

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu opičí krok zpátky! Namlsali se úspěchem, ale očividně nestačí jen narvat tucty opic a doufat, že to bude fungovat. Jednička stála na příběhu, zvratu, nepoznaném...zde se nic takového neděje, příběhově to je nudnější a nezáživné. Místy dokonce nelogické v rámci scénáře a možná (ne)chtěně vtipné. Přesto tři hvězdy, protože jsem stále pln pozitivních dojmů z prvního dílu a tak trochu jsem té pozitivity přenesl na dvojku... ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Do vnútra Planéty opíc nie je až také zlé pokračovanie ako sa zdá. Je mi jasné a je očividné, že pokles kvality je po všetkých stránkach od neprekonateľného originálu, ale druhý diel si stále zachoval veľa podstaty z jednotky a hlavné je, že film ma dokázal baviť na dobrej úrovni. Posledná tretina filmu mi úplne nesadla, príchodom inteligentných ľudí na scénu to šlo dole vodou, ale ešte sa to dá prekusnúť. Do vtedy to bolo viac než fajn. Hlavný hrdina zahral dobre, Hestonova postava sa mohla ohriať dlhšie. Opice znovu super, kostýmy perfektné. Bohužiaľ už tu nie je žiadna silnejšia pamätná scéna kvôli, ktorej by som si film púšťal znovu. Bavil som sa dobre a sci-fi téma Planéty opíc sa mi veľmi pozdáva, preto prižmurujem oko a dávam vyššie hodnotenie. 70% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější díl ze ságy o Planetě opic. Málokdy se podaří natočit druhý díl lepší než první, tento lepší není, ale jen o kousek. Skvěle je využito zlomu na konci prvního dílu, který dává sáze nový rozměr. Scénáristé si s myšlenkou dokázali pohrát a opět představit filmovou kritiku stávajících poměrů a nesmyslnosti chápání jaderných bomb. je velmi poznat stáří filmu, ne tolik na opicích jako spíše na lidech v zakázaném pásmu, ale to vše vynahradí myšlenka a snaha posunout příběh o planetě opic o další kus dál. Je však patrné, že každý kdo si neoblíbil už první díl by vůbec neměl na pokračování koukat, protože tu bude opět hodně lidí v maskách opic a vize budoucnosti, která nemusí sednout každému. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (17)

  • Tvůrci počítali s natočením scény s dítětem - poloopem, poločlověkem. Producenti se nakonec zalekli ztráty ratingu a ve filmu se tato scéna neobjeví. (HellFire)
  • Oficiálny rozpočet filmu predstavoval 3 milióny dolárov, no podľa vyjadrenia režiséra Teda Posta bol v skutočnosti ešte nižší. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama