Reklama

Reklama

Na obří, luxusní lodi Poseidon se všichni pasažéři baví a oslavují příchod nového roku. Zcela odlišná je situace na můstku. Je slyšet dunění, a když se první důstojník zahledí do tmy, spatří gigantickou vlnu. Tsunami míří na bok lodi a námořníci se marně snaží loď otočit přídí k vlně. Je vyhlášen poplach, ale nic nemůže tragédii zabránit. Vlna naráží na bok lodi, zvedá ji a převrací kýlem vzhůru. Kapitán lodi všem přikáže, aby čekali ve velkém tanečním sále na příchod zachránců. Neposlechne ho profesionální karetní hráč Dylan Johns, rozhodnutý dostat se ven z vraku tubusem lodních šroubů. K němu se přidá sympatická svobodná matka Maggie Jamesová s osmiletým synkem Conorem, bývalý starosta New Yorku Robert Ramsey, hledající dceru Jennifer i jejího přítele Chrise, a stevard Valentin. Později se ke skupině připojí opilec Larry a černá pasažérka Elena... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (464)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Videl som to v dobe, keď tento kolos priplul do kín. Vtedy to síce nebolo bohvie čo, ale bavilo ma to, keďže ma bavia dobrodružstvá, kde sa snaží partička ľudí zachrániť. No a Poseidon moje kritéria spĺňa. Nie je to nič extra, ale dobre sa na to pozerá. Casting nie je nič moc extra, najlepší je tam ozaj iba ten Kurt, ale nevadil mi ani Josh Lucas. Čo mi vadilo bolo debilne správanie postav, zázračné vyliečenia a trošku zlý strih, pretože mám pocit, že sa postavy občas teleportuju. Inak ma bavilo pozerať sa na to ako sa partička preživších snaží zachrániť s luxusnej lode, ktorá je obrátená hore pupkom. Tie prachy sú tam vidno. A navyše je to celkom krátke, takže to dobre plynie. A hudba od Badelta je vlastne tiež fajn, presne ako tento film.  Obľúbený soundtrack: Poseidon. 65% - 3* ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Technicky brilantně natočená hovadina. Každá druhá postava je superman, je to tak neskutečně rychlé, že to trumfuje kdejakou videohru a logika je něco, co se tvůrcům totálně nehodí do krámu. Jako katastrofický film neskutečně tupé a téměř nepoužitelné, jako oddechovka na léto do kina, kdy chce člověk utéct parnu, dokonalé... btw, to fakt musí v každém svém filmu Jimmy Bennett prolézat nějakou šachtu, už začínám mít podezření, že si ho tvůrci vybírají čistě proto, že ostatní mrňata Hollywoodu se asi malých prostor bojí. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Špatný to neni, ale nijak úžasný zase taky ne. SLušný katastrofák na jedno zhlédnutí. Má dobrodružný ráz - jde rychle k věci a většina se točí kolem hledání cesty z lodi. Nebojí se být drsnější, jednou dvakrát mě zamrazilo. Není to vyloženě napínák, ale v některých momentech napětí funguje hodně dobře, # příběh 6 | hudba 7 | humor 1 | akce 4 | napětí 5 | pustil bych si znovu 6 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Poseidon mohol trvať 130 minút. Prvých 40 min by sa tradične venoval postavám. Jeho scenár ale kráča popcornovejšou cestou, loď prevracá po desiatich minútach, v ktorých každú z hlavných postáv naťukne sotva v minútovom sóle. Viacej, ale stále málo, sa o nich dozvedáme priebežne vo zvyšných 80 minútach, počas úniku z "dna" lode na jej "palubu" - a to už sme v Deep Blue Sea, akurát bez žralokov. Postavy teda nič moc, len aby boli, krátke emocionálne záchvevy pri ich postupných úmrtiach sú našróbované. Príbeh prakticky neexistujúci. Ale pre tých pár naozaj hnusne skľučujúcich, klaustrofobických scén dávam i tak veľkoplátnové 3*. Je to prázdny a občas blbý film, ale nenudí ani sekundu a je technicky perfektne prevedenou roller-coaster ride of thrills. Hoci nie tak cool a nepredvídateľnou ako Deep Blue Sea. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak takhle ma vypadat spravne zvladnutej remake. Pribehove se drzi originalu, takze i tady je to celkem predvidatelnej a jednoduchej dej, ale celej film je natocenej sviznejs, taky ma film jen 85 minut, coz bylo tak akorat. Taky mi prisel film drsnejsi, se smrtma si nedelal starosti ani puvodni, ale tady obcas chcipaj fakt nechutne a chcipa jich hodne. Az teda na hlavni partu, tady se oproti originalu zase docela setri. Sem tam je ve filmu nejaka scena, ktera jak kdyby vypadla z puvodniho filmu, ale obcas tvurci pridou s dobrym napadem, vetsinou na nejakou prekazku. Herci, ackoliv na to ze zacatku nevypadali, byli nakonec v pohode. Jeste zbejva zminit, ze uvod je odbytej behem deseti minut a pak nastoupi od zacatku do konce napinava podivana, to vse navic podporeny az na par vyjimek paradnima trikama. Ja byl spokojenej. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (25)

  • Kvůli náročnému podvodnímu natáčení trénoval Josh Lucas v domácím bázenu podle příručky různé techniky potápění a výdrž. V nejlepší formě dokázal vydržet pod vodou dvě minuty a devatenáct sekund. (Locksley)
  • Režisér Wolfgang Petersen chtěl, aby byl Josh Lucas (Dylan Johns) opravdu dobře připravený na svůj nejkomplexnější záběr, ve kterém měl plavat pod vodou, zatímco na hladině hoří benzín. Lucas tedy pečlivě trénoval a "všechno se to vyplatilo, protože jednoho dne přišla chvíle, kdy jsem se musel potopit, načež nade mnou doslova zapálili dvacetimetrovou plochu. Když na to nejste připravený, instinkt vám okamžitě proti vší logice rozkáže plavat nahoru. Řekli mi: 'Jestli uvidíme, že míříš nahoru, okamžitě tě popadneme, stáhneme tě ke dnu a nacpeme ti do pusy dýchací přístroj!' Je to pravdu nepříjemný pocit a přitom ještě musíte dělat, co se po vás chce - tedy plavat z bodu A do bodu B a zůstat v roli. A samozřejmě jsem to musel dělat já, Wolfgang chtěl, aby bylo ve všech filmech vidět, že ty nebezpečné věci dělají herci a kaskadéři." Kaskadér byl nakonec místo Lucase použit jen v jednom jediném krátkém záběru z celého filmu. (NIRO)
  • Režisér Wolfgang Petersen si nechal postavit dokonalou repliku lodě převrácené dnem vzhůru, kterou mohl znovu a znovu zatápět vodou pod obrovským tlakem. Tato "hračka" je jedním z hlavních důvodů proč film stál 160 milionů dolarů. (Stegr)

Související novinky

Nový režisér pro Enderovu hru

Nový režisér pro Enderovu hru

22.09.2010

Jeden z nejslavnějších sci-fi románů z pera velmistra žánru Orsona Scotta Carda dlouho plánoval zfilmovat Wolfgang Petersen. Pak ale natočil propadák Poseidon (o plýtvání penězi během prací kolují… (více)

Ufoni si nedají pokoj

Ufoni si nedají pokoj

15.09.2007

Wolfgang Petersen byl několik let spojován s adaptací kultovního sci-fi románu Orsona Scotta Carda Enderova hra. Jenže všichni víme, jak to dopadlo s jeho posledním filmem Poseidon. Už po premiérovém… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno