Reklama

Reklama

Na obří, luxusní lodi Poseidon se všichni pasažéři baví a oslavují příchod nového roku. Zcela odlišná je situace na můstku. Je slyšet dunění, a když se první důstojník zahledí do tmy, spatří gigantickou vlnu. Tsunami míří na bok lodi a námořníci se marně snaží loď otočit přídí k vlně. Je vyhlášen poplach, ale nic nemůže tragédii zabránit. Vlna naráží na bok lodi, zvedá ji a převrací kýlem vzhůru. Kapitán lodi všem přikáže, aby čekali ve velkém tanečním sále na příchod zachránců. Neposlechne ho profesionální karetní hráč Dylan Johns, rozhodnutý dostat se ven z vraku tubusem lodních šroubů. K němu se přidá sympatická svobodná matka Maggie Jamesová s osmiletým synkem Conorem, bývalý starosta New Yorku Robert Ramsey, hledající dceru Jennifer i jejího přítele Chrise, a stevard Valentin. Později se ke skupině připojí opilec Larry a černá pasažérka Elena... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (464)

Lima 

všechny recenze uživatele

Kdyby se tvůrci věnovali se stejnou pečlivostí scenáři tak jako výtečné technické stránce, byla by to žánrová bomba. Jenže film doplácí na krátkou stopáž. Aby vás to věčné prolézání, přelézání, propolouvání chodeb a překážek bavilo, museli byste mít k jejím aktérům vybudovaný nějaký hlubší citový vztah, což díky přespříliš uspěchané expozici není divákovi dopřáno. Ve výsledku se tak jedná o spotřební rychlovku typu "hamburger", servírovaný s přepychovou oblohou v podobě ÚŽASNÉ výpravy a s místama nechtěně směšnými dialogy jak z pera Monty Python. A propós, Wolfi, Josh Lucas na hereckou extraligu nemá.... ()

T2 

všechny recenze uživatele

" Wolfgang Petersen rázne klope na dvere už skoro zabudnutých teraz už len B-éčkarov ako Jan De Bont, Renny Harlin, John McTiernan, ... stačí mu už len otvoriť , ale čo to vidím ... prosím potlesk je už tam, BRAVO!!! Majstre. " Petersen je asi najznámejší Nemecký režisér preslávený hlavne vďaka Nekonečnému príbehu a Ponorke, nuž a po tejto snímke by sa mal zakopať od hanby pod zem. Už pri Tróji bolo cítiť že takéto veľkorozpočtové projekty sú pre ňho ťažko zvládnuteľné, neviem čo sa v hlavách producentov pri výbere režisérov rodí ale vidím že z väčšia strieľajú od brucha a dávajú "vyhodené" peniaze do takýchto katastrofických(doslovne) filmov. Tu je cítiť plnohodnotná komercia (vidina len veľkých ziskov) bez akéhokoľvek záujmu vykresať z filmu aspoň malú drámu aby mal človek aspoň špetku ľútosti nad ľuďmi zasiahnutými námornou tragédiou. Takto priamočiary príbeh s plochosťou ako sa patrí, by napísalo aj sedem ročné decko! Film má určieté základné body Dokonalej búrky (2000) vlna - prevrátená loď, tam ale na šťastie pod Petersonovím vedením ešte vznikol solídne spracovaný dramatický príbeh ťahaný hercami ako George Clooney a Mark Wahlberg, v Poseidone už nefunguje absolútne nič, vrátane trikov vyznievajúcich do prázdna - teda sú bezúčelne až nudia,(po polhodinke filmu som už nemohol kľukne sedieť a až do konca som sa mrvil aj keď na pohodlnej sedačke). Herci hrajú alebo skôr zabávajú svojimi výkonmi - komedianti jedni. Top scéna - keď kamera sleduje námorníka s ďalekohľadom ako pozerá na blížiacu sa vlnu, a trošku aj prevrátenie lode. ( za ten rozpočet to je veľmi málo ) ║Rozpočet $160miliónovTržby USA $60,674,817Tržby Celosvetovo $181,674,817Tržby za predaj DVD v USA $19,722,086 //počet predaných kusov 1,195,327║ pekná suma sa utopila na tomto projekte /videl v kine: 20%/ ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že tenhle remake mě příjemně překvapil. Původní film je pro mě nedotknutelnou klasikou a když jsem viděl jak otřesně dopadlo např to dvoudílný tv zpracování, tak jsem byl skeptický, ale Petersen naštěstí není žabař jako Emerich a neposral to. Pravda film je hodně krátký na seznámení z postavama je minimum času, ale zase se furt něco děje akce a efekty se mi zamlouvali i když myšlenka pokulhává, ale o tý to asi nebude. Takže remake který sice kvalit původního eposu nedosahuje, ale ostudu mu určitě neudělal.75% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tradiční popcornová jednohubka. O postavách nevíte skoro nic, protože hned po 10 minutách přijde hnusně digitální vlna a většinu lidí zabije, takže si ani nemáte koho oblíbit (on ani nikdo zvlášť dobře nehraje,ale na Emmy Rossum se aspoň hezky kouká). Celej ten příběh je malinko přiblblej, ale Petersen má akční scény ještě pořád v ruce, takže jsou opravdu napínavé. A je to dostatečně krátký na to, aby to začalo nudit. Prostě jednou to stačí, žádnej zázrak to ale není. 50% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nemecký režisér Wolfgang Petersen natočil počas svojej kariéry zopár zaujímavých snímkov (Nekonečný príbeh, Trója, Smrtiaca epidémia, Dokonalá búrka, Ponorka). Neboli to žiadne päť hviezičkové klenoty, ale mali svoju kvalitu. Preto som bol dosť zvedavý na to ako sa popasoval s novou verziou filmu o veľkej, luxusnej, výletnej, oceánskej lodi "Poseidon", ktorú počas novoročnej oslavy prevráti obrovská vlna a tak uväzní posádku a pasažierov v jej útrobách. Pán Wolfgang Petersen odviedol dobrú prácu. Je to skúsený profesionál. Natočil kvalitný katastrofický film. *** ()

Galerie (85)

Zajímavosti (25)

  • Režisér Wolfgang Petersen chtěl, aby byl Josh Lucas (Dylan Johns) opravdu dobře připravený na svůj nejkomplexnější záběr, ve kterém měl plavat pod vodou, zatímco na hladině hoří benzín. Lucas tedy pečlivě trénoval a "všechno se to vyplatilo, protože jednoho dne přišla chvíle, kdy jsem se musel potopit, načež nade mnou doslova zapálili dvacetimetrovou plochu. Když na to nejste připravený, instinkt vám okamžitě proti vší logice rozkáže plavat nahoru. Řekli mi: 'Jestli uvidíme, že míříš nahoru, okamžitě tě popadneme, stáhneme tě ke dnu a nacpeme ti do pusy dýchací přístroj!' Je to pravdu nepříjemný pocit a přitom ještě musíte dělat, co se po vás chce - tedy plavat z bodu A do bodu B a zůstat v roli. A samozřejmě jsem to musel dělat já, Wolfgang chtěl, aby bylo ve všech filmech vidět, že ty nebezpečné věci dělají herci a kaskadéři." Kaskadér byl nakonec místo Lucase použit jen v jednom jediném krátkém záběru z celého filmu. (NIRO)
  • Voda, používaná při natáčení v atelierech, se ukázala být substancí poměrně zrádnou. Někdy byla studená, někdy teplejší, obvykle se štáb snažil najít teplotu pro herce co nejpříjemnější. Což ovšem mělo i svou stinnou stránku, jak komentoval Josh Lucas (Dylan Johns): "Nemusím vám vykládat, co s vámi udělá, když jste dlouho ve stučné vodě, ale možná nevíte, že v teplé se mnohem rychleji množí bakterie. Takže mezi námi začalo řádit něco jako taková hnusnější chřipka. V jednu chvíli jsme přišli asi o třetinu štábu. Já jsem během natáčení dvakrát v nemocnici rovnou ležel, ale na návštěvě jsem tam byl... už ani nevím kolikrát. A při jedné mi doktor dokonce poděkoval, protože jsme jim během těch našich pěti měsíců o třicet procent zvedli zisky. Díky Poseidonu měli o deset až patnáct pacientů denně navíc." (NIRO)
  • Úvodní záběr filmu, na kterém společnost ILM pracovala čtrnáct měsíců, byl ve své době jedním z vůbec nejdražších ve filmové historii. Kromě Joshe Lucase (Dylan Johns) v něm nebylo vůbec nic opravdového. (NIRO)

Související novinky

Nový režisér pro Enderovu hru

Nový režisér pro Enderovu hru

22.09.2010

Jeden z nejslavnějších sci-fi románů z pera velmistra žánru Orsona Scotta Carda dlouho plánoval zfilmovat Wolfgang Petersen. Pak ale natočil propadák Poseidon (o plýtvání penězi během prací kolují… (více)

Ufoni si nedají pokoj

Ufoni si nedají pokoj

15.09.2007

Wolfgang Petersen byl několik let spojován s adaptací kultovního sci-fi románu Orsona Scotta Carda Enderova hra. Jenže všichni víme, jak to dopadlo s jeho posledním filmem Poseidon. Už po premiérovém… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama