Reklama

Reklama

Na konci všech válek

  • USA To End All Wars (více)
Trailer

Obsahy(1)

Snímek Na konci všech válek vypráví příběh spojeneckých vojáků, kteří musí čelit brutálnímu zacházení v japonském zajateckém táboře. Muži jsou nuceni stavět železnici v nelidských podmínkách džungle napříč územím Barmy a Siamu. Vysílené, hladové a na smrt nemocné muže žene kupředu jen touha po pomstě, úniku a sebezáchově. Jen s nadějí a nově nabytou důstojností jsou schopni pomalu objevovat slabiny strnulého a odlidštěného režimu jejich trýznitelů. Pravdivý životní příběh o velké statečnosti a vůli přežít. Natočeno podle vzpomínek skotského kapitána Ernesta Gordona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

gogos 

všechny recenze uživatele

Velmi povedeny a netradicni film z valky. Film ukazuje jakym peklem si museli britsti vojaci projit jako vezni v thajskych a japonskych taborech v dzungli. Film zaroven nastinuje take toleranci a pochepeni od nekterych veznitelu a ukazuje jejich lidkost a priblizuje nam jejich viru. Kulturu ktera se od nasich tradic uplne lisi. Zaroven take podobnost filmu s originalem ukazuje i zaverecna dokumentarni pasaz. take je zde ukazano, k cemu muze vest omyl spojencu (vybombardovali vlastni lidi). Me se film jako celek velmi libil. Ma kvalitni pribeh, dobry scenar, je pekne zahrany, hudebni stranka je take dobra. Proste film na 4* ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Pro mě znovu další překvapení mezi válečnými dramaty. Zajímavé, že se někdy tak kvalitní filmy nikdy nedostanou na výsluní. Zajímá mě proč. Chtěl bych vědět, co tomuhle snímku chybí k tomu, aby se o něm vědělo. Aby byl filmem uznávaným. Asi tomu chybí ta okázalost, se kterou některé někdy mnohem horší filmy přicházejí na trh. Je smutné, že může film tak jednoduše zapadnout. Ale já jsem rád, že si podobných filmů čím dál tím víc častěji všímám. 85% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je hezké vědět, že vždycky se v zrnku písku objeví nějaká perla, o které člověk neví a tudíž netuší co od ní očekávat. Když už se nějaký válečný film objeví a nic o něm nevím, jsem překvapený a hodně zvědavý. Na konci všech válek se odehrává opravdu uplně v té největší prdeli, v táboře, který hlídají japonská a korejská vojska, v táboře, ve kterém tito vojska střeží americké vojáky, o kterých nikdo nemá ani šajnu. Každopádně celý film se odehrává v tomto táboře, takže žádné zajímavé rozvádění příběhu jsem nečekal a hlavně jsem věděl jak to všecko dopadne už od samotného začátku. I přesto, že jsem nic nečekal, protože příběh nic moc nenabídne, byl jsem překvapen a potěšen zároveň. Herecké výkony totiž byly naprosto strhující a to hodně pomohlo atmosféře, která se v táboře dokázala za tu dobu vykreslit. Jako válečné drama mě to hodně zaujalo, přestože jsem o něm nic nevěděl. Prostě jsem byl překvapený, protože jsem viděl film, kterému bych dal jinak tři hvězdičky, za svojí průměrnost. Tu čtvrtou dávám za to, že mě to dokázalo dostat do toho tábora nabytého emocemi. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Chvílemi velmi drsný film o životě spojeneckých vojáků v japonském vězení. Jen jsem se chvílemi nemohla zbavit pocitu dejavu - "Tohle jsem už někde viděla... Nebo snad četla?" Vraceli se mi straří známí - Rudolf Vrba, Král Krysa, Most přes řeku Kwai- ve velmi kompaktním balení vztahů mezi strážemi a vězní, o implikaci dvou kultur (Obzvláště scéna ukřižování vyznívá velmi... VELMI silně a filosoficky.) V rámci možností velmi dobří herci a konec roztomile řízlý dokumentem. Sice jsem od toho čekala trochu víc, ale zklamaná jsem rozhodně nebyla. Svět je tak krutý:( ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Hned od začátku jsem si říkal, že jde o realističtější Most přes řeku Kwai. Druhá půle je ale pak úplně jiná. Srovnávání kodexu japonských bojovníků bushido s přístupem spojeneckých vojáků ctícíh bibli. Každá část filmu je zajímavá a více než působivá, ale ve výsledku mi ten přechod přišel hrozně absurdní. Navíc mi nepřišlo, že by film nějak zvlášt podrželi herci. Zejména Carlyle, na kterého jsem se těšil, byl buď nevýrazný nebo naopak až přehnaný. Takže ve výsledku průměrný film z prostředí zajateckého tábora, ze kterého si můžete odnést asi hlavně několik lidumilských myšlenek. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu nevystupuje žádná žena. (SeanBean)
  • Otázky, které si pokládá Ernest (Ciarán McMenamin) při odjezdu z tábora: "Kdo je můj bližní? Kolikrát mám odpustit svému bratru? Co to znamená milovat své nepřátele? Co může člověk nabídnout výměnou za svou duši?" To jsou otázky, které jsou převzaty z Bible. (Kuny27)
  • Film byl natáčen převážně na ostrově Kauai, který je součástí Havajských ostrovů. (Lucas87)

Reklama

Reklama