Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sydney Wells (Jessica Alba) je známou losangeleskou koncertní houslistkou, která v dětství přišla nešťastnou náhodou o zrak. Transplantace očí je její jedinou šancí. Konečně nastal její čas. Po operaci se zdá být vše v naprostém pořádku. Za pomoci lékaře Paula Faulknera (Alessandro Nivola) a své sestry Helen (Parker Posey) se začne Sydney znovu zapojovat do běžného života. Jenže její štěstí je krátkodobé. Začínají se jí zjevovat stínové postavy a děsivé představy. Jedná se o následky operace, nebo si jen její mozek zvyká na zrak a přízraky jsou pouhým produktem její fantazie? Ale co když je to vše skutečnost? Rodina a přátelé začnou pochybovat o její příčetnosti, ale Sydney brzy zjišťuje, že jí její anonymní oční doktor nějakým způsobem otevřel dveře do hrozivého světa, který kromě ní nikdo nevidí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (223)

mysiak 

všechny recenze uživatele

Áno, ďalší skvelý remake klasiky... Jessica Alba vyzerá fajn, ale nikdy nebude vedieť hrať, aj keď tie čočky vyzerali dobre... až 3 režiséri sa spotrebovali na tento horor...uf to je moc. Už podľa ukážky to vyzeralo na nudu...a nudy sme sa dočkali...autori si zobrali z originálu len postavu herečky a jej malý "problém"...a to je chyba...koniec je celý zlý (odporúčam originál)...nemám rád "Happy End"... no proste nerobte to...neničte ázijské horory...radšej ich netočte a robte pre mňa za mňa Vreskot 7 alebo Čelušte 5, len nekazte tieto filmy. P. S. Jessica je fajn, ale najradšej by som ju poslal niekam.... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po mnoha letech v temnotě se lékařům Sydney Wellsové (Jessica Alba) podaří najít vhodného dárce, jehož oči by mohli Sydney transplantovat. Vše dopadne výborně, a Sydney si začíná za pomoci psychologa Paula Faulknera (Alessandro Nivola) zvykat na svět, který již dávno zapomněla. Ale také na obrazy, které by asi vidět neměla - umírající či dávno mrtvé lidi, jak je duchové ze záhrobí odvádějí pryč ze země živých. Zdá se ale, že to všechno má jediný cíl - společně s Paulem musí zjistit, co se stalo dárkyni očí, a pak se možná vše vysvětlí ... Ač jsem měl ze začátku obavy s obsazení Jessicy Alby do hlavní role, nakonec se mé obavy ukázaly jako liché, a svoji roli zvládla na výbornou. Samotný film se mi ale zdál zoufale neoriginální, i když si odmyslím to, že je kopií původního Hongkongského filmu (který jsem naštěstí zatím neviděl, jinak by mé hodnocení bylo ještě o chlup horší). Ale i přesto je zpracování dost slušné, když jsem se měl bát, tak jsem se bál, když jsem se měl leknout, tak jsem se i lekl - tohle autorům docela vycházelo. Takže dávám průměr, film určitě nezklame, ale nejlepší film všech dob to taky nebude ... ()

Reklama

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Původní film jsem zatim neviděl, ale s tímto filmem jsem spokojen. Při každém objevení mrtvého mi běhal mráz po zádech a to je celkem základ u hororu. Těch 45% si to vůbec nezaslouží, spíš tak 75%. A tedka koukám do zajmavostí a tam píšou, že "Zlatá malina: Nominace - Nejhorší herečka v hlavní roli (J. Alba)" tak to mi teda vůbec nesedí mě přišlo, že to zahrála hodně dobře, úplně jsem jí roli věřil. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jessica Alba sice nikdy nebyla pověstná svým herectvím, ale tady je fajn, dobře se na ni dívá a pro účely hororového strašení působí správně křehce. The Eye, ač má místy fajn atmosféru, až moc spoléhá na jump scary. Od tvůrců božího Ils jsem čekal přeci jen malinko víc než jen obstojně natočený mainstreamový horor podle rutinního scénáře. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Na roztomilou Jessicu je krásný pohled, ale v jejích ať nových či starých očích bychom marně hledali úzkost. Film není špatně zpracovaný, příliš to ale neodsýpá, scény strach výrazně neevokují a napětí rovněž není silně podáno. Kdejaký kardiak by si tak snímek, založený na zajímavé medicínské hypotéze, mohl pustit, protože křivka ekg se při sledování příliš nerozkmitá. Žádnou kladnou charakteristikou tak film neoslní a kdyby byla stopáž o 30 minut kratší, nezlobil bych se. Kvalitnější alternativou s děsivými vizemi je skvělý Šestý smysl a Ozvěny mrtvých nebo obdobná Hrůza v Connecticutu. Alternativa: Sixth Sense, Stir of Echoes, Haunting in Connecticut, Shutter, One Missed Call. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Zlatá malina: Nominace - Nejhorší herečka v hlavní roli (J. Alba). (Petr23)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 69. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama