Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sydney Wells (Jessica Alba) je známou losangeleskou koncertní houslistkou, která v dětství přišla nešťastnou náhodou o zrak. Transplantace očí je její jedinou šancí. Konečně nastal její čas. Po operaci se zdá být vše v naprostém pořádku. Za pomoci lékaře Paula Faulknera (Alessandro Nivola) a své sestry Helen (Parker Posey) se začne Sydney znovu zapojovat do běžného života. Jenže její štěstí je krátkodobé. Začínají se jí zjevovat stínové postavy a děsivé představy. Jedná se o následky operace, nebo si jen její mozek zvyká na zrak a přízraky jsou pouhým produktem její fantazie? Ale co když je to vše skutečnost? Rodina a přátelé začnou pochybovat o její příčetnosti, ale Sydney brzy zjišťuje, že jí její anonymní oční doktor nějakým způsobem otevřel dveře do hrozivého světa, který kromě ní nikdo nevidí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (223)

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Původní film jsem zatim neviděl, ale s tímto filmem jsem spokojen. Při každém objevení mrtvého mi běhal mráz po zádech a to je celkem základ u hororu. Těch 45% si to vůbec nezaslouží, spíš tak 75%. A tedka koukám do zajmavostí a tam píšou, že "Zlatá malina: Nominace - Nejhorší herečka v hlavní roli (J. Alba)" tak to mi teda vůbec nesedí mě přišlo, že to zahrála hodně dobře, úplně jsem jí roli věřil. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

( POZOR !! OBSAHUJE SPOILERY !! ) "Vidím věci, které nejsou skutečné !! Vidím věci, které bych neměla vidět.." Nebýt toho zbytečně hollywoodského konce, byť vlastně i to osudové uzavření kruhu se mi coby rozuzlení zrovna nepříčí, šlo by o opravdu jeden z nejlepších amerických hororových předělávek posledních let.. Já nehodlám spílat hollywoodským scénáristům za jejich nedostatek nápadů, oblíbenému sousloví zbytečný remake se směju, udělám si obrázek sám, na ty šikmooký originály seru, leč třeba bratry Pangovy beru, ale nebudu se spolu s většinou rozplývat nad genialitou asijské tvorby, protože je to zrovna moderní, pro mě osobně patří k mistrům hororového žánru Španělé a další.. Americké neoriginální horory mě neuráží, takže s The Eye nemám nejmenší problém, křehká panenka Jessica Alba je v pohodě, odehraje si svoje a jako houslistka, co nutně se svým šílenstvím a předtuchami potřebuje pomoc, se mi zdála slušně věrohodná, Gutierrez se se svým scénářem celkem drží originálu, triková stránka věci se povedla moc, ty stíny vypadají opravdu skvěle, Jeff Jur se svojí kamerou čaruje a soundtrack Marca Beltramiho mi připadal stejně sexy jako Jessica.. Atmosféru Oko prostě má, napětí neopadá až do závěru, lekačky se dají snést, přičemž se diváka nesnaží děsit každých pět minut, zato dost kvalitně, to jasně předvídatelné finále sice hodně brzy odhalíte a tak nějak vás zamrzí, nicméně jako nejslabší aspekt příběhu vnímám vztah mezi Sydney Jessicy Alby a doktora Faulknera v podání sympaťáka Alessandra Nivoly, který se chvilku brání, ale nakonec bez nějakého vysvětlování podlehne a ty historky jí přeci jen uvěří.. Ačkoli kdo by se pro Jessicu neobětoval..;) ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

No nic moc, originál je o něco lepší a hlavně o dost atmosféričtější, tam kde se pokaždé několikrát leknu(scéna kde hrdinka sedí na nesprávném místě) mě tady nevyděsí ani trochu, a scéna ve výtahu je dost chabá, takže jediná lepší scéna je s hned prvním kontaktem, ale prostě se ví co se bude dít. Celkem mě překvapilo že Posey je v tomhle filmu příjemná zato Alba je šílená a její hraní je příšernost nadevše. Prostě slabý odvar další podprůměrný remake. A ukázka toho že Ils bylo nejspíše jenom náhoda. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ne, remake Oka opravdu není dobrým filmem. Prkenná Jessica Alba se celým snímkem potácí s jedním zkroušeným výrazem, pronáší "chytré" monology a je strašně zábavný se na ní koukat. Těch pár strašidelných scén, které byly v původním filmu, je zde naprosto znehodnoceno a zadupáno do země. Zkrátka Oko podle mne není dobrá volba, a to jak americké, tak i původní hongkongské. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Začínam mať pocit, že keď sa v júesej chlapci naserú, tak si postavia aj nové pyramídy a Eiffelovku. Ázijské horory už totiž prerábajú jak na bežiacom páse, hoci aj traja režiséri naraz. Repliky typu "Neviděla jste mojí žákajdu?" ma nestrašia, ale rozosmievajú a potom sa celé to strašidelné americké kúzlo vytráca ako bublinky z otvorenej coly light. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Jessica Alba po dobu šesti měsíců brala lekce hry na housle a naučila se základy Braillova písma. (ČSFD)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 69. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama