Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční velkofilm odehrávající se v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války, který se inspiroval skutečnými událostmi. Čeká Vás dobrodružství legendární Lafayettovy eskadry tvořené americkými stíhacími piloty. Ti se dobrovolně přihlásili do bojů ve Francii. Mladí letci se tak vydávají do vzdálené Evropy hnáni touhou naučit se létat na nových strojích a zažít velká dobrodružství. Ve válkou zmítané Francii se zpočátku naivní mladíci naučí pravému smyslu přátelství, odvahy i lásky a získají tak opravdové důvody pro riskování vlastního života. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (334)

Shit 

všechny recenze uživatele

Příběhově trošku naivní a moc filmově vypadající, herci včele s Jamesem Francem takový nesedící, krom toho Franca zrovna moc nemusim, ale všechno to vynahrazujou skvělý vzdušný souboje francouzských dvojplošníků s německými trojplošníky, který jsou výborně nasnímaný, akce maj spád, vůbec nepůsobí uměle a povětšinou jsou i celkem strhující. Podle mě to je spíš zábavnej film než nějakej hodnotnej válečnej snímek, ale to mi ani nějak nevadilo, nicméně zkrácení stopáže by tomu rozhodně neuškodilo ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Dvoj a vícepološníky z 1. světové ve mně už v dětství vyvolávaly posvátnou úctu a nutno říct, že následkem toho jsem od Flyboys nečekal nic víc než snůšku přehánění, patosu a milostné selanky. Což jsme taky dostal, naštěstí v balení, které mě jaksi nezvládlo urazit. Autentické je to asi jako Hvězdné války, postavy jsou napsané ploše jako tortilla, letecké souboje celkem zábavné a celkově to nestihne začít nudit. Snad jednou někdo natočí něco historicky věrnějšího než je tahle vícekřídlá akce, ale i tak... příjemné pokoukání. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

James Franco si naštěstí čím dál častěji zkouší vážnější role v seriózních dramatech (Milk, V údolí Elah). Je to jedině dobře, protože bych si osobně rozhodně nepřál, aby tento nadějný herec skončil ve škatulce "hezky se usmívej, řekni pár smysluplných vět, a máš to". FlyBoys takoví totiž občas jsou: skvělé digitální triky ladných piruet válečných letadel z WWI v akčních scénách jsou prokládány lacinými řečičkami a solidním románkem. I když tu pak každý hláškuje jako na běžícím páse, nejvíce v paměti utkví právě choreografie leteckých soubojů. Těch je celkem pět nebo šest scén, přičemž se naštěstí všechny celkem povedly a sledovat napínavé bitky ve vzduchu tak ani chvilku nenudí. Co se ale týče zbytku celého filmu, nelze jinak, než opakovat mnohá slova vypsaná do HTML přede mnou: je to americký Tmavomodrý svět = více klišé, výbuchů a hrdinů. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nuž v popise filmu napísať "v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války" je pre mňa tak trochu cez čiaru, čo je už na zabíjaní a vojne atraktívne: To už k seriálu o leteckých katastrofách môžu napísať "dokument o pútavých pádoch lietadiel s pôvabnými scénami paniky a hrôzy". Nuž ale k tej aktraktivite. Tie zábery z lietadla sú tak trápne štúdiové, že v počítačových hrách to vyzerá reálnejšie a to platí aj pre rok 2006. Myslím, že tie zábery sú vizuálne tak na úrovni spred polstoročia, ak nie viac. Efekty na úrovni braku. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zdařilí snímek z neokokaného prostředí 1. světové války. Je sice pravda, že herci jsou spíše průměrní (někdy ještě horší), dialogy taky nejsou nic extra ale hlavní jsou letecké souboje, kterých je celkem dost a jsou pěkně udělané. Jen je škoda, že se film utápí v klasickém americkém patosu a režisér nejspíš občas nevěděl jestli chce točit zábavnou akční podívanou nebo realistický válečný film. Ale i tak jsem se celý film dobře bavil. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Žádné velké studio se nechtělo podílet na financování snímku, a tak do něj peníze vložili producent Dean Devlin a Davit Elisson, syn zakladatele společnosti Oracle. (imro)
  • Podle prestižního filmového periodika Variety byly Flyboys jedním z největších propadáků roku 2006 a po sečtení všech nákladů i s reklamní kampaní byla celková ztráta 90 milionů dolarů. (imro)
  • Režisér Tony Bill v podstatě debutuje na filmovém plátně. Zatím má za sebou desítky televizních projektů, pracoval například na Monkovi či Chicago Hope. (imro)

Související novinky

Robinson ztracený na tajemném ostrově

Robinson ztracený na tajemném ostrově

27.05.2008

Televizním seriálům se v novinkách věnujeme jen zřídka (vlastně vůbec, sypu si popel na klobouk). Jako malá náplast je tu ambiciózní nová série stanice NBC nazvaná prostě Crusoe. Ano, půjde o další z… (více)

Reklama

Reklama