Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční velkofilm odehrávající se v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války, který se inspiroval skutečnými událostmi. Čeká Vás dobrodružství legendární Lafayettovy eskadry tvořené americkými stíhacími piloty. Ti se dobrovolně přihlásili do bojů ve Francii. Mladí letci se tak vydávají do vzdálené Evropy hnáni touhou naučit se létat na nových strojích a zažít velká dobrodružství. Ve válkou zmítané Francii se zpočátku naivní mladíci naučí pravému smyslu přátelství, odvahy i lásky a získají tak opravdové důvody pro riskování vlastního života. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (334)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velká škoda přílišného sentimentu a typicky klišovitých hrdinských scén a proslovů. Akce je natočená relativně zručně (o nějaké revoluci však nemůže být ani řeč) a v mezích míry i realisticky. Samozřejmě počítače zapracují velmi často a někdy trochu více než by bylo potřeba, ale některé momentky jsou věru náročné, že se to dá i chápat/ustát. Franco překvapil svojí improvizací a uvolněností a vztah francouzské dívky a amerického pilota je příjemně koukatelný a uvěřitelný. Možná trochu dlouhý, přesto poměrně slušný spektákl, který se ztratí v průmeru současné velkorozpočtové produkce. Jediný fakt, který ho povyšuje o malinký stupínek výše je ten, že se příběh odehrává v dosud filmařsky relativně nevyčerpaném období první světové války. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že filmov o 1.svetovej vojne nie je až tak veľa. Za veľmi vydarený z poslednej doby považujem film Príliš dlhé zásnuby. Film Tonyho Billa ma celkom slušné akčné scény, pri ktorých si uvedomíte, že pilotovať takéto lietadlo a zároveň strieľať, nebola žiadna sranda. Hudba od Trevora Rabina je pekne hrdinská, scénar je predvídateľný, hrdinovia až príliš uhladení a J. Reno akokeby tu bol iba na výlete. Ale celkovo hodnotím film celkom dobre, strata času to určite nebola.60%. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zdařilí snímek z neokokaného prostředí 1. světové války. Je sice pravda, že herci jsou spíše průměrní (někdy ještě horší), dialogy taky nejsou nic extra ale hlavní jsou letecké souboje, kterých je celkem dost a jsou pěkně udělané. Jen je škoda, že se film utápí v klasickém americkém patosu a režisér nejspíš občas nevěděl jestli chce točit zábavnou akční podívanou nebo realistický válečný film. Ale i tak jsem se celý film dobře bavil. ()

jajinka 

všechny recenze uživatele

Nemohli by to být američané, aby z válečného filmu neudělali romantické drama. Předvídatelný děj a několik technických chyb. Ale omluvou pro ně může být, že v 1. světové se moc neúčastnili :-) Z postav mě svým ledově flegmatickým výstupem zaujal předeším Reno, hlavně na začátku má báječný proslov. No a jako v každé romantice nesmí chybět hezounek a místní spanilá slečna :-) a málem bych zapomněla, aspoň jeden kladný černoch. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Spíše takový pozitivně laděný snímek z neotřelého prostředí první světové války. Ačkoli ukazuje strasti války, měl jsem pocit, že se drží co se týče syrovosti a krve hodně při zemi a většina situací, do kterých se parta letců dostane, dopadá dobře. Nechybí ani nějaká ta typická milostná zápletka, tentokráte s překrásnou a vcelku neznámou Jennifer Decker. Pro milovníky letadel naprostá povinnost, pro ty ostatní velice obstojný válečný film. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Žádné velké studio se nechtělo podílet na financování snímku, a tak do něj peníze vložili producent Dean Devlin a Davit Elisson, syn zakladatele společnosti Oracle. (imro)
  • Celorudá barva Fokkerů Dr. 1 je velmi zavádějící, protože je považována za symbol tzv. Rudého barona, který jako jediný německý pilot létal s letadlem celým rudým. A to navíc jen přibližně poslední měsíc svého života na jaře 1918. Ve filmu však tento nátěr používá hned celá letka. (ČSFD)

Související novinky

Robinson ztracený na tajemném ostrově

Robinson ztracený na tajemném ostrově

27.05.2008

Televizním seriálům se v novinkách věnujeme jen zřídka (vlastně vůbec, sypu si popel na klobouk). Jako malá náplast je tu ambiciózní nová série stanice NBC nazvaná prostě Crusoe. Ano, půjde o další z… (více)

Reklama

Reklama