Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Princ Kaspian

  • USA The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (více)
Trailer 1
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
USA / Polsko / Slovinsko / Česko, 2008, 150 min

Princ Kaspian z rodu Telmarínů, právoplatný dědic trůnu, bojuje se svým strýcem, samozvaným králem Mirazem, o moc a je pronásledován jeho poskoky, kteří mu usilují o život. V nouzi zatroubí na čarovný lesní roh a pomocí teleportace přivolá ze školních lavic zpět čtveřici sourozenců z válkou sužované Británie, aby mu pomohli naplnit dávné proroctví. Za pomoci skřítků, kentaurů, minotaurů, mluvících zvířat a dalších členů živočišné říše budou muset Kaspian, Petr, Zuzana, Edmund a Lucie bojovat o zdánlivě ztracený trůn, pomstít smrt Kaspianova otce a obnovit stav spravedlnosti v říši, kde se sourozenci odměnou za svou statečnost stali králi a královnami. Podaří se jim zachránit Narnii a vrátit jí dávno ztracené časy svobody a štěstí? (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (653)

Payushka 

všechny recenze uživatele

Obrovska vykradacka - at uz Pana prstenu (chodici stromy, ozivla voda), Shrekova Kocoura v botach (ta priblbla radoby vtipna krysa) nebo Lviho krale (wrrrrrraaaw!!). To, co se mi na jednicce libilo (sexy faun), chybi a hlavne...147 minut je az moc. Porad tam nekdo pobiha, macha mecem, vy netusite proc, pak usnete, kdyz se probudite, zjistite, ze porad pobihaji a machaji, a tak ta cela druha Narnie nema smysl. A to, ze Zuzane narostla prsa, jeste nezachrani celej film. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný propad od doby prvního dílu. Veškerá pohádková atmosféra, která skvěle doprovázela první díl, je nyní ta tam; a to, co dokázalo vtáhnout diváka do děje - krásná výprava a zajímavý děj - je nyní vystřídáno nudnou rutinou. Místo toho se dočkáme surových, naturalistických a barbarských bojů bez jakéhokoliv smyslu, které tvoří převážnou vatu příběhu... Kdyby byl rating PG15 - budiž, ale pokud to má fungovat jako film orientovaný na mladé publikum?! Rádobychytrácké triky s kamerou (šíp, přelety nad bojišti...) působí trapně a veškeré vizuální efekty, fantastičtí tvorové a ostatní havěť, jež je v drtivé většině případů hlavním tahákem diváků na film, je nevýrazná a kromě krásného vodního obra se úplně ztrácí v průběhu bitev. Nebýt nepatrného zlepšení hereckých výkonů hlavních tří představitelů, Bena Barnese a vynikající hudby Harryho Gregsona - Williamse, byl bych dal jednu hvězdu. Rozhodně největší filmové zklamání tohoto roku... ()

Reklama

Stegr 

všechny recenze uživatele

75% - Čekal jsem hrůzu, dostal jsem příjemnou pohádku, která sice v mnoha ohledech kopírovala Pána prstenů a byla plná klišé, ale co je v současné době originální? A ta klišé jsem si vážně užil. Normálně bych dal Narnii lepší tři hvězdy, ale vzhledem k tomu, jak špatně si zde stojí, 10% přidám... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

K tomu se snad ani nejde vyjádřit slušně. Utopit 200 milionů dolarů ve filmu, jehož úroveň je na bodu mrazu. Příběhově prázdný film plný klišé je doplněný otřesnými hereckými výkony. Kýčovitá vizuální stránka s triky tak špatnými, že by se za ně tvůrci museli stydět už před lety. Vše obklopuje Disney (tm) aura, která by ráda velké bitvy, ale jelikož film je určen i pro nejmenší, nemůžou ukázat jedinou kapku krve. Vznikají tak naprosto nudné a povrchní souboje, které naprosto postrádají byť jen šanci, aby se někomu ze zúčastněných něco stalo. Letopisy Narnie jsou výsměch všem fantasy. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Za Narniuuu, za Aslanaaa! Tak takéto prázdne výkriky si scenáristi môžu strčiť niekam! Je síce pravda, že tvorcovia priblížili príbeh tentokrát viac dospelejšiemu divákovi, za čo im patrí pochvala, no zároveň si musia uvedomiť, že podobnými klišéovitými príhovormi v rozhodujúcich scénach filmu si reputáciu a dôveru k ďalším dielom jednoducho nezískajú. Scény bojov majú neskutočne monštruózny spád, sú originálne a napínavé. Ale stavať celú úspešnosť filmu len na nich je ozajstná trúfalosť, ktorá sa im tentokrát znova vypomstila. Ukončenie filmu potešilo, detskí herci mali na mňa tentokrát lepší vplyv, no priehľadnosť scenára, ťažkopádny rozjazd filmu a niektoré rozvláčne scény ho razom sekundy zmazali. Pokračovaniu dávam šancu len za predpokladu výmeny (hlavných vinníkov) štábu, prítomnosť Aslana je podmienkou. 65%. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (36)

  • Scéna na ulici, kdy Lucy (Georgie Henley) a Susan (Anna Popplewell) běží do metra, byla natočena v Praze, konkrétně u Rudolfina. Úvodní záběry z londýnské ulice jsou točeny u pražské Filozofické fakulty. Zahlédnout lze dále například Pravčickou bránu v Českém Švýcarsku a další místa Severních Čech. (ondradvori)
  • Evropská premiéra se odehrála 17. června 2008 v Praze. (Larrysbride)
  • Stanice londýnského metra, ve které dobrodružství začíná, se vůbec nenachází v Londýně. Roger Ford jej postavil v Henderson Studios na novozélandském severním ostrově. (POMO)

Související novinky

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

27.12.2008

Takhle o svátcích bychom samozřejmě měli informovat výhradně vesele a optimisticky. Místo toho se však tento týden objevilo několik pochmurně laděných zpráv. Nejvíc hýbe internetem (a žlučí filmových… (více)

Useknutá Narnie

Useknutá Narnie

28.11.2008

Zatímco ve včerejší novince jste četli o jedné obdivuhodně se rozbíhající filmové sérii, dnes je tady jedna, která se možná dočká konce dřív, než se o tom producentům zdálo. Ano, řeč je o Letopisech… (více)

Úbytek capartů v Narnii

Úbytek capartů v Narnii

24.06.2008

Princ Kaspian je z komerčního hlediska rozhodně zklamáním. Zatímco první Letopisy Narnie s rozpočtem 180 vydělaly téměř 750, dvojka s náklady 200 prozatím jen s námahou šplhá k třístovkové hranici … (více)

Lev, čarodějnice a druhý díl

Lev, čarodějnice a druhý díl

28.11.2006

Popularita střapaté anglické siroty s jizvou na čele a úspěch filmové adaptace legendární trilogie Pán prstenů to byly hlavní impulzy, které před před pár lety spustili mánii po všem, co by se dalo… (více)

Reklama

Reklama