Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (677)

genetique 

všechny recenze uživatele

Klasická Fuqua-ácka chlapská záležitosť, ktorá viac ako na scenár, je zameraná na non-brain akciu. Základy sú pomerne pevné - zápletka, tá je dosť dobrá, no pomerne nevyužitá a ďalšie poschodia scenáristi nenavrhli správne. Dialógy škrípu ako storočné drevené dvere a podtón amerikanizmu bol až nechutne viditeľný. Dali si však záležať na výzore budovy - výbuchy, zvuk, akčná našlapanosť fungovala perfektne. 80%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Že je vláda svině (hlavně ta americká) víme už dávno a SHOOTER asi měl být jedním z těch filmů, který to dokazuje. Je to fajn, že se takovéhle oldscholové filmy (Komandooo) ještě sem tam objeví i když by to nemuseli s tou oldschoolovostí tolik přehánět (hrdina žijící v chatě v horách, no tak proboha). Scénář je zbytečně rozvláčnělý a plný klišé. Hodilo by se film o půlhodinky zkrátit. Wahlberg předvádí více méně to co se od něj čeká (čestný drsňák) a Kate Mara je neokoukaná fešanda. Hodně mám ale radost z Dannyho Glovera, který je tady od Rodge z LETHAL WEAPON na míle daleko. Postě parádní chrplající parchant. No a ještě je tu hodně mrtvol (to je pozitivum:). Fuqua by měl začít hledat pořádný scénář, protože TRAINING DAY ukazuje, že to umí i líp. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Antoine Fuqua je pre mňa dobrý režisér. Problém v jeho filmoch je hlavne scenár, ktorý tak trochu drhne aj tu. Príbeh nie je zas extra zaujímavý, ale je to natočené fakt pekne a efektne. Akcie sa podarili, kamera je fakt dobrá, pekne sa na to pozerá, ma to tempo, štýl a cool vyzerajúceho a charizmatického Marka Wahlberga. No, vlastne s obsadením som celkovo spokojný. Priznám sa že som sa fajn bavil, ale celý film zachránil len Wahlberg a zručná réžia, čo môže byť pre niekoho dosť málo. 90% - 5* ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jsou v tomto filmu logické chyby? Ano, a je jich dost (agent hledá info někde na chatu atd...) Ale taky bych se mohl ptát, nudil jsem se? A to musím říct, že ne. Ani na chvíli. Mark Wahlberg je typ herce, kterému uvěříte i to, že je takový velký patriot, navíc Kate Mara + Rhona Mitra… k tomu se ani nehodlám vyjadřovat… :-) Suma sumárum tak dostávám film, který si určitě někdy pustím, i když není dokonalý. I když, po akční stránce… ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Moc dlouhý. Já vím, řikám to pořád, ale jen protože je to pravda. Třeba tady bych uplně vyhodil postavu toho FBI agenta, byla naprosto zbytečná a jediný světlý a ospravedlnitelný chvíle jeho existence byly, když si povídal s Rhonou Mitrou (která by tam bez něj nebyla). Když je na scéně Wahlberg, tak je to hustý. Jeho hrdina je sniper s asi největším bodycountem na světě a do impozantního skóre si v průběhu filmu přidá i dva vrtulníky, prostě frajer. Jeho holka je hezká, slizoun s co jí má jako rukojmí je slizkej, Danny Glover válí atd. atd. Nekompromisní finále mi hodně zvedlo náladu, už jsem myslel že zlo z toho vyvázne a to se u těhle filmů nepromíjí. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (39)

  • Snímek vznikl podle románu "Point of Impact" od Stephena Huntera, filmového kritika Washington Postu a držitele novinářské Pulitzerovy ceny. Svému hrdinovi, fiktivnímu válečnému veteránovi Bobovi Lee Swaggerovi (Mark Wahlberg) věnoval ještě tři další romány a také napsal tři prequely o jeho otci. V knize je Swagger veterán z Vietnamu a žije v Arkansasu. (imro)
  • Ve 20. minutě je možné při pohledu na prezidentskou kolonu jedoucí po mostě vidět, že kolona se pohybuje v levé části silnice. Hned v dalším záběru jsou však vozidla uprostřed. (Terva)
  • Když během setkání v horách Sarah (Kate Mara) zastřelí svého únosce zbraní plukovníka Johnsona (Danny Glover), ozvou se čtyři výstřely a je vidět, že závěr pistole zůstane v zadní poloze, tzn. v komoře nezůstal již žádný náboj. Jedná se o služební pistoli M9 (Beretta 92), která má kapacitu zásobníku 15 nábojů. Je velmi nepravděpodobné, že by si zkušený veterán před setkáním s nepřítelem nechal ve zbrani pouze čtyři náboje. (Babinicz)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama