Reklama

Reklama

Gympl

Trailer
Česko, 2007, 110 min

Předloha:

Tomáš Houška (kniha)

Kamera:

Marek Jícha

Hrají:

Tomáš Vorel ml., Jiří Mádl, Eva Holubová, Tomáš Matonoha, Martina Procházková, Lenka Haluzová, Zuzana Bydžovská, Max Kušiak, Tomáš Hanák, Jan Kraus (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Pedantický fyzikář (Milan Šteindler), strnulý češtinář (Jiří Schmitzer), jalový tělocvikář (Martin Zbrožek), ekologický učitel výtvarky (Tomáš Matonoha), mondénní ředitelka školy (Eva Holubová) a další kantoři dle svých představ formují nebohé studenty na poněkud zkostnatělém gymnáziu. A tak málokoho studium opravdu baví a zajímá. Petr (Tomáš Vorel jr.) a Michal (Jiří Mádl) do školy raději nechodí a když tam náhodou zavítají, tak celé hodiny prospí, neboť po nocích malují graffiti. To je to jediné, co je kromě holek skutečně baví. Nebezpečné výpravy na střechy domů, ilegální pronikání do útrob metra, dramatické lezení na komín… Napětí, riziko dopadení a honičky s policií jsou opravdové, zábavné i kruté. A tak není divu, že se jejich bezradní rodiče (Zuzana Bydžovská, Tomáš Hanák, Jan Kraus, Ivana Chýlková) věčně stresují a občas se v zájmu dostudování svých nezvedených potomků spojí s profesory. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 227)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké a příjmené překvapení. Vtipné a pravdivé - hlavně ti učitelé. Jako kdybych se vrátila na střední. Český film zas tak úplně neumřel, Vorlové u mě hodně stoupli, staršímu jsem konečně přišla pořádně na chuť a mladší mě okouzlil svým výkonem. Přesně do takového lúzra bych se v 16ti zamilovala :-)) ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Hmm, konecne zase nejake oziveni nasi podprumerne ceske sceny, na Madla se docela dalo divat, Vorel byl podle me lepsi, kadence vtipu dobra, nektere byly trapne, nektere povedene :-). Tema v CR originalni a ne moc provarene, nocni zivot miluju, takze se mi libil i zde. Kamera mi nevadila, soundtrack hodne kvalitni (diky Indy a Witch). Jen mohli vybrat lepsi kapelu na diskoteku nez SuperCrooo :-D. Styl graffitu zustal prazsky, hlavne t-upy a tega. Celkove lepsich 6/10* - co neni na cesky film vubec spatne... ()

Reklama

oli.G 

všechny recenze uživatele

Wichove beaty nuda, z úvodnej pesničky navyše vystrihli slovenskú slohu. :) Inak som ale spokojný, a do posledného sedadla obsadené kino bolo asi tiež. No dobre, bolo Valentína, ale aj keby nebolo, na toto proste ľudia u nás budú chodiť. Nepamätám sa, kedy naposledy mal nejaký český film tak aktívny torrent. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

No nebola to az taka tragedia, ako sme dufali :) A Madl je proste uplne ina liga. ten chalanisko ziari. Celkom som sa pobavila. A to, ze som vydrzala tu hudbu a navyse som si pri nej aj cupkala dupkala, nemozem dat menej ako tri. Gympl za nasich cias bol sice narez, ale az takto nemusel pan reziser prehanat. Ale asi to bol ucel. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tenhle film přeskakovala. Teď si říkám: "Proč?" Ale pak nad tím jen mávnu rukou: "Možná, že je to tak lepší. Dnes na to byla ta pravá nálada..." Ano, v některých místech se pobavíte, někdy si řeknete: "Přesně tohle jsme dělali. Fuj, goniometrické fce!", někdy vás možná něco rozesmutní... Občas mám takový pocit, že my si od těch "českých" filmů nedáme pokoj. Každý film, který jde do kina, musí zákonitě smrdět "tím naším". Jak by asi u nás dopadl pravý popkornový spektákl? A proč se zrovinka o tomhle rozepisuji právě tady? Jó, cesty Páně jsou nevyzpytatelné... ;) Jo a ještě malý dodatek: nevím proč, ale příjde mi, že se Češi ještě nenaučili natočit polibek. Nevím, čím to, ale příjde mi to tak. To už se raději podívám na ten americký. Jaj. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (78)

  • V čase 11:57 si můžeme vpravo všimnout přihlížejícího štábu. (SONY_)

Reklama

Reklama