Reklama

Reklama

Gympl

Trailer
Česko, 2007, 110 min

Předloha:

Tomáš Houška (kniha)

Kamera:

Marek Jícha

Hrají:

Tomáš Vorel ml., Jiří Mádl, Eva Holubová, Tomáš Matonoha, Martina Procházková, Lenka Haluzová, Zuzana Bydžovská, Max Kušiak, Tomáš Hanák, Jan Kraus (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Pedantický fyzikář (Milan Šteindler), strnulý češtinář (Jiří Schmitzer), jalový tělocvikář (Martin Zbrožek), ekologický učitel výtvarky (Tomáš Matonoha), mondénní ředitelka školy (Eva Holubová) a další kantoři dle svých představ formují nebohé studenty na poněkud zkostnatělém gymnáziu. A tak málokoho studium opravdu baví a zajímá. Petr (Tomáš Vorel jr.) a Michal (Jiří Mádl) do školy raději nechodí a když tam náhodou zavítají, tak celé hodiny prospí, neboť po nocích malují graffiti. To je to jediné, co je kromě holek skutečně baví. Nebezpečné výpravy na střechy domů, ilegální pronikání do útrob metra, dramatické lezení na komín… Napětí, riziko dopadení a honičky s policií jsou opravdové, zábavné i kruté. A tak není divu, že se jejich bezradní rodiče (Zuzana Bydžovská, Tomáš Hanák, Jan Kraus, Ivana Chýlková) věčně stresují a občas se v zájmu dostudování svých nezvedených potomků spojí s profesory. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 227)

tahit 

všechny recenze uživatele

Překvapivý typ humoru, který si nehraje na snobismus filmové akademie. Mohu s uspokojením říct, že jsem se důkladně zasmál. Pestrá ukázka ze života a báječná porce hlášek. Po dlouhé době ryzí komika studentského filmu dnešní doby. Nakonec ještě jednu poznámku, víme všichni ze zkušenosti, jak mnoho může film získat nebo ztratit podle toho, kdo tam hraje, špatní herci můžou film zazdít a naopak výtečný výkon může i slabému ději dopomoci k úspěchu. Pro mě docela dobrý film. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Je to tak ujeté, až je to zábavné. Člověku skoro přijde líto, že se Vorel Jr. a Mádl pokoušejí hrát, když je to absolutně marné. V téhle grotesce je všechno smeteno všudypřítomnou absurditou, šustivými dialogy a bezděčnými gagy. Jestli to Vorel natočil ze srandy, tak je génius, jestli to myslel vážně, tak je blázen. Ta hranice je tak tenká, že jí nedokážu rozlišit. Naštěstí pro něj. :) ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tenhle film přeskakovala. Teď si říkám: "Proč?" Ale pak nad tím jen mávnu rukou: "Možná, že je to tak lepší. Dnes na to byla ta pravá nálada..." Ano, v některých místech se pobavíte, někdy si řeknete: "Přesně tohle jsme dělali. Fuj, goniometrické fce!", někdy vás možná něco rozesmutní... Občas mám takový pocit, že my si od těch "českých" filmů nedáme pokoj. Každý film, který jde do kina, musí zákonitě smrdět "tím naším". Jak by asi u nás dopadl pravý popkornový spektákl? A proč se zrovinka o tomhle rozepisuji právě tady? Jó, cesty Páně jsou nevyzpytatelné... ;) Jo a ještě malý dodatek: nevím proč, ale příjde mi, že se Češi ještě nenaučili natočit polibek. Nevím, čím to, ale příjde mi to tak. To už se raději podívám na ten americký. Jaj. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Film Tomáše Vorla o studentech a učitelích je plný klišé a černobílých postav. Značná část scén je nevěrohodná, zasedání ve sborovně vypadá jako psychoterapie v Bohnicích, studenti jsou stereotypně zaměření svým typem (hulič se zajímá jen o trávu, matematik se před učitelem opovržlivě vyjadřuje o češtině, graffiťáci se dokážou bavit jen o sprejování). Na druhou stranu lze pochválit akční scény při vytváření graffiti a výborný nápad hučení v hodině napodobující transformátor, stejně tak jako některé herce (Holubová, Hanák a Mádl). Trailer: http://www.csfd.cz/film/222341-gympl/videa/?text=145282 ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet CZK23miliónovTržby Celosvetovo $2,876,011║ nechapem ako to mohlo takto uspieť __Nič horšie a nudnejšieho som Českej produkcie nevidel, nehorázna somarinka, kde sa dohromady nič nedeje a tobôž sa to ako že chce tváriť miestamy komicky ale na tomto sa ani len trošku pousmiať nehrozí, nehorázne sklamanie a týmto zatiaľ končím s návštevami kina ohľadne Českých filmov, nedá sa nič robiť ale čo dosť to je dosť. Kamera miestamy až zbytočne moc experimentálna - záberami nič nehovoriaca a dvojica Vorel a Madl maximálne na pohlad otravná a nezáživná. Hlavná vec že tam napchali teen-sex. /videl v kine: 2%/ nič otravnejšie som v kine nevidel ()

Galerie (22)

Zajímavosti (78)

  • Když Tomáš (Tomáš Matonoha) probírá se svou třídou motivace, má na sobě jiné kalhoty než v ředitelně, kdy řeší s ředitelkou (Eva Holubová) přepsání třídní knihy. Když se poté zvedá a odchází, ma opět kalhoty, které měl ve třídě. (Mr.Hudson)
  • Skupina, která hraje a rappuje na koncertu, na kterém jsou Michal (Jiří Mádl) a Koucourek (Tomáš Vorel ml.), je pražská rapová skupina Supercrooo. Skladba, kterou hrají, je "Pulzní hajzl" z alba "Toxic Funk". (hendrich6)
  • Obraz „We Are The Working Class“, který visí u Petra (Tomáš Vorel ml.) v pokoji (i některé další), patřil Pastovi, odbornému poradci filmu. (Wade)

Reklama

Reklama