Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh tří dětí – Aleny, Davida, Ondry (A. Neubauerová, T. Materna a M. Valenta) a tří dospělých – charismatického hledače pokladů Aarona Cohena (B. Navrátil), jinak Davidova dědečka, Aleniny sestry Kristiny (B. Seidlová), která se zabývá dějinami na univerzitě, a sympatického slovenského historika Martina Šimka (M. Kramár). Dobrodružná cesta za ukrytým pokladem nás zavede do tajemných míst staré Prahy, rozvalin vodního hradu i do spletitého a strašidelného pražského podzemí. Tady všude se odehrává napínavé pátrání po záhadném pokladu císaře Rudolfa II., po Golemovi a hlavně bájném Kameni mudrců. V cestě za nalezením pokladu však všechny zúčastněné čeká mnoho překážek... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Tajemno pro dětského diváka, které kombinuje rudolfínskou židovskou mystiku s místopisem Prahy, přibližuje optické kouzlo dávné techniky a využívá atmosféru pražské tisícileté vody. To vše československou, urbánní indianajonesovskou formou ve filmu, který překvapivě drží dětští herci, mimo škatulku zajiskří Lukavský. Atmosféře přičinlivě pomáhá ♫ hudba, která často musí zastírat nedostatky scénáře, režie i střihu. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

70 % - Konečně jsem viděl český film, který je jiný než ten už únavný tuzemský "hořkokomediální" proud. Konečně někdo chopil obrovský mystický potenciál, který Praha má, a udělal film, který mě s výjimkou zbytečného ocásku "O týden později" pobavil a rozesmál. Nečekal jsem od toho zhola nic, ale tahle "pražská Šifra rabiho Löwiho" se povedla rozhodně víc než plytká Howardova adaptace Brownova spisku. A Maharal je navíc film primárně pro děti a touto optikou je třeba jej posuzovat (už proto nelze srovnávat s Lovci pokladů, Indym atd.). Ano, z potenciálu mystické Prahy se mohlo určitě vytěžit víc, ale dle reakcí dětského publika si myslím, že u této věkové kategorie bude mít film úspěch. Jen jedinou drobnost - myslím, že dnešní pražské děti rozhodně nemluví tak spisovně :-) ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Tajemná kniha Via Lucis má být objevena dětmi v našem století v Praze a pomoci zabránit jakési blíže nespecifikované katastrofě. Zajímavý pokus o rodinný dobrodružný film, který má vynikající kameru i hudbu, ale zcela mizerný a nedotažený scénář, včetně neuvěřitelně hloupých dialogů i často amatérských hereckých výkonů. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Maharal na mě vůbec nezafungoval, ani přes dobré obsazení a snahu o chytlavý příběh. Film na mě působil jako podivná splácanina všech možných populárních žánrů a filmů (Indian a Jones, různí lovci pokladů, apod.). Vyvážený nebyl ani z hlediska cílového publika, nechci film hodnotit z jiných pohledů, ale přesto si myslím, že se do vkusu extra netrefil nikomu. Chyběl tomu lepší scénář a především lepší režie a vyladění do fungujícího celku. Někdy je méně více a o Maharalu to platí dvojnásob. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Konečně po dlouhé době dobroudružný film pro děti v české produkci. I když, mám několik ALE: co ten plakát? Má jít snad o srovnání s Indiana Jonesem? V hlavních rolích mi nesedí Bořivoj Navrátil ani Maroš Kramár, taktéž krásné Báře Seidlové nevěřím intelektuálku. Dětští herci jsou fajn, i když to co jim bez mrknutí oka dospělí dovolí, jim asi zase nevěří dětští diváci. Příběh začíná nadějně, rozjede se pěkně, ale skončí tupým pádem. Škoda toho. I tak jsem se dobře bavil a doufám, že takových (ale lepších) filmů bude přibývat. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • Kristýna (Barbora Seidlová) způsobí se svým vozem Škoda Roomster celkem šest pojistných událostí, z toho dvě na stejném vozidle. Na jejím vozidle však paradoxně nevidíme ani škrábnutí. (Antal89)
  • Děj filmu se odehrává v roce 2002. Všimnout si ale můžeme vozidla Škoda Roomster, které vzniklo až o 4 roky později. (Terva)

Reklama

Reklama