Reklama

Reklama

Na oblíbenou úřednici Helenku (M. Steinmasslová) na vesnické poště přijde udání ze zpronevěry. Kontrola zjistí, že jí schází 200 korun a dívka spáchá sebevraždu. Její ochránce a přítel četnický strážmistr Brejcha (V. Menšík) nevěří, že by děvče bylo schopno jakéhokoli trestného činu, a pátrá po tom, jak ve skutečnosti ke krádeži peněz došlo. Zřejmě jí někdo ukradl peníze, když se otočila od svého okénka. Další indicie mu poskytne nová úřednice (J. Preissová) po Helence… (Česká televize)

(více)

Recenze (68)

Ziral 

všechny recenze uživatele

Pěkná iscenace, jen kdyby zvukař nebyl tak snaživý a nepodělal svoji aktivitou skvělý dojem z inscenace. Škoda, že zná pouze dva zvukové ruchy, první je stále stejně zpívající pěnkava na návsi, u zámku, na nádraží a před poštou, druhý je stále stejné skřehotání žab, u rybníka, večer u strážmistra a venku s poštmistrem. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tohle je ukázkový příklad malého velkého filmu, velice emotivní záležitost, knedlík v krku a slzy v očích.. Vnímala jsem to propojení tvůrců, Karla Čapka, Jaroslava Dietla a Dudka, no a k tomu dostala výborného Vladimíra Menšíka v nádherné hlavní roli.. Můj původní záměr vidět Josefa Abrháma se sice příliš nenaplnil, nicméně dostala jsem mnohem víc, než jsem očekávala.. Bylo mi potěšením, s radostí i hořkostí.. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Perfektní obsazení dává tušit, že půjde o kvalitní počin. Vladimír Menšík tomu pak nasadil pořádnou korunu. A spojení Dudek - Dietl prostě funguje, což už bylo v minulosti prokázáno. Ta vážnost a dramatizace z toho prostě čiší a i přes obrazovky to smrdí Dietlovinou. Závěr je pak už jen třešnička na dortu - titulky běží společně s dějem bez hudby. Mezi zpracovanými povídkami jedna z nejlepších. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

K tomu, aby som si pustil televízny krimi snímok "Zločin na pošte" ma primälo viacero faktorov. Jedná sa o adaptáciu poviedky spisovateľa Karla Čapeka, ktorú scenáristicky spracoval majster svojho remesla Jaroslav Dietl. Na režisérsku stoličku usadol skúsený filmár Jaroslav Dudek. Má to výborné herecké obsadenie, ktorému kraľuje Vladimír Menšík. V hodnotení tu na čsfd sa to pohybuje v kvalitných červených percentách a väčšina komentujúcich užívateľov k tomu napísala pozitívne komentáre. Takže na základe týchto aspektov som si to stiahol a hneď si to aj pozrel. Nesklamalo ma to. Bol to pre mňa príjemný divácky zážitok. Plne sa stotožňujem s tvrdením, ktoré tu vyjadril môj kamarát SOLOM., že je to: "sto percent lepší, než kdejaká televízní show a přiblblé telenovely a nekonečné seriály...". A ja len ešte dodám, že je to smutno krásne čapkovsky ľudské. *** ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Televizní adaptace podle jedné z Čapkových povídek. Strážmistr Brejcha v podání Vladimíra Menšíka vyšetřuje pozadí utonutí mladé poštovní úřednice a po zjištění všech skutečností napomáhá k spravedlivému očištění oběti a nepřímému potrestání viníků. S kriminalistickou činností mu vydatně pomáhá mladý P. Zedníček. Naprosto skvělý je J. Hanzlík v roli jednoduchého Standy. Nemohu se však zbavit dojmu, že pan Čapek napsal lepší povídky, navíc zápletka byla vyřešena příliš brzy a z toho důvodu závěr už nebyl tak zajímavý. Proto je mé hodnocení pouze průměrné. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v obci Ondřejov, na zámku Štiřín a na nádraží v Mnichovicích. (SONY_)
  • Ve filmu jsou vidět pouliční lampy z osmdesátých let, které v té době nebyli. (M.B)

Reklama

Reklama