Reklama

Reklama

Studio 60

(seriál)
  • USA Studio 60 on the Sunset Strip
USA, (2006–2007), 15 h 54 min (Minutáž: 37–60 min)

Tvůrci:

Aaron Sorkin

Hrají:

Matthew Perry, Amanda Peet, Bradley Whitford, Steven Weber, D.L. Hughley, Sarah Paulson, Donna Murphy, Nate Torrence, Merritt Wever, Columbus Short (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Seriál s fenomenálním obsazením přináší na obrazovku strhující drama, odehrávající se v zákulisí oblíbené noční komediální show Studio 60 on the Sunset Trip.
Když tvrdě kritizovaný výkonný producent dlouholeté noční show, uvádějící komediální skeče, přeruší živé vysílání a využije té chvíle, aby s hořkostí řekl, co si doopravdy myslí, lidi z branže, média i diváci jsou zmateni... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (106)

klida 

všechny recenze uživatele

Přestože 22 dílů - na jednu řadu takovýho seriálu - je moc a na konci to trochu drhne, dávám pět. Hlavně protože, jak si teď připomínám při druhym kolečku, první půlka je mimořádně skvělá. Je energická, vtipná, zábavná, inteligentní a chytlavá. V poslední třeba třetině jsem trochu ztratil rytmus a nemyslím si, že je to jen moje chyba, ale stále je to lepší než většina věcí, kterou sleduju nebo jsem sledoval dřív. Podobně jako, předpokládám, spousta lidí jsem se k tomu dostal až přes Newsroom, i když už jsem slyšel chválu dřív. Musím říct, že tentokrát to Sorkin nedokázal tak vyhrotit, ale jinak jeho práci kritizovat jde jenom hodně těžko. Výtečnej seriál. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Zatím mám za sebou jen čtyři díly, ale líbí. Jo, líbí, Matthew Perry mě mile překvapil a téma, kterak dělat noční show v TV je sakra složitá dřina, je překvapivě koukatelné až poučné, jen člověk tak nějak ztratí ideály o spontánnosti a lidskosti, když takhle čučíval na všechny ty vtípky a hosty v různých Late Night Show with... ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Studio 60 se srovnává s konkurenčním a úspěšnějším 30 Rock, ale až na zápletku jsou oba seriály úplně odlišné. Sunset Strip je mnohem chytřejší, komplexnější a opravdovější. Danny Tripp má pravdu. Kdybych měl jeho práci, tak bych si za hodinu sedl do kouta a bezmocně brečel. Matt Albie je na tom ještě hůř. Život hlavního a v podstatě jediného scenáristy live show, je koloběh nekonečného stresu, euforie a deprese. Nálada seriálu se tomu přizpůsobuje a v minutě se přelévá z odpočinkové komedie do břitké satiry, občas si odskočí do thrilleru, nebo zabrousí do vztahového dramatu. Epizody jsou od první do poslední minuty našlapané filosofií, náboženstvím, popkulturními odkazy, propletencem mezilidských vztahů a tisícem dalších věcí. S postavami se děj nemazlí a pravidelně je nechává sáhnout až na dno. Seriál není lehký na sledování a protože občas až příliš tlačí na pilu, tak se nedivím, že byl po jedné sezóně zrušen. Těch dvaadvacet dílů je ovšem tak hutných, že za sledování určitě stojí. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Naprostá genialita se skvělou atmosférou a dějem zasazeným do prostředí, které mne opravdu hodně zajímá. Herci jsou výteční (Perry se našel, žádna role od Chandlera mu neseděla víc, Peetová je naprosto špičkově ostrou šéfkou, Whitford je sympaťák a vše tmelí), scénáře skvělé co se týká intimnějších rozhovorů a zároveň jde úžasně do hloubky tématu - tvorby televizní show. Jediné co se tomuto seriálu z poslední doby kvalitou podobá je Californication a nejblíže vyprávěcím stylem od stejných tvůrců - Západní křídlo - těžko by se dalo očekávat, že vydají hloupý seriál. Matt a Danny jsou opravdu výjimečná dvojka a člověk si je prostě zamiluje. Ke konci už bylo vše lehce přitažené za vlasy (noc, kdy se schumelí příliš neuvěřitelných událostí) , ale Sorkin mne umí chytit za srdce takovými klišé, nebo absurdním rozhovorem, že nemohu říct nic zlého, kromě toho, že JE NEUVĚŘITELNÁ ŠKODA, ŽE DALŠÍ SEZÓNA NEBUDE. ()

neneka 

všechny recenze uživatele

Scénář, dialogy, které do sebe zapadaly přesně podle mého gusta, casting, kterým jsem byla nadšená, celková nálada a pojetí: skvělý! Seděla jsem u toho jak přibitá snad do 2 do rána a koukala a koukala... jak moc se jim to povedlo. A přestože patřím k fanouškům Přátel, jsem moc ráda, že jsem si tady M. Perryho s "přáteli" vůbec nespojovala a nebyla jeho účastí v nich ovlivněná. Byl tu prostě Mattem a ne Chandlerem a za to jsem byla ráda. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (13)

  • Poslední epizodu seriálu režíroval Bradley Whitford, představitel Dannyho Trippa. (Marek#33)
  • V 19. díle má v osmé minutě má Matt (Matthew Perry) během rozhovoru ve dveřích šatny motýlek nejprve zavázaný, pak rozvázaný a po skončení rozhovoru opět zavázaný. (anezzik)
  • Matthew Perry nejprve roli Matta Albieho odmítl. Aaron Sorkin však nechtěl v této roli nikoho jiného a ne, nebral jako odpověď. Perry si tak své rozhodnutí rozmyslel a do projektu se zapojil. (Caszidy)

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Reklama

Reklama