Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý D'Artagnan přijíždí z Gaskoňska do Paříže, aby si splnil svůj sen a stal se členem gardy královských mušketýrů. V Paříži se seznámí a posléze i spřátelí se slavnými šermíři Athosem, Porthosem a Aramisem, zamiluje se do krásné Constance a zaplete do intrik francouzského ministerského předsedy, kardinála Richelieu. V první barevné adaptaci Dumasova dobrodružného románu Tři mušketýři se nám v hlavních rolích představují, převážně muzikálový herec, Gene Kelly v roli D'Artagnana, Lana Turner jako nebezpečná Milady de Winter a Vincent Price coby ďábelský kardinál Richelieu. (liquido26)

(více)

Zajímavosti (10)

  • D'Artagnan byla oblíbená nemuzikálová role Gene Kellyho. (liquido26)
  • Na nátlak církve studio MGM vymazalo z filmu téměř všechny stopy po tom, že by Richelieu byl kardinálem a představitelem církve a ve scénáři se o něm hovoří pouze jako o ministerském předsedovi. V ostatních filmových adaptacích tohoto příběhu - před tím ani potom - k takovéto změně již nikdy nedošlo. (liquido26)
  • June Allyson uvedla, že se v dobových šatech necítila pohodlně a od svého závazku ve filmu se snažila odstoupit. (liquido26)
  • Angela Lansbury se cítila příliš mladá pro roli královny a přála ztvárnit postavu Milady de Winter. (liquido26)
  • V Dumasově románu byla Constance manželkou D'Artagnanova domácího, nikoliv jeho kmotřenkou. V době natáčení snímku ale nebylo vhodné, aby se hrdina D'Artagnanova typu zapletl s vdanou ženou. (liquido26)
  • Ian Keith, který ztvárnil Rocheforta, si stejnou postavu zahrál již ve dřivější filmové verzi Tři Mušketýři (1935). (liquido26)

Reklama

Reklama