Reklama

Reklama

Legendární Barbar Conan je zpátky! Z kultovní komixové postavy se Conan vypracoval na ikonu stříbrného plátna, nové nadupané zpracování navíc uvidíme v kvalitním plnohodnotném 3D. Conanova touha po pomstě za smrt jeho rodičů se záhy změní v krutý boj za záchranu národů Hyborie před mocnými silami zla, ve kterém se bitvy s nelítostnými nepřáteli proplétají se souboji s odpornými monstry. Jedinou nadějí na vysvobození Hyborie ze spárů zla je Conan a jeho síla a odvaha. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (1 080)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Barbar Conan Johna Milliuse je legenda. Barbar Conan Marcuse Nispela působí jako poslední jednohubka na talíři, kterou teda ještě sežvejkáte, ale žaludku se tohle sousto už moc trávit nechce a prodloužená mícha začíná silně uvažovat o regurgitaci. Opravdu jsem nečekal, že by z nového Conana mohlo být něco většího, jasně, na režisérské sesli trůní Kozí mozek, jeden z nejhorších režisérů současnosti, takže je vše téměř jasné. Není to sice taková šlichta jako Cesta bojovníka, není to ale ani dobrý film. Akční scény jsou přehledné asi jako bangladéšská tržnice, střih tradičně zakrývá jakžtakž choregrafii, Conan ovládá asi 14 druhů bojových umění včetně wrestlingu, kenda, aikida nebo allkampfjutsu. K tomu přidává prvky parkouru, sílu asi čtyřiceti koní a tvrdé hlášky. Jason Momoa je totiž to jediné, kvůli čemu lze film bez poškození sítnice přežít. Ano, Schwarzeneggerovi by stačilo škubnout pravou kozou a Momoa by letěl zpět v čase až do zahrady Hesperidek, ale své role se zhostil slušně. Povedly se též kostýmy... a tím končím. Pak už je to starý blbý Nispel. Jak říkám, jednohubka, podruhý to nedám. Bye, Conan. 90 miliónů dolarů(rozpočet)/48 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Zas tak tragický to nebylo. Jasný, příběh je nulovej, svět není propracovanej a celý to spíš než film přípomíná videohru, ve který hlavní hrdina co nejrychleji střídá lokace, ve kterých někomu usekne hlavu, ruku či jinou končetinu. Hlavně aby se mluvilo co nejmíň. Akce je ale překvapivě docela fajn, celý to celkem rychle uteče a díky samý akci jsem se pomalu nenudil. Jason Momoa navíc má docela charisma, na Rachel Nichols se stále dobře kouká a Stephen Lang si taky odehraje svý. Jen ta Rose McGowan je příšerná a vypadá tady jak fantasy verze Lady Gaga. Jako béčkový akční fantasy tedy Conan rozhodně neurazí. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Nový Conan síce nemá Arnolda s obrovskou charizmou ani neprekonateľný OST od Basila Poledourisa, a ani sa mu nijako nesnaží konkurovať či podobať, preto označenie remake nie je na mieste. Je to úplne iný Conan ako ten Miliusov. Pôvodný film prekonáva zábavnosťou, prostredím, efektami, záporákmi a samozrejme hereckým obsadením. Škoda že je pojatý viac teen a krvavé jatky pôsobia umelo. Conan v podaní Momoi je viac atletický a dokáže to, čo Schwarzenegger kvôli svojej muskulatúre dokázať nemohol, Stephen Lang je už Avatarom odskúšaný záporák, Nathan Jones je tu na nepoznanie a Rachel Nichols bola jednoznačne skvelou voľnou a scenár ju pekne viedol ku Conanovej družke, za všetko scéna po vyhranej bitke na lodi, a je pekne bojovná čo si užije s rovnako skvelou Rose McGowan. Čo je však najväčším prekvapením, je réžia Marcusa Nispela v ktorého som po hroznom Pathfinderovi ani nedúfal ale po The Texas Chainsaw Massacre je Conan the Barbarian jeho najpodarenejším filmom. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Nesmál jsem se jenom u úvodních titulků. A to jen prvních pět vteřin. Aneb pokus o temnou fantasy, ve které "herecké" výkony jsou sprosté slovo a nějaký vrstevnatý příběh jen pojem z legend. Legend jako je např. Barbar Conan, neboli původní verze - která svoji atmosférou zkrátka poráží tenhle patvar na plné čáře. Dokážu uznat dobrý remake, dokážu uznat hloupý film, který mě bavil - nedokážu ale odpustit filmu, který mě ani nebaví a není na něm ani jediná věc, kterou bych pochválil. Takže proč dvě hvězdy? Má to přece jenom o chlup lepší výpravu než většina porno-parodií a Jason Momoa je sice dřevo, zato ale sympatické dřevo. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Nechápem ako sa tento projekt vôbec mohol dostať do rúk takej nule ako je Nispel. Už od začiatku bolo jasné, že to bude obrovský prúser. Nikto nevidel jeho Pathfindera? Ten zbesilý strih, maximálne nezvládnutú akciu (bojovníci utekajú z ľava do prava potom z prava do ľava a je v tom obrovský chaos) a všadeprítomnú tuposť? Jednalo sa tu len o vidinu veľkých prachov, len nech sa to nejako natočí a meno sa vo svete predá. Žiadne srdce, žiadna láska k filmu a žiadne nadšenie. Nispel sa mierne v akcii zlepšil, dá sa na to pozerať, Momoa má charizmu barbara a po technickej stránke to tiež nie je také hrozné. To je tak asi všetko čo by som pochválil. Zaslúžený prepadák. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (21)

  • Ešte vo fáze rokovaní s filmovými producentmi, podstúpil hlavný predstaviteľ, Jason Momoa, kvôli svojej úlohe 6-týždňový intenzívny tréning bojových umení na akadémii v Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Ron Perlman, ktorý hrá Corina, nadaboval samotného Conana vo videohre "Conan" (2007). (m.a.t.o.)
  • V scéne, keď sa nepriateľské člny blížia ku Conanovej (Jason Momoa) lodi, je noc a pasažieri spia. Po prebudení Conana a jeho spoločníkov, počas bránenia lode, je však jasný deň. (toi-toi)

Související novinky

Aquamanův smrtonosný srub

Aquamanův smrtonosný srub

05.09.2015

Když se Jason Momoa stal novým Conanem, moc lidí nejásalo. Pak si ale spravil reputaci ve Hře o trůny a v akčňáku Jedna mezi oči předvedl, že se zvládne postavit i samotnému Stallonovi. Co Momou čeká… (více)

Khal Drogo Aquamanem?

Khal Drogo Aquamanem?

16.06.2014

Jason Momoa ušel od Ronona z Hvězdné brány dlouhou cestu. Jeho Barbar Conan sice moc fanoušků předlohy nenadchl a záporácká role v akčním béčku Jedna mezi oči mnoha lidem unikla. Ještě předtím, než… (více)

Hezoun z Twilightu jako Herkules Conanovič

Hezoun z Twilightu jako Herkules Conanovič

09.04.2013

Tohle je „ten druhý Herkules". Jak už víte i z našich novinek, momentálně vznikají dva filmy o nejslavnějším starořeckém gerojovi. Ten prestižnější má Dwaynea Johnsona, kupu hvězd ve vedlejších… (více)

Rockův Herkules má konkurenci

Rockův Herkules má konkurenci

06.02.2013

A je to tu zas. Naposledy jsme se dočkali souboje dvou Sněhurek, Burton a del Toro natáčejí konkurenční adaptace Pinocchia... a dočkáme se i dvou hromad starořeckých svalů. Už víte, že Brett Ratner… (více)

Reklama

Reklama