Reklama

Reklama

Píše se rok 2018 a na zničené Zemi proti sobě bojují zbytky lidí a počítačový systém Skynet. John Connor sice přežil Soudný den a byl vychován jako budoucí zachránce lidstva, ale zatím je pouze jedním z mnoha řadových velitelů. Lidstvo právě objevilo nový prostředek ke zničení Skynetu – rádiový kód schopný rychle a stoprocentně deaktivovat každý stroj. John Connor si uvědomuje, že toto není budoucnost, o které mu jeho matka vyprávěla. Něco je jinak. To se potvrdí, když se John seznámí s Marcusem Wrightem, mužem, jehož poslední vzpomínka je vlastní smrt. Jedná se o nový druh terminátora, uvnitř kovová kostra, ale zároveň lidské srdce a mozek. John a Marcus se společně musí vypravit do srdce Skynetu, aby zachránili jistého muže, kterého tam vězní. Jeho jméno je Kyle Reese a je to Johnův budoucí otec, který se jednou vrátí do minulosti a bude chránit Sarah Connorovu. (TV Nova)

(více)

Videa (18)

Trailer 5

Recenze (1 900)

Marigold 

všechny recenze uživatele

McG mě vlastně docela mile překvapil. Když si odmyslím, že velkou část exteriérů stylizuje jako kulisy pro klip KORN či jiné nu-metalové kapely, má T4 docela solidní atmosféru. Dialogy jsou akčně nejapné, těch několik "filozofických" větiček se vešlo do traileru, což je skutečně výkon. Nic víc z oblasti trvalých požitků ducha už T4 nenabízí. Sam Worthington se po roce opět postaral o velkou filmovou krádež a okradeným je... tatadadááá... zase Christian Bale. Ale může si za to tentokrát sám, opravdu mu měl někdo vysvětlit, že Connor NENÍ Terminátor s implementovaným čipem depresí. Worthington proti jednoksichtovkám slavnějšího kolegy dokáže svojí postavu polidštit a opatřit něčím nezapomenutelným... Když si odmyslíme robotickou mentalitu zápletky a myšlenkového pozadí, pořád je tu hromada solidních akčních scén (nikoli však kulervoucích), fajn atmosféra a pro notorické nostalgiky i krásné vzpomínky (pro mě asi nejvíc Gáni dunící z kazeťáku v apokalyptické pustině). Jsem na vážkách: T4 je vzato do důsledku řádně hovězí bezduchost, na druhou stranu jsem se ale výborně bavil a říkal, jaké by to asi bylo, kdyby to do ruky dostal někdo, kdo umí víc než jen servírovat efektní obrázky... Takhle musím závěrem konstatovat, že ač je to neskutečné, odlidštěnost a naléhavost Cameronových dětinských kulis budoucnosti zůstává nepřekonaná. Halt je to opravdu lidské srdce, co nás odlišuje od strojů. McG je režijní terminátor. A scénáristé poruchové plechovky. Pche! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

T4 se velkolepou akcí a drobnými narážkami snaží tvářit jako důstojný nástupce trilogie, ale přitom v neméně důležitých aspektech nepříjemně selhává. Scenáristické dění je naprosto béčkové, sci-fi zápletka nijaká, neboť těží z předchozích dílů, charaktery až na Marcuse nezajímavé a ploché, ikoničnost terminátora je porušena (jsou hloupí) a celková sofistikovanost se vyjma jednoho zvratu (Marcusovo prozření, nikoliv odhalení) blíží bodu mrazu. T4 však báječně slouží jako prostá akční podívaná na velké plátno, akčních scén je zde požehnaně a dá se říct, že děj nemilosrdně odsouvají na druhou kolej a to metaforicky i doslova... Zejména honička s moto-terminátory byla fantastická a za tím si stojím. 7/10 ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nechápu tu nenávist mnohých uživatelů. Je jasné, že jejich milovaný Arnold není hlavní postavou, ale kritizovat film prakticky za cokoliv je trochu moc... Terminator Salvation určitě není bezchybný, ani úžasný, ale na hodně prostříhaný film zkrácený o 30 minut, je to kvalitní podívaná. Není promyšlená a vizionářská jako (především) druhý díl, ale jako budoucí směr "nové trilogie" je to velmi příjemná změna. Škodou je, že právě Terminátor odnesl "scenáristickou všehochuť", kdy si každý scenárista připisoval své nápady a výsledkem je částečně zajímavý a částečně silně obyčejný příběh. Atmosféra post-apokalyptického světa je zvládnuta skvěle a samotné "špinavé" prostředí najde stěží srovnání. Chyby zde jsou, ale osobně mi nepřijdou ve většině nikterak zásadní. McG odvádí velmi dobrou práci, celý film je vizuálně a akčně skvěle natočený, ale bohužel není prostor pro "něco navíc" a tak celý film působí trochu ploše, až prázdně. Bohužel McG to občas ujede a jedna dvě pasáže jsou přehnané i přes svůj viditelný účel jsou dost natahované. Potenciál tu je však velký a snad bude ještě lépe a hlouběji využit, ale k tomu snad není potřeba ani jiný režisér, ale nutný scenárista s vizí... Přes finanční krach celého projektu je tu otázka, zda nějaká pokračování budou. Po scenáristickém karambolu tu zbývá snad jedině slabá hudba Dannyho Elfmana, která se skládá z několika robotických zvuků a žádné "nové a kvalitní" melodie. Terminator Salvation je zábavný a nadupaný akční film ze světa, který je zničený Soudným dnem a válkou s roboty, se známými postavami a viditelně velkými financemi vloženými do vizuálu. Všechnu mytologii a snahy o prohloubení jednoho fenoménu film využívá velmi jemně a snaží se neudělat krok špatným směrem... a možná o tom kroku "nějakým" směrem to celé mělo být. PS: Anton Yelchin je jeden z největších talentů poslední doby.... jiný vzhled, jiný přízvuk... pro něj nic těžkého. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Film sa rozbehne ako najhustejší postapokalyptický akčný orgazmus od druhého Mad Maxa. Od Jamesa Camerona si požičiava iba mená postáv. Zaujímavo uvádza dobre obsadenú dvojku Sam Worthington / Anton Yelchin. Pohlcuje atmosférou a novými “smrťákovými” T600-vkami i transformerovskými obrami, ktorí vydávajú rovnaké zvuky ako Spielbergovi Tripodi. Parádny vizuálny masaker, labužnícky si vykračujúci béčkovo jednoduchou, ale maximálne zábavnou a efektnou cestou príslušného subžánru. LENŽE... v druhej polovici sa snímka rozhodne vyhovieť aj tým, čo si naivne myslia že tvorca Charlieho anjelov ovláda rozumom riadené univerzum Jamesa Camerona, začne sa viacej napájať na jeho motívy, zasahovať do nich a všetko nadšenie postupne vyprcháva. McG tie Cameronove filmy snád ani nevidel. Videl maximálne Scottovho Blade Runnera, v ktorom ho najviac upútali ohne, šlahajúce z komínov. P.S.: Worthington tu má výraznejšiu a dôležitejšiu rolu než Christian Bale. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Za sebe náramná spokojenost. Nový Terminátor je dost jiný, než jsem čekal a i když jsem měl občas pocit, že vykrádá některé prvky z jiných filmů (Transformers, atmosféra z Potomků lidí, scéna ve městě je Fallout 3 hadr), bavil jsem se velmi slušně. Sam Worthington je řezník, digi-Arnie potěšil a nakonec ani ten Bale není vůbec špatný... Vlastně jen škoda poněkud uspěchaného konce a zbytečné pointy... Star Trek to pochopitelně není, ale jako letní blockbuster, i když možná lehce atypický... Za sebe palec nahoru. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (65)

  • V každom dieli série je scéna, kde niekto sadne na motorku a otočí sa driftom na mieste. V tomto dieli to urobí Marcus (Sam Worthington). (N0X.)
  • T-800 (Roland Kickinger) odhodí Marcuse Wrighta (Sam Worthington) na kovový sloup, ve kterém zanechá znatelnou promáčklinu. Když však o několik záběru později dostává od T-800 ránu do srdce a padá na zem, sloup je již v pořádku. (Kroup4)
  • Do role kapitána Jericha byl obsazen Terry Crews, ale jeho scény byly nakonec vystřiženy. Objeví se pouze v jedné scéně coby mrtvola po bitvě. (Gerret)

Související novinky

Terminátor po mexicku?

Terminátor po mexicku?

22.11.2017

Tim Miller (Deadpool) se chystá režírovat nového Terminátora v produkci Jamese Camerona. Zapomeňte na Salvation a Genisys, jež se ukázaly být slepými uličkami. "Šestka" se vydá vlastní cestou a… (více)

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Worthington se vrací ke sci-fi

Worthington se vrací ke sci-fi

29.08.2015

Ze Sama Worthingtona (Avatar) měla být veliká hvězda, zatím to ale moc nevyšlo. Terminator Salvation se pokračování nedočkalo a Hněv titánů utnul Worthingtonův výlet k fantasy, načež se světoznámý… (více)

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

18.01.2013

To samozřejmě vyvolá spoustu spekulací o podílu Jamese Camerona na pátém pokračování ságy, kterou před téměř třiceti lety odstartoval. Teď ale fakta: produkční společnost Annapurna Films, která před… (více)

Reklama

Reklama