Reklama

Reklama

Světla pasáže

(seriál)
Česko, 2007, 14 h 54 min (Minutáž: 52–54 min)

Hrají:

Monika Hilmerová, Markéta Plánková, Miloslav Tichý, Martin Trnavský, Kristýna Leichtová, Jana Hlaváčová, Jiří Dvořák, Michaela Kuklová, Vlasta Peterková (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(17)

Obsahy(1)

Světla pasáže vyprávějí o těch, kteří hledají spravedlnost. Jejich klienti přicházejí do advokátní kanceláře, kde obnažují své soukromí až na kost. Dvě atraktivní právničky a jeden nesmělý mladý právník jim naslouchají a sami se přitom ocitají v soukolí intrik a paragrafů. Při hledání odpovědí pro své klienty totiž nejednou musí na stejné otázky odpovídat sami sobě, neboť dramata z advokátní kanceláře přecházejí do soukromí našich hrdinů a ti si své velké životní kauzy musí prožít se všemi emocemi, bolestmi i slastmi, s nimiž žádný zákoník na světě ve své chladné liteře nepočítá. A pak je tu ještě pasáž se svými obchůdky a kavárničkami plná dalších příběhů... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsme se dočkali a Nova nám postavila naši vlastní Ordinaci. Čekal jsem daleko větší porci humorných právnických nesmyslů pramenících z elementární neznalosti problematiky (viz rozsah oblíbeného pana 513/1991), přesně dle minulých zkušeností se seriálovou tvorbou a okolo toho navršené ty "chytlavé a děj obohacující" minipříběhy, které prokouknete tak snadno jako ze sebe David Rath udělá pitomce. Pokud byl první díl po právní stránce nablblý jako Eliášův občanský kodex a filmově na houby, pak druhý díl byl bez práva a dějově naprosto o ničem. Po menší pauze, během které (pokud nemáte IQ přejetého ježka) pokud ne díky průhlednosti zápletky, tak alespoň díky tomu idiotovi co dává dohromady ukázky, nemáte šanci ztratit nit, se široká veřejnost dočkala jen totální dehonestace České advokátní komory a advokátních zkoušek, o dalších rádobyprávních perlách raději nemluvě. Některé díly zachraňuje jen a pouze slečna koncipientka, jejíž jméno si nikdo z našeho právnického privátu nezapamatoval, ale to vůbec nevadí, neb jí stejně nikdo neřekne jinak než "OSVOBOĎ TA DVOJČATA" (copyright kolega Jeřábek;)). Jen se zdá, že tento seriál plný schematicky načrtnutých postav charakterizovaných povětšinou i jejich příjmeními (zřejmě aby se i průměrný absolvent Plzně chytal bez problémů), nalezne novou hodnotu veličiny "marnost". Je mi líto Moniky Hilmerové, jejíž výkon v dnes již poněkud zapadlém Der Lebensborn byl výtečný. Bohužel takovou porci červenoknihovnového naivismu si nemůže na takovém prostoru dovolit nikdo - přehrávat a dělat ze své postavy vola lze například v roličce Josefa Herverta v díle pátém. Jeho slizký, šovinistický, dosebezahleděný uchazeč o místo byl zcela lahůdkový. Zdravíme Klicperovo Divadlo;) No a jinak...buď je paní scénáristka skutečně tak rozežraná nablblými historkami pro ještě nalblejší paničky nebo si trio poradkyň léčí své komplexy z mužů:) Ve zřejmě předposlední části se ve scénách, v nichž se povedlo nahnat do záběru jen skutečné herce (Hilmerová, Dvořák, Hlaváčová a pár dalších), blýskalo na lepší časy, bohužel díl zřejmě poslední to opět zazdil. Jestlipak se v září 2007 povede tento klenot televizní zábavy vzkřísit? Nějak si nejsem jist, pro co hlasovat. Přece jen si člověk už tak nějak zvykl, že si může pravidelně zvedat sebevědomí:) Ale ať se perverzně bavíme jak chceme, pokud podobná záležitost může zabírat hlavní vysílací čas, nelze než poznamenat - o tempora, o mores... Závěrečné hodnocení - "povinná četba" pro praktiky, teoretiky i studenty práva, kteří se touží opravdu od srdce zasmát a vytočit zároveň:) Ergo krásných 0% s tím, že náš drahý chorvatský přítel Boban Juštič by si bez tohoto sui generis zábavného spektáklu nikdy nenašel cestu do našich srdcí, což by byla velká škoda. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že mě paní Eva Papoušková nemůže po Pojišťovně štěstí překvapit, a ejhle! :-( Je zde "profesní" seriál. Hlavní přídomky tohoto by ale měly být hlavně otravný a předvídatelný. Nejen neskutečně nudné natahování zápletek, které se dají shrnout do dvou vět, ale jejich další nelogické a kolovrátkové "klonování" má efekt pouze ten, že člověk, který vynechá pět dílů (jako já), to vlastně nepozná. A o to tady jde - matko, zaopatři svoje děti, otče (existují takoví?), vezmi do ruky lahváč a ČUČTE. Upřímnou soustrast. Ján Sebechlebský se v jakémsi článku nechal slyšet, že zaměstnává herce ze Slovenska, protože je prý MÁLO HERCŮ. Co, kurňa, málo herců, HODNĚ SERIÁLŮ!!! Možná je to krátkozraký přístup, ale nějak mi Jaromíra Polišenského ani líto být nemůže... ()

Reklama

#47 

všechny recenze uživatele

Typický produkt současné české seriálové tvorby...nenáročný, rádobyvtipný, s líbivou hudbou, nablýskanými interiéry a pohlednými herci, cílová skupina - ženy všech věkových kategorií. V podstatě z toho vyleze opět nějaká telenovela typu Ordinace, Letiště atd...už to že naše právničky řeší hlavně rodinné právo naznačuje kam se bude seriál ubírat. ()

Karlos80 odpad!

všechny recenze uživatele

Panebože to je zas volovina a navíc podle mého i naprosto zbytečná! Půlka druhého dílu je už skoro za námi a já vůbec nevím o čem to bylo, o co se tam vlastně jednalo a co nám zde vlastně chtějí jednotlivý herci říct! Seriál s právnického prostředí? To sotva! Spíš stupidní řešení svých osobních problémů, řešení vztahů což je poslední dobou v módě, pozastavování nad dámskou podprsenkou, malé dítě které je pomalu chytřejší než dospělý rodič atd. Ne už prosím ne a už vidím jak to bude zase nekonečný seriál. Nuda na entou, scénaristický nevkus a o tom diváckém už ani nemluvím..Opravdu jak už zde bylo napsáno, seriál postrádá jakoukoliv napjatější atmosféru, a o vyhrocených scénách ani nemluvě. Navíc absolutně bez špetky takového toho zdravého humoru. Herci jsou nepřirození, umělí a vůbec nezajímaví. Dialogy až příliš přehnaně etické a unylé. Rétorika leč na oko líbivá, jinak lehce k smíchu. Zajímalo by mě jestli se nato nějaký právník vůbec dívá, a když ano tak co nato vůbec po těch dvou dílech říká..? Že by to lepší teprve přišlo? Z těch nových seriálů akorát tak "Zlaté Příkopy" opravdu. Jaromíra Polišenského mi je už teď upřímně líto. ()

AndreyCSFD odpad!

všechny recenze uživatele

Tak, Nova vyplodila další seriál ze života, tentokrát právníků. Nevím, jestli mi to uniklo, ale scény ze soudní síně a brilantní závěrečné řeči se prostě nekonaly, což v seriálu o advokátech považuju přinejmenším za podivné. Seriál si vystačí s minimem lokací a s minimem herců, přičemž právničina je velmi společenské povolání. Slečna koncipientka se chová jako naprostá káča, v prvních dílech neustále běhá za nějakým kleptomanem a naprosto s klidem prohlásí, jak dostala zkoušku z obchodního práva. Mladý koncipient je tak natuplý, že by ho snad vyrazili i z Plzenských práv. Pan Trnavský (Gemini jej příznačně nazval pan 513/1991) se ohání paušálem a obchodem až z něho přímo tryská, že nemá ani šajn o čem mluví a Monika Hilmerová hazí jen útrpné obličeje. Celá lovestory je násilně vykonstruovaná a absolutně neuvěřitelná asi tak jako společná kancelář advokáta specializujícího se na obchod a lidumilky se zálibou v rodinném právu. Vedlejší linka Kuklové a Dvořáka není ale o nic uvěřitelnější. Seriál by měli zkouknout zájemci o právničinu s poučením, že přesně takhle to není. Jediný, kdo mi tam sedí a co je ze života, je slečna sekretářka, která prozíravě balí advokáty. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama