Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 3

V řadách vojsk krále Richarda slouží lučištník Robin Longstride, zvaný Robin Hood. Když král Richard na křížové výpravě ve Francii padne, Robin využije situace a z války dezertuje. Odjíždí do Nottinghamu a oznámí siru Loxleymu, že jeho syn Robert v boji zahynul. Loxley je synovou smrtí zdrcen a požádá Robina, aby se za Roberta vydával, a ochránil tak jejich usedlost. Robin tedy spočine po boku Marion, vdovy po Loxleym, a společně brání majetek rodiny, a to především před Godfreyem, zrádcem anglického království, který slouží Francii. Na trůn po Richardově smrti nastupuje král Jan. Godfreyho podvratné akce způsobí, že baroni ze severu země se obrátí proti králi. Proto Robin králi Janovi navrhuje, aby Angličanům zajistil svobodu a vydal Listinu svobod. Král souhlasí, neboť si uvědomí, že ho Godfrey podvedl. Mezitím francouzští vojáci napadnou Nottingham... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 427)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Prvních pár desítek minut jsem měl pocit, že se tenhle sequel Království nebeského přeci jen ponese v požadovaném duchu. Celkem slušná akce, očividně velké investice na každém kroku, zábavná parta ústředních hrdinů... vše přítomno. Jeden naštvaný záporák, jeden ledově klidný, jedna alespoň dobře hrající náhrada za Siennu Miller... taky fajn. Pak se to ale celé začne přetavovat do nemilého čekání na jednu velkou bitvu, ze kterého rychle mizí zajímavé dějové linky, humor (Grimes a Durand vážně mohli dostat víc prostoru) i logika. Nebo se vážně dá celá Anglie přejet na koni za pár hodin? Největší slabinou se však ukáže být ona idea se zrodem legendy, díky které film vlastně skončí ve chvíli, kdy se začnete těšit na další vývoj událostí (jako kdyby Batman začíná skončil Wayneovým návratem do Gothamu - vypůjčený názor, ale sakra trefný). Nakonec je z toho tedy průměrná historická báchorka, ve které by po pár změnách jmen příběh slavného lukostřelce nikdo nepoznal a která ve vás akorát vyvolá chuť na hláškujícího Morgana Freemana s obřím mečem. Bojoval bych s novým Robinem Hoodem, ale to by muselo být proč. 6/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

To bylo reci, jak to bude vse jiny. Robin bude zaporak, pripadne on a serif jedna osoba a podobny reci a ve vysledku velky hovno. Samozrejme, tvari se to desne historicky, ale porad je to ten starej znamej pribeh o Robinovi, kterej chce Marianu, bojuje proti serifovi a krali a vraci se do rozmrdany zeme z krizovy vypravy, je tu Lvi srdce, tlustej mnich, malej John a vsechny dobre znamy postavy. Jenze kdyz uz to vypada, ze si Robin zaleze se sirotkama do lesa a zacne okradat bohaty, tvurci si zrejme v ten moment uvedomili, ze by to chtelo nakou zmenu a tak jsme kuli tomu nuceny sledovat dlouhy sceny, ve kterejch si Marion zvyka na Robina, ten stale dokola ukazuje, jakej je to spravnak, pomaha vesnicanum a na poli a ve vysledku je tak film vlastne bitva, hodinova pauza, druha bitva. Jasne, je tu par mensich potycek, ale poradny bitvy jsou tu jen dve, uvodni skvely dobyvani hradu a zaverecna. Ne, ze by to vylozene vadilo, ale kdyz uz tu mame historickej velkofilm, mohli by se rubat castejc. Jinak natoceny to je samozrejme naprosto spickove, hudba je taky perfektni a herecky obsazeni ukazkovy. Je sice fakt, ze zaporaci nejsou buhvijaky, ale vylozene k smichu taky nejsou, Crowe konecne shodil pupek, nabral naky to kilo svalu a svym charisma tahne celej film, jen mi pride, ze na roli typka, co pobiha v kamasich po lese je trochu starej. To se ostatne da rict i o Blanchett, ktera vypada uz trochu jak vyzobana slunecnice a navic nema moc co hrat. Ale prekvapive mi ani nijak zvlast ta volnejsi prostredni cast nevadila a tech 150 minut jsem se vubec nenudil a uzil si dalsi, sice vicemene stejnej, ale rozhodne povedenej prirustek do Hoodovsky legendy. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

nene, tahle verze o středověkém šlechtici, o hrdinovi, který bohatým bral a chudým dával, není mým šálkem houbičkového čaje. Nebýt známých jmen, nepoznala bych v tomto příběhu slavnou legendu. Elfka, byť ji mám ráda, mi tady jako lady Marion třeba vůbec nesedla. Drsný gladiátor jako Hood kupodivu ano, ale škoda těch hollywoodských úprav děje. Mou srdeční záležitostí je stejnojmenný seriál s Michaelem Praedem a film s Kevinem Costnerem. Pro mě dva zcela nepřekonatelné snímky. Přesto přese všechno musím přiznat, že Scottova výprava tohoto zpracování byla fascinující. 2,5* ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zasílám tímto jednu zahanbenou omluvu do Sherwoodského lesa, protože jsem snímek dopředu odsoudil jako zbytečný remake. Jenže lišák Ridley to pojal poněkud prequelovsky, Russell Hood to zahrál se spolehlivostí Robina Crowea a největším překvapením pro mne byla lady Marion. V minulosti sice bývala povrchově mnohem lépe upravena, ale nikdy z ní nezářila tak odhodlaná sexy síla, kvůli které jsem konečně mohl pochopit, co na ní ten lesní recidivista vlastně vidí. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Sadlo mi to viac, než som dúfal. Prvú hodinu takmer nadšenie. Klasický Scott (t.j. sústredené rozprávanie, pekné obrázky, skvostná výprava, tučná dobová atmosféra, dobre natočená akcia, epický feeling v každej sekunde), solídni herci (Crowe + Blanchett - neveril som, ale tá chémia tam je) a hlavne výborný scenár s "príbehom rytiera", veľmi funkčne napasovaným na otrepanú legendu. Chrochtal som blahom. Potom sa to začalo trieštiť. Nie vinou tvorcov. Štúdio Universal sa nezmyselne pokúsilo strčiť nového Scotta do letnej sezóny a muselo mu kvôli "rozumnej" minutáži pristrihnúť tradične epické krídla. Kvôli tomu je z politického pozadia chaos, vzťahy hlavných postáv vädnú a záverečná bitka tým pádom nemá ten správny "gradačný nábeh". Samozrejme, nič nie stratené - všetci dúfame v trojhodinový director´s cut, ktorý všetko doladí (a poprosím s inou hudbou a R-kovým ratingom). Potom si tam pokojne vpálim plný počet. Napriek všetkým výhradám ďalší parádny Scott, ako ho mám rád. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (36)

  • Russell Crowe (Robin Longstride) byl ve svých 45 letech nejstarším představitelem Robina Hooda. (Karlos80)
  • Russell Crowe (Robin Longstride) si ve filmu zahrál jen pod podmínkou, že Robina Hooda představí v novém světle. Kvůli roli také podstoupil náročný fyzický trénink, aby zvládl střelbu ze starého luku. (Mafyn)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

01.08.2016

David Koller, Dasha, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Ondřej Ruml, Michal Dvořák a další hvězdy v sobotu 27. srpna vystoupí na velkolepém multimediálním koncertu filmové hudby pod poděbradským zámkem… (více)

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

16.05.2014

Pokud chcete v Hollywoodu natočit oslnivou sci-fi nebo velkolepý historický film, nejdřív byste měli jít za Ridley Scottem. Šestasedmdesátiletá legenda má na kontě filmy jako Blade Runner, Vetřelec… (více)

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

18.10.2012

A spoustu dalších novinek. Ale popořadě – Ant-Man konečně dostal zelenou, dokonce má stanoveno datum premiéry, konkrétně 6. listopadu 2015. Film o hrdinovi, který se dokáže podle potřeby zmenšit na… (více)

Bourne nabírá luxusní protivníky

Bourne nabírá luxusní protivníky

24.07.2011

Tony Gilroy očividně napsal pro The Bourne Legacy parádní scénář. Film, který bude tentokrát i režírovat, totiž láká čím dál hvězdnější obsazení. Nejdřív hlavní roli získal Jeremy Renner (nebude hrát… (více)

Reklama

Reklama