Reklama

Reklama

Oni

Trailer 2

Mladý muž James se uprostřed noci vrací se svou dívkou Kristen ze svatby kamaráda. Mezi oběma je cítit jasné napětí, protože Kristen předtím na oslavě odmítla Jamesovu nabídku k sňatku. Krátce po čtvrté hodině ranní někdo zabouchá na dveře. James otevře. Venku stojí mladá žena, které není vidět do tváře a která se ptá, jestli je Tamara doma. James odpoví, že to bude asi omyl, rozloučí se a zavře dveře. Poté odjede koupit cigarety. Někdo opět bouchá na dveře. Kristen ze strachu volá Jamesovi, aby se vrátil, ale hovor je zničehonic přerušen. Dívka se vrací do kuchyně, kde ji, aniž by o tom věděla, sleduje z chodby muž v masce. Když si chce opět dojít pro telefon, zjistí, že přístroj nikde není, a začne panikařit. Před domem uslyší ránu, odhrne závěsy na okně, a vtom ji vyděsí muž, který na ni zírá přes sklo. Kristen si všimne, že hlavní dveře jsou pootevřené. Běží je zavřít a vidí u nich stát ženu v masce. Schová v ložnici a slyší, že jde někdo do domu. Tentokrát je to James, který se vrátil z nákupu cigaret. Kristen mu vše vypráví. James chce volat policii, ale zjistí, že nechal telefon v autě. Když vyjde ven, najde své auto poničené a v dálce u lesa vidí stojící ženu... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (544)

Shit 

všechny recenze uživatele

Příběhově to nepřekvapí, ale hororově se jedná o skvělou a napínavou záležitost, která trošku připomíná Motel smrti, ale je to daleko kvalitnější, kdy samotní zabijáci v maskách působí hodně mrazivě a celá atmosféra filmu tim pak následně ještě stoupá a navíc je tady i několik hodně povedených lekaček a dobrý zakončení. Krom toho docela mile překvapila Liv Tayler, kterou bych v takovýmhle druhu horor rozhodně neočekával a ona to zvládla fakt na výbornou ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ sklamanie roku. Tak som sa na The Strangers tešil a tak ma sklamal. Áno film staval hlavne na atmosféru, ale i tú sa nejako nedarilo poriadne gradovať a samozrejme v závere vygradovať. Viacej ma film nudil než bavil a to som si myslel, že to bude jeden z najlepších hororov roku. Po tak vydarenom trailery som nečakal to čo som dostal. To, že boli všetky dobré scény v trailery neriešim, ale vo filme proste pôsobili sucho. Vôbec neboli dobre podané, vôbec to nemalo štavu... skrátka rejžo by mal na sebe ešte popracovať. Námet to je fajn, ale treba ho vedieť dobre podať, aby aj z jednoduchého deju bola poriadna hororová pecka(vid film À l'intérieur). Snaha o amtosféru bola, ale samotná atmosféra nemala kedy poriadne gradovať, gore scény skoro žiadne a o konci filmu pomlčím. Pevne verím, že sa ešte dočkám Unratd verzie, pretože takto to je len za 60%. Ani Unreted verzia to nezachránila :( ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(55%) ONI – obyčejný, průměrný avšak neškodný horůrek, který díky krátké stopáže nenudil a v rámci jednohubky vcelku zabavil. Opravdu nemá cenu zde něco dlouze rozebírat. Některé scény se vydařily. Chvílemi došlo i na napětí. Krvavých scén zde moc nebylo krom finále, které jsem ocenil. Pro hlavní hrdiny to nedopadlo moc dobře. Maskovaní ONI mě spíš pobavili. Zezačátku mi vůbec nesedlo hlavní herecké duo, ale po čase jsem si na ně zvykl a neřešil je. Toť vše. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Neoriginální, ale přesto zatraceně působivý hororový závan z končin, odkud to nikdo nečekal. Speedman je poprvé v kariéře snesitelný, Liv překvapivě nešeptá tolik jako ve všech ostatních filmech a skupinka vrahounů je za každých okolností chladnokrevná a vychcaně vypočítavá. Atmosféra graduje a já si říkám proč ne. Pořádný horor mi už drahnou dobu chyběl a tenhle mrazivý pokus mi sednul jako "svíčková se šesti". ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Hrozně samoúčelné, ale svůj cíl to plní. Znepokojuje. Znepokojuje víc než většina jiných hororů, jež nejsou při nabourávání pocitu domácího bezpečí tak intenzivní. Trailer uvádí něco ve smyslu „říkáme si, že nám se nic nemůže stát“, a přesně o tom to je. Ve svých domech a bytech a chalupách se cítíme nejbezpečněji, jako nenapadnutelní, ale v dnešní době tato integrita postrádá dřívější stabilitu (kterou možná nikdy neměla, ale alespoň nám to nebylo neustále sugerována všemi dostupnými médii) . Před čím a jak dlouho nás uchrání vrstvy dřeva, betonu a skla? Právě ono postupné pronikání za fyzicky i psychicky vymezené hranice soukromí děsí v Cizincích nejvíc. Od drobných provokací, přes introspektivní prohození rolí (KILLER) až k brutálně a na americky film velmi nekompromisně vyhrocenému finále. Rozkošně mrazivých scén, kdy se z hlouby mizanscény vynoří hajzl s bílou maskou by mohlo být více, ohraných klišé s vybitým telefonem a starým rádiem v kůlně méně, každopádně z toho nemám vůbec dobrý pocit, za což horor slabší čtyři hvězdičky jistě zaslouží. Apendix: Z různých důvodů jsem si během sledování vzpomněl na Vacancy, Straw Dogs, Wolf Creek a pochopitelně Funny Games. P.S.: Mezi žánry rozhodně nepatří mysteriózní a délka není 107, nýbrž velmi sympatických 85 minut. 75% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení začalo 10. října 2006 a skončilo v roce 2007, natáčelo se v Jižní Karolíně (USA). (Varan)
  • Bryan Bertino se inspiroval zážitkem z dětství, když byl sám doma a strašila ho parta zlodějů. (Dines)
  • Režisér jednoho dne napsal scénář, který v roce 2004 poslal do soutěže pro grant pro začínající režiséry. V roce 2006 mu zavolali z Hollywoodu, aby svůj námět zrežíroval. (Dines)

Reklama

Reklama