Reklama

Reklama

Sirotčinec

  • Španělsko El orfanato (více)
Trailer 3

VOD (1)

Mrtvé děti si chtějí hrát... Laura vyrůstala v sirotčinci na mořském pobřeží a po třiceti letech se spolu s manželem a synem vrací do míst dětství. Ráda by znovu otevřela opuštěný ústav jako domov pro postižené děti. Její syn se však na novém místě začíná chovat zvláštně a Laura se pomalu přesvědčuje, že starý dům má své hrůzostrašné tajemství, o kterém neměla ani potuchy! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (968)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Hororů není nikdo dost, zvláště těch dobrých a originálních, Španělská filmařina mě míjí mílovými kroky, snad na skvělou výjimku Faunův Labyrint, v které má také prsty Del Toro. „Sirotčinec“ je poctivý horor, k budování atmosféry používá staré dobré známe finty a zase nějak moc nepřekvapí, atmosféra je pořádně hustá, párkrát se určitě leknete a pocítíte napětí/strach. Největší slabina filmu je dosti pomalé vyprávění, které jsem tam trochu snižuje celkovou působivost snímku, proti hereckým výkonům nemám sebemenší výtky, akorát ta originální španělština s titulky byla docela nezvyklá a možná mě i ona sem tam vytrhávala ze soustředění…konec byl trochu zmatený a špatně vygradovaný…7/10* ()

movie 

všechny recenze uživatele

EL ORFANATO se s džbánem na originalitu rozhodně netrmácelo nijak daleko, nabízí šablonovitý a mnohokrát viděný příběh, ve kterém starý dům dává najevo svoje hluboké jizvy. Co ho dělá lepším, je zpracování, dobrá režie, až netradičně dobré herecké výkony, ostatně i scénář sice užívá známých klišé, ale nikdy se nesnaží bít přímo do očí. Lekaček je tu míň, ale jsou účinné a nechají vás ve stavu, kdy budete s rozklepanými koleny očekávat další a scéna, kdy dům navštíví médium vás bude natahovat na skřipec. 75% ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Sirotcinec vo mne vyvolaval podobne pocity, ako aj film TI DRUZI (2001) s Nicole Kidman, ale mal asi len 2 nevyhody. Bud sa mi thriller Ti druzi pacil viac, alebo ma neskory cas po 23:00 unavoval natolko, ze to nedokazal zachranit ani dobry mysteriozny scenar rovnako od spanielskeho rezisera, ako aj Ti druzi. Urcite dam Sirotcincu niekedy druhu sancu, avsak zatial zostavam pri troch hviezdickach... 25.12.2009 ______ Belén Rueda - (Laura) +++ Fernando Cayo - (Carlos) +++ Roger Príncep - (Simón) +++ Mabel Rivera - (Pilar) +++ Montserrat Carulla - (Benigna) +++ Andrés Gertrúdix - (Enrique) +++ Edgar Vivar - (Profesor Leo Bálaban) +++ Geraldine Chaplin - (Aurora) +++ Produkcia: Guillermo del Toro +++ Hudba: Fernando Velázquez +++ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tradiční lekačky (především bába Tutovka vs. dodávka 0:1), audiovizuální holomráz na zádech při seanci s médiem, či "Cukr, káva, limonáda" scéna s akutním nebezpečím divákova postolicování.. Je toho hodně, co solidní duchařský thriller El Orfanato může nabídnout, ovšem díky své kolísavé atmosféře a šablonovité pyrenejské formě pro mě zůstane jen s přídomkem "další v řadě". Spoiler: Pokud mají rodiče velký dům a ztratí se jim (v něm!) dítě, měli by každý jeho kout prohledat nejméně stokrát, jinak si to dítě ani nezaslouží.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý mysteriózny thriller. Má dobrý príbeh o žene, ktorá sa spolu s manželom a synom presťahujú do starého bývalého sirotčinca, aby ho znovu obnovili. Jej syn si tu nájde nových kamarátov, ktorých ale nikto nevidí a tak to rodičia berú len ako neškodnú zábavu, ale keď sa začnú diať podivné veci a syn sa stratí, matka si uvedomí, že syn možno mal pravdu a urobí všetko preto, aby ho našla, nech už za jeho zmiznutím stojí čokoľvek. So spracovaním som dosť spokojný, na film sa dobre pozerá už od začiatku, nasťahovanie do domu, strety s novými kamarátmi, to všetko je v poriadku, ale najlepšie to samozrejme začne byť po zmiznutí syna, zaujalo ma, že prakticky celý film sa odohráva v jednom veľkom dome a priľahlom okolí, ale vôbec to neprekáža, hľadanie syna všetkými spôsobmi je výborné, samozrejme hlavne tie mysteriózne ladené a stále sa to vylepšuje a tak záverečná fáza, kedy sa všetko vyrieši je výborná, toto ma veľmi zaujalo a vrcholom je tá úžasná posledná scéna, som veľmi spokojný, po stránke deja tu nemám čo vytknúť. Chválim mysterióznu stránku filmu, nič tu nepôsobí samoúčelne, všetko je tak príjemne prirodzené, samozrejme v rámci žánru, páči sa mi atmosféra, občas sa objaví aj nejaké to napätie, ale nič výrazné, toto len predsa nie je primárne horor. Herecké obsadenie je na tom dobre, celé to stojí na postave matky a Belén Rueda to zahrala skvelo, takže sa jej ani nedá nefandiť a bavilo ma aj tých pár zvyšných postáv. Réžia a technická stránka sú skvelé, tu nemám čo vytknúť, kvalitný vizuál, kamera, atmosféra, všetko sa mi páčilo. Táto tématika pre mňa nemá taký potenciál, aby som tomuto filmu mohol dať plný počet, ale inak mu prakticky ani nemám čo vytknúť, jeden z najzaujímavejších mysterióznych filmov vôbec. 77% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (21)

Související novinky

38. Premios Goya – výsledky

38. Premios Goya – výsledky

11.02.2024

V sobotu 10. února 2024 byly předány výroční španělské filmové ceny Goya. Slavnostní ceremoniál proběhl ve městě Valladolid, předávání cen tak vůbec poprvé probíhalo ve španělském regionu Kastilie a… (více)

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Bayona vyslyší netvora

Bayona vyslyší netvora

20.04.2014

Juan Antonio Bayona by se s trochou nadsázky dal označit za španělského Stevena Spielberga. Mladý hitmaker hororovým Sirotčincem i katastrofickým Nic nás nerozdělí trhal domácí rekordy návštěvnosti,… (více)

Reklama

Reklama