Reklama

Reklama

Transformers: Pomsta poražených

  • USA Transformers: Revenge of the Fallen (více)
Trailer 1
USA, 2009, 150 min (Alternativní 144 min)

Režie:

Michael Bay

Kamera:

Ben Seresin

Hrají:

Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, John Turturro, Ramon Rodriguez, Kevin Dunn, Julie White, Isabel Lucas, Matthew Marsden, Michael Papajohn (více)
(další profese)

Sam Witwicky odchází na vysokou školu, kde hodlá v klidu studovat. Znamená to i dočasné odloučení od jeho lásky Mikaely. Jenže v té době se podaří Deceptikonům osvobodit Megatrona z jeho vězení na dně moře a společně s ním na radu vůdce Deceptikonů, pradávného Fallena, začínají svůj boj proti Autobotům a s nimi spojeným lidem. Megatronovi se podaří zničit Optima Prima (vůdce Autobotů) a na radu Fallena pátrá po Samovi a přitom ničí lidská města. Sam se totiž dotknul posledního kousku legendární materie a teď se mu v mozku promítají symboly, které mohou Fallena a jeho bandu dovést k dávnému stroji, kterým vytěží ze Země pro ně potřebný energon (to však znamená zánik našeho Slunce). Sam záhy zjistí, o co Deceptikonům jde (zjistí to od Deceptikona Jet Fira), a vydá se najít matrici, která stroj spouští, dřív než ji najde Megatron. Sama na jeho cestě za matricí doprovází Mikaela, která za ním na kolej dorazila, jeho nový spolubydlící Leo a bývalý výzkumník a agent Simmons... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 663)

H34D 

všechny recenze uživatele

Jako zážitek na velkém plátně s očima otevřenýma dokořán a mozkem vypnutým jsou druzí Transformátoři orgastickou akční podívanou, plnou monstrózních bitek a úžasných efektů, ale po rozkrytí příběhu vypluje na povrch zoufalá stupidita (vtípky ještě nebyly nejhorší), logické trhliny a dokonce i špatně ukočírovaná režie v rovině vyprávění (nekonzistentnost). Mrzí mě také, že kamera často zabírala obraz příliš zblízka, bez nadhledu a přehledu (vytvářela rádoby "intenzivní" zmatek), takže si člověk v té ohromné, až překombinované akci nemohl užít všechny detaily, transformace a choreografii. 6/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $402,111,870Tržby Celosvetovo $836,519,699Tržby za predaj Blu-ray v USA $51,497,314 //počet predaných kusov 2,421,259 Tržby za predaj DVD v USA $222,781,215 //počet predaných kusov 10,021,520Akčná Jazda ako Hrom! Áno Michael Bay sa takmer nikam príbeh neposúva, v podstate šablónovo odrapkáva všetko, čo sme videli v prvom filme úplne na novo. V podstate spravil upgrade prvej časti v nadštandardnom lesku, kde je všetko v rámci popcornovej zábavky vyladené na maximum, akcia srší v plnom prúde od začiatku po koniec, keď sa nebojuje tak sa výdatne vtípkuje na plné obrátky(dokonca aj Turturro tu bol znesiteľnejší, takže hluché miesta tu proste nehrozia), k tomu príde výdatná dávka spomalených záberov, či už pri bombastických súbojoch robotov alebo aj pri ladných pohyboch "či už stojacej alebo utekajúcej" Megan Fox(tá je doslova na zjedenie zlatá, aj keď po hereckej stránke umelá ako sa len dá) či "terminátorskej T-X" Isabel Lucas, k tomu pekne ladia zaužívane hudobné robotie motívy od Steva Jablonsky,... no proste blockbastrová pecka roka 2009 spolu s novým Star Trekom. ...ale ak mi toto Bay ponúkne aj na tretí krát už mu to nezožeriem, lebo tu urobil okrem príbehu možné maximum, treba sa už trošku venovať aj príbehovej zložke ináč to nebude mať už žiadny význam, tak ako celá príbehovo prázdna trilógia Pirátov Karibiku. Pripravte sa na vizuálne vyleštený Mega klip. /videl v kine: 95%/ ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Stupidní, hloupý, nudný film. Bay už nezvládá sám sebe a nedokáže dvě hodiny udržet pozornost. Roboti se mlátí nebo stupidně hláškují. Lidské charaktery jsou černobílé figurky fungující jako parodie sama sebe (tedy parodie parodie). Každý záběr je tak nehorázně cool, že už třetí bitka nudí. Každým dialogem uráží Bay inteligenci diváků.. Oproti minulému dílu se nepovedla ani hudba. To je vše, co se o druhých Transformerech dá říct a už se k nim nehodlám nikdy vracet. Je to naprostá ostuda, že něco takového vydělává stamiliony. Další díl už se mě netýká. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Hromada skečů různých žánrů naházených za sebe dosti chaoticky. Navíc Bay stříhá tak hekticky, že ani akční scény si neužijete tak jako v jedničce. Další prvek, který narušuje křehkou dějovou linii, jsou úlitby dětem. Mám na mysli zejména dva zbytečné a otravné roboty v klackovitých letech. Ani Jablonskeho hudba nemá prostor se rozvinout v nějaké kompaktnější pasáže, protože na to prostě není čas. Druzí Transformers jsou uspěchaní, nekonzistentní, infantilní a tentokrát opravdu pitomí. Zklamání! ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Řečeno s Voskovcem, Transformers 2 destilují z normální reality světelný alkohol suprareality. ____ Jedna analytická poznámka k závěrečné akci, smím-li: Přes problematičnost této obří sekvence nám tu v rámci hollywoodské produkce vyklíčilo cosi nového – divák už není účastněn akce přímo, ale stojí jakoby v jejím středu a pouze zpovzdálí se otáčí k jednotlivým mikro-konfliktům jednotlivých mikro-subjektů (Megan, vojáci, Robot A, Robot B, Robot C, John Turturro, Sam, Samovi rodiče, stíhačky...). Akce je tedy decentralizovaná (můj obdiv tomu, kdo to byl nucen sestříhávat dohromady), ale divák vycentrován a umístěn doprostřed coby nerušený pozorovatel (typ „diváka s dalekohledem“); kdežto u většiny akčních filmů tomu je přesně obráceně – akce má jedno těžiště, jeden vektor, po němž se pohybuje, kupř. honička dvou aut, a divákovi nezbývá, než být takříkajíc u toho (typ „diváka s drobnohledem“). To by rovněž vysvětlovalo, proč nejsou jednotlivé mikro-konflikty v závěru Transformers 2 nijak provazbeny, proč se jednotlivé výjevy a objekty kladou jako volně plující znaky, které zůstávají izolované a rozpojené navzájem, a proč celá závěrečná půtka mnoho diváků tak znavovala – divák s dalekohledem není akcí zaplavován, není uváděn do pohybu, ale sám si vybírá, co bude sledovat. A to vysiluje. P.S. Jestliže se mi v jedničce nejvíce zamlouval odlehčený úvod (spielbergovský vklad „kluk a jeho auto“ a balení Mikaely), pak ve dvojce platí to samé o řádění v univerzitním kampusu. Jsou-li ovšem ty nejlepší scény v akčním filmu scénami neakčními, nutí mě to optat se Baye: „Nenadešel čas, aby ses vynořil z jezera svého jáství?“ ()

Galerie (163)

Zajímavosti (105)

  • Muzeum letectví, ve kterém hrdinové najdou Jetfirea (Mark Ryan), je stejné místo jako ve filmu Noc v Muzeu 2 (2009), který byl uveden do kin ve stejný rok. (romajz15)
  • Autobot Wheelie (Tom Kenny) nazve Mikaelu (Megan Fox) ''boží bojovnicí'', anglicky "warrior goddess", přičemž Mikaela je ženská obdoba jména Mikael, což znamená heberejsky ''boží''. (GreatestFan)
  • Fanoušci seriálu Dr. House (od r. 2004) si můžou všimnout budovy fakultní nemocnice Plainsboro, která je ve filmu budovou vysoké školy, kam chodí Sam (Shia LaBeouf). Ve skutečnosti jde o budovu Princeton's Frist Campus Center. (GreatestFan)

Související novinky

Připravte se na novou Transformeří trilogii

Připravte se na novou Transformeří trilogii

13.04.2014

Michaelu Bayovi (Skála, Mizerové) původně přišli roboti, kteří se v hraném filmu skládají na auta, jako velice hloupý nápad. Nakonec se ale Transformers přeci jen ujal a započal tak velkou… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Na Transformers 3 se už pracuje

Na Transformers 3 se už pracuje

03.10.2009

Michael Bay několik týdnů tvrdil, že si potřebuje od mimozemských robotů odpočinout a než se pustí do třetí části, natočí si „osobnější filmeček“ Pain & Gain. Jenomže Transformers: Pomsta… (více)

Shia a miliardová soudní pře

Shia a miliardová soudní pře

03.12.2008

John Grisham = bestseller. Tečka. Není potřeba se o tom obšírněji rozepisovat. Z knih slavného autora právnických thrillerů se na světě doposud prodalo odhadem asi 235 milionů výtisků, takže na jeho… (více)

Reklama

Reklama