Reklama

Reklama

Lovci stínů

  • USA The Hunting Party (více)
Trailer 1

VOD (1)

Simon Hunt (Richard Gere) byl úspěšný novinář a zpravodaj z válečných konfliktů od Bosny až po Irák. Podaří se mu získat zprávu, kde se ukrývá nejhledanější válečný zločinec Boghdanovič zvaný "Fox", na kterého je vypsaná odměna 5 000 000 dolarů. Vypraví se do Bosny, spojí se svými bývalými kolegy a začíná lov plný akce, při kterém jde doslova o život.
Natočeno podle skutečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (142)

panmroz 

všechny recenze uživatele

přiblble konspirátorský vhled na konflikt v Jugoslávii - "Liška, to je ten parchant, co za to všechno může." Nepravděpodobnost zápletky je obhajována přímými svědectvími reálných reportérů, úvodním a závěrečnými titulky. Ale film je udělán tak podivně žánrově rozcepeným stylem, že to vážně všechno působí nedůvěryhodně - podobný pocit ve mě vyvolával naposledy Lord of War Andrewa Niccola, což je ovšem režisér, kterej té formě dá určitou zábavnost, takže co u něj působí absurdně je tady jen přiblblý. Postavy ztvárněné Gerem a Howardem spolu navíc existují v bizardním a nepříliš pochopitelném pa-vztahu, a celé jejich dobrodružství nejvíc ze všeho připomene případy Rychlé roty. ()

Driscoll 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma zabíjí nedotažený scénář, nekompaktní děj, multižánrovost, řemeslná nevyzrálost a místy i trocha té pravé nefalšované nudy. Škoda přeškoda, že si tuhle "Srbskou road movie" nevzal do parády někdo talentovanější. Nezbývá než dodat, že Richard Gere se už poměrně dlouho úspěšně zazdívá v podobných běčkárnách; film si zcela nepokrytě utahuje z Chucka Norrise, ale být Richardem, sakra bych se bál, jestli se moje kariéra neřítí podobným směrem. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Příběh válečného žurnalisty je námět poměrně neotřelý a v kombinaci s dobrým obsazením dělá z Lovců stínů zajímavou podívanou.Gerovi role trosky sedne, je příjemné vidět ho mimo romantický film. Eisenberg mi k roli synáčka bohatých rodičů také sedí a Howard se mi líbil též. Děj není nijak strhující, něco do sebe však má, narozdíl od většiny bezduchých slátanin, kterými jsme zahlcováni... 70% ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Dost naivně zpracované, ale potenciální téma na dobrý film to je jako hrom. Bohužel jsem měla jen verzi s českým dabingem, tak nevím jak si v originále poradili s jazykovou bariérou v Srbsku. Pokud se ovšem domlouvali např. v zapadlé horské vesnici anglicky... Richard Gere jako novinář - alkoholik naprosto přesvědčivý. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

S politickými thrillery či dramaty se roztrhl v poslední době nejen hollywoodský pytel. Proto potěší, když se podobný snímek povede a navíc má nadhled. Prestižní moderátor prestižní americké zpravodajské televizní stanice jednoho dne v přímém přenosu ze zmasakrované vesnice v Srbsku pošle všechny někam, a od té doby o něm jen kolují ty nejhorší pověsti. Vydělá na to jeho bývalý kameraman, z něhož se stane společensky uznávaný chlápek, co dostává už jen ty lepší džoby. Pak však odjíždí natočit mírovou konferenci do míst bývalých bojů. Samotné místo mu mnohé připomene. A nakonec se objeví i jeho bývalý kolega. Společně se pak ještě s mladičkým synem televizní stanice vypraví na hon na Lišku - obávaného masového válečného vraha, jehož nedokázala ani po pěti letech najít CIA, FBI, Mossad a další podobné špičkové organizace. Je v tom i něco osobního. Jak to celé dopadne, na to se koukněte sami, protože tenhle film za to stojí. Není akční, nejde o rambovské motivy, ale je natočen z reálného pohledu, jak by to i mohlo proběhnout (či probíhalo, protože jde o příběh podle skutečné události), s jemnou dávkou vtipu, ironie i cynismu. Ostatně na konci filmu se před závěrečnými titulky dozvíte, co vše ve filmu odpovídalo pravdě, a co ne - třeba že novináři nebyli tři, ale bylo jich tuším pět, že milenka jednoho z bodyguardů Lišky nebyla žena, ale muž, a také se dozvíte, že někteří skuteční váleční vrazi nejenže nebyli dodnes chyceni a souzeni, což je překvapivé, ale dokonce napsali několik knih a divadelních her. Možná, kdyby CIA postavila divadlo? Disk načíná protipirát, trailery na filmy Oko, Lady Chatterley, Nosáček, Dobryňa Nikitič, reklama, v bonusech pak najdeme rozhovory s herci a tvůrci (9:31), záběry z natáčení zpoza kamery (5:15) a trailer (2:21) - vše s CZ titulky. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Chorvatsku v Žumberaku, Záhřebu, Karlovači, Vojniči a v Bosně a Hercegovině v Sarajevu a Starim Gradu. (rakovnik)
  • Film je inšpirovaný podľa článku v pánskom časopise Esquire napísaného americkým novinárom Scottom Andersonom. Článok mal názov "What I Did on My Summer Vacation". (Mihail123)
  • Pracovný názov filmu bol Spring Break in Bosnia, až v priebehu natáčania bol zmenený na ten súčastný. (Mihail123)

Reklama

Reklama