Reklama

Reklama

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

  • USA You Don't Mess with the Zohan (více)
Trailer 1
USA, 2008, 113 min

Režie:

Dennis Dugan

Kamera:

Michael Barrett

Hrají:

Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Lainie Kazan, Ido Mosseri, Rob Schneider, Dave Matthews, Charlotte Rae, Kevin Nealon (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Zohan je nejlepší protiteroristický agent v řadách izraelské armády. Má dopadnout obávaného palestinského vůdce Phantoma. Je už unavený z věčného boje mezi Izraelci a Palestinci, a tak nafilmuje svou smrt a odjede na Manhattan, aby tu uskutečnil svůj sen a stal se kadeřníkem. Nyní tenhle stroj vycvičený k zabíjení, který byl zvyklý zloduchům přistřihávat křídla, musí dokázat, že umí stříhat i vlasy. Navíc se zamiluje do své palestinské šéfové, pohledné majitelky kadeřnického salonu, v němž rozjede slibnou kariéru. Všechno jde jako po másle až do chvíle, kdy je jeho identita odhalena palestinským taxikářem. Ačkoliv chtěl na svůj bývalý život zasvěcený boji s terorismem zapomenout, zjišťuje, že uniknout vlastnímu osudu není tak snadné, jak si myslel... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 068)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler bývá pro mě v posledních letech skoro jedinou jistotou dobré zábavy. Na druhou stranu mu mnozí vyčítají, že se nepouští do ničeho moc originálního. A tohle chtěl se Zohanem změnit a příběh docela originální je. Agent Mossadu, který chce pověsit své povolání na hřebík a odjede se do Ameriky stát kadeřníkem, z toho koukala docela originální a ujetá podívaná. A ujetá nakonec docela byla, aspoň tedy ze začátku. Sandler vypadá divně, má blbej přízvuk, uhybá kulkám, hází si piraně do rozkroku,tancuje v rytmu diska a užívá si sexu se starejma ženskejma. To by možná bylo ještě docela fajn, jenže celý to nedrží pohromadě. První polovina filmu je ještě dost dobrá a Sandlerovi to všechno vychází, jenže pak přijde na řadu Rob Schneider a další dávní nepřátelé, milostná zápletka a boháči, kteří chtějí obchod zrušit. Prostě se zde najednou objeví až moc postav a od Zohana se trochu uhne a začne to být docela nuda. A ani ty Zohanovi vtípky už nevycházej a disco hudba už začíná být spíš otravná. Celý to potom pohřbí moralitka ke konci, která se k tomuto filmu vůbec nehodí. Sandler a spol. tedy měli dobrý nápad, ten ale nedokázali úplně využít a vznikla tak další spíš průměrná komedie. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $100,018,837Tržby Celosvetovo $202,518,837Tržby za predaj DVD v USA $24,711,828 //počet predaných kusov 1,295,780║ Na tak chatrný dej je tam až pramálo vydarených gagov, aj tie sa prevažne zhromaždené zhruba v strede filmu a naokolo kde nič tu nič, čakal som od toho teda omnoho viac, je to celé tak na pól plynu. /45%/ ()

Reklama

ed_wood 

všechny recenze uživatele

Začalo to slabo, priam až trošku trápne. Zohanovým príchodom do Ameriky sa to ale oveľa zlepšilo. Kopa sexistických a kopec nesexistických vtipov boli na každom kroku, a to nie len v Sandlerovom podaní. Môj asi prvý film, kde sa mi celkom páčil aj Rob Schneider. Lenže záver sa vrátil na slabú hladinu začiatku filmu, a tým si to u mňa pokazil. Uvažoval som nad štyrmi hviezdičkami, ale hodnotím iba troma.... ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak to byla ale sqělá blbost, hihi. Fousáči Adamovi tahle komediální role neskutečně sekla. Jeho bombastické trenýrky, resp. co měl v nich a co ty trenýrky tak důkladně zvýrazňovaly mě přiváděly k výbuchům pozitivních emocí pokaždé, když se v nich objevil. Jeho supermanovská síla a rychlost s jakou zneškodňoval teroristické cíle byla úžasná! Předpokládám dlouhé roky dřiny a odříkání a jak říká můj kamarád neustálým poprcáváním rostou kádry - takže výsledky se dostavily. No a tenhle výkvět Izraele, tahle perla na náhrdelníku armádní protiteroristické jednotky se rozhodla, že už má plné zuby nahánění těch zlých a odletěl do země zaslíbené, do Ameriky, kde se chtěl stát kadeřníkem. V rámci žánru nemůžu dát jinak než plný počet hvězd. Tahle ztřeštěná komedie mě navzdory nízkému hodnocení velmi mile překvapila a probrala mě z letargie. Jo a ta piraňa, ta byla nejlepší! haha. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Film sa pekne rozbehol. Sandler tancoval, varil, bojoval, strihal, česal, vytrčal rozkrok a hláškoval, no potom ako keby sa niečo pokazilo a ubralo sa na tempe, vtipe na všetkom... Naštartované to bolo fajn, na pekných 70% ale od polovici filmu to bolo dosť nudné, zbytočne zdlhavé a ničím zaujímavé. Za vydarenú prvú polovicu dávam 55%. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (31)

  • Volačka do Amanu je „sifr wahid wahid arbak chamsa taláta chamsa chamsa sifr sifr sabka sabka sitta taláta arbak sitta wahid arbak sifr sabka taláta arbak chamsa“. (Wade)
  • Většina zbraní používaných Zohanem (Adam Sandler) a teroristy je vyráběna v Israel Military Industries (samopal Uzi, Galil útočná puška a pistole Jericho 941 a Desert Eagle). (c.tucker)

Reklama

Reklama