Reklama

Reklama

Superman: Soudný den

  • USA Superman: Doomsday
Trailer

Když Lexcorp náhodou vykope intergalaktického sériového vraha Doomsdaye, Superman se s ním utká tváří v tvář v osudovém souboji. Celý svět společně oplakává svého hrdinu a lidé si uvědomují, že už se nikdy nebudou cítit opravdu v bezpečí. Supermanovi nepřátelé se radují – všichni až na Lexe Luthora. Ten truchlí nad ztrátou svým vlastním šíleným způsobem a odstartuje řetěz hrozivých událostí, jejichž důsledky nemohl předvídat ani on sám. Toto celovečerní animované dobrodružství, natočené podle nejprodávanějšího comicsu všech dob, Supermanova smrt od DC Comics, se honosí vzrušujícími akčními sekvencemi, které mohou konkurovat čemukoliv, co jste kdy s Mužem z oceli TM viděli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Fanosh 

všechny recenze uživatele

Po pravdě chlap co nosí červenomodrý overal není zrovna autoritativním vzorem. Superman mě tím pádem nikdy moc nebral, zvlášť z nějakou falešnou moralitou. Tím víc mě překvapil tento animák. Taková jednohubka nabytá akcí. Souboj s Doomsdayem hned k začátku sem sledoval se zaujatím jak už dlouho žádný jiný v novodobých pseudoakčňárnách. Už jen s tím, že Superman dostával řádně na prdel. S komixových hrdinů mám nejraděj Loba, tím víc s podivěm, že sem nakonec zvolil jako hodnocení plnou palbu. ()

B4TM4N 

všechny recenze uživatele

Animovaná podoba svědčí Supermanovým megalomanským schopnostem rozhodně mnohem více, než ta hraná. Temnější, akčnější, bez kvazi-humorných vložek. Děj není nějak složítý, v podstatě se film skládá z dvou ultimátních bitek ála final showdown v Matrix: Revolutions, při nichž lehne půlka města. Prostě správná komiksová nakládačka. Jenom ten Superman by mohl vypadat trochu míň steroidově, takhle se neubráníte pocitu že má z toho věčného Lex Luthorova ozařování rakovinu obou prsou. ()

Reklama

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Na animák velice zdařilý příběh (není tak tradiční, takže za mě plus). Divák se nenudí, bo akci střídá během krátké chvilky další akce, zbytek je již normálka. Trochu mě štve, že souboje jsou mimo nejen po anatomicko-fyziologické stránce (žádné stopy po bolesti, žádné šrámy), ale i po stránce fyzické (zběsilé tempo a přitom žádné vysílení ani únava), ale to není chyba jen tohoto snímku. Na takový snímek by se měli podívat všichni, kteří si myslí, že animované snímky jsou jen pro děti. K vysokému věkovému ratingu jen chybí mnohem více krve, mrtvol a jejich částí. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 10/10 Efekty 8/10/// +ultimátní akce, silné emoce a dobře napsané charaktery postav, český dabing, záporáci a famózní hudební doprovod -na tu animaci (grafiku) jsem si musel zvyknout/// V životě jsem snad neviděl animovaného supermana. Přesto (nebo právě proto) tento film předčil všechna možná očekávání. Díky přiměřené stopáži nemáte šanci vydechnout a na obrazovce se pořád něco děje. Děje se tu toho tak moc, že by to vydalo na 2 celovečení filmy. Do tohoto snímku jsem se ponořil a ani nedýchal. Navíc je to vše velmi drsné a emocionálně silné.../// Celkem 92%/// ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je Doomsday v područí nijakých dialogů docela otravný a rozbředlý, jakmile dojde na kontaktní souboje a systematickou demolici Metropolis, nestačí se jeden podivovat. Superman navíc dostává šeredně po hubě (ať už od emzáckého kulturisty nebo svého špatně vychovaného klonu) a v nouzi nejvyšší na sebe oblékne i stylový černostříbrný obleček (!), který ve spojení s přebujelým hárem vypadá hodně drsně a spasitelsky. Vážně bych si přál tuhle destrukční derby vidět v hrané formě, nejlépe pod bičem Michaela Baye, který je na to nespoutané ničení všeho druhu vyhlášený expert. Singer by na tohle totiž neměl koule. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy Toyman unese děti a poté "Superman" vstane z mrtvých, zakřičí Toyman: "School's out... FOREVER!" To je odkaz na skladbu "School's Out" od Alice Coopera. (Caszidy)
  • Režisér, scénárista a producent Kevin Smith se ve filmu objevil jako jeden muž v davu, který při záchraně autobusu před mechanickým pavoukem prohlásí: "Pff, like we really needed him to bust up the mechanical spider right? Lame!" To je odkaz na zrušený projekt Superman Lives (nahrazený Superman se vrací (2006)), ve kterém chtěl Smith použít stejnou zápletku jako zde. (Caszidy)
  • Ve scéně na střeše Daily Planet, když Lois startuje vrtulník, řekne Jimmymu, že se v letadle narodila. V komiksové předloze byl její otec Sam Lane armádním generálem. (Caszidy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno