Reklama

Reklama

Na doživotí

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Komedie
USA, (2007–2009), 23 h 3 min (Minutáž: 42–52 min)

Hrají:

Damian Lewis, Sarah Shahi, Adam Arkin, Brent Sexton, Donal Logue, Brooke Langton, Robin Weigert, William Atherton, Jessy Schram, Caroline Macey (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Policista Charlie strávil dvanáct let v těžkém vězení za vraždy, které nespáchal. Nový soud mu přiznal pohádkové odškodnění a právo na práci detektiva. Spolu s novou parťačkou ho teď čeká první případ. (oficiální text distributora)

Recenze (175)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Originální krimi seriál, který je u mě společně s Dexterem v současnosti nejlepší seriál. Damian Lewis je výborná volba a celý seriál prakticky táhne. Ovšem nelze říci, že by snad jinak seriál strádal. Každý díl se týká jednoho případu, který se svou kolegyní Charlie Crews řeší a na pozadí zatím obou sérií se zabývá svým vlastním případem. Paráda! 95% ()

Skleena 

všechny recenze uživatele

Everything is connected... Everything! Ano, jedná se jen o mírně nadprůměrný detektivní seriál... a nebýt tváře Damiana Lewise v ukázkách, asi bych na jeden z dílů jen ze zvědavosti nejspíš nekouknul... ale... protože je tu vždycky nějaké to ale... sázka na tuhle zrzavou a Bratrstvem neohrožených profláklou tvář byla sázka na jistotu! Role mu sedla jako ulitá, hvězdička navíc pak patří scénáristům a velkému množství povedených hlášek, které pan hlavní představitel v průběhu těch dvou sérií mezi kousáním všemožného druhu ovoce trousí. Pohled na Sarah Shani neurazí určitě ani fandy hezkých tvářiček, i přes občasné jiskření - pozor spoiler -navíc obě hlavní postavy neskončí v posteli, což, dá se říct, překvapí :P V žebříčku mých osobních hodnot za svůj "ruský" výkon zas o trochu stoupnul Garret Dillahunt, kterého jsem měl dosud zafixovaného především jako překopaného terminátora ze seriálu o Saře Connorové. Škoda jen, že seriál po celou dobu trvání zuby nehty svíral onu kostru 90% času případ, 10% času na konci Charlie u své zdi důkazů a malinký posun hlavní story line. Až na občasné odbočky k pokutám současného muže Charlieho bejvalky se vlastně na to nejzajímavější musíme těšit vždy až na samotný konec a aktuální případ vraždy tak nějak "přetrpět" - ale nebojte, pánové scénáristi, tu hvězdičku za Charlieho hlášky, zahleděné pohledy a náhlá odejití (trochu mi to připomíná Grega House, vám ne?) ze scény v důsledky spontánního nápadu vám neodpářu. A když jsme u toho párání, jdu shánět nějaký seznam použitých písniček, protože v jednotlivých dílech zazněly moc zajímavé a poměrně neznámé věci. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nejoblíbenější seriálovou formou je bezesporu kriminální žánr. Seriálů z takového prostředí je doslova nepřeberné množství, takže když na sebe chcete upozornit, musíte přijít s něčím novým a zajímavým. Co je tím novým a zajímavým na seriálu NA DOŽIVOTÍ? Především to není žádná bezedná díra, která chrlí jeden díl za druhým, dokud se sama nepozře a pak jsou tu dobře napsané postavy, kterým jsou přiřazeny přesné herecké tváře (mě osobně bavil i český dabing). I startovní čára není načrtnuta špatně. Na první pohled by se mohlo zdát, že je to málo, opak je ale pravdou. V rozumných dvou sezonách tak klapne všechno jak má, žádné otravně otevřené konce, jen dobrý pocit ze zase jednou dobře odvedeného televizního řemesla. 85% ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Krimi seriály nijak zvlášť nežeru a neviděl jsem byť jedinej díl Kriminálek Miami, Las Vegas, New York, Springfield, Ústí nad Labem nebo kdoví z jakejch dalších děr jsou ještě natočený, ale Na doživotí mi náramně sedlo. Charlie Crews se z vězení vrátí k policejní práci jako kombinace blázna, génia, buddhisty a požírače ovoce. Cože? A tohle jako může fungovat? Může. Damian Lewis hraje prostě skvěle a já jeho postavu hltal. Ať už při hlavní dějové linii nebo u jednotlivých případů se dočkáte i nemála humorných momentů a to je jednoznačné plus. A Sarah Shani je taky mňam mňam. 90 % Oblíbená část- Crewsovy průpovídky ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

32/32 Tohle není obyčejná krimi, tohle je Damiam Lewis a Sarah Shahi ve 32 skvostných epizodách protkaných neuvěřitelnou kombinací skvělého thrilleru, zenu a specifického humoru. Je tu dokonce možnost několika zábavných shippers kombinací a já jsem vděčná Vicky Pratt, že si zahostovala právě v téhle úžasné záležitosti. Objevila jsem si tak díky ní pro sebe další sérii u které jsem ráda strávila každou minutu. Po dvou sériích je to naprosto dokonalé a nic neschází. Perfektní, mohu jednoduše jen doporučit. ()

Galerie (295)

Zajímavosti (3)

  • Pozorný divák si môže všimnúť, že v posledných epizódach druhej série sú zábery so Sarah Shahi (Dani Reese) natočené tak, že kamera ju sníma iba nad ramenami. To kvôli tomu, že herečka bola v tom čase už v pokročilom štádiu tehotenstva. (m.a.t.o.)
  • Damian Lewis (Charlie Crews) a Helen McCrory (Amanda Puryer) tvoria v skutočnom živote pár a majú spolu dve deti. (m.a.t.o.)
  • Číslo odznaku Charlieho Crewsa je 38012. (m.a.t.o.)

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno