Reklama

Reklama

Po letech přelétavých vztahů a pohodlného života bez závazků žijí čtyři kamarádky ve vztazích, které se zdají vážné a trvalé. Spisovatelka Carrie Bradshawová si našla se svým "Panem Božským", bohatým elegánem Johnem Jamesem Prestonem, nový byt a chtějí se vzít. Právnička Miranda Hobbesová se provdala za Stevea Bradyho, obchodnice s uměním Charlotte Yorková si vzala právníka Harryho Goldenblatta a společně vychovávají adoptovanou čínskou holčičku Lily. Přelétavá manažerka Samantha Jonesová žije s televizní hvězdou Smithem Jerrodem. Zdá se však, že jejich životy zdaleka nejsou tak spokojené, jak by se mohlo zdát. Zatímco Miranda se vyrovnává s manželovou nevěrou, na níž má vinou své pracovní vytíženosti také podíl, náruživá Samantha zjišťuje, zejména při pohledu na potentního souseda, že jí v životě něco chybí. Charlotte, toužící po vlastním dítěti, sice otěhotní, ale bojí se, že o dítě přijde. A Carrie, jejíž svatba se vlivem okolí začíná měnit ve velkolepou společenskou událost, se vinou nedorozumění rozejde ve svatební den se svým vyvoleným. Těžkosti sice kamarádkám pomáhají ulehčit chvíle společně trávené na nákupech, módních přehlídkách a klábosením v luxusních restauracích, časem se však ukáže, že jim sice spraví náladu, ale potíže nevyřeší. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (615)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Spíše tak dvě a půl hvězdičky. Kdo ve filmu hledá pokračování seriálu a oblíbené hrdinky ve "velkém" flmu, bude určitě spokojen. Ale na mě bylo 2,5 hodiny neustálého řešení vztahů trochu moc, příběh mi přišel průhledný a předvídatelný a to včetně dialogů. Takže mi zbylo jen pár vtipných momentů a sympatický úvod, kdy mi byl celý seriál (který nesleduji) stručně a hezky shrnut během několika minut. A ty uječené čtyřicátnice :-/ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jsem moc rád, že jsem viděl čtveřici manhattanských kamarádek zase pohromadě. To bych rád na úvod připomněl. S filmem to mohlo dopadnout jakkoliv (známe řadu příkladů z minulosti), takže výsledek, který se opět vrhnul na společenskou smetánku, předčil mnohá očekávání. Veškeré dění se točí kolem Carrie, pana Božského (konečně se dozvíme i jeho celé jméno) a jejich svatebních zvonů. Tahle k životu přivedená značka už sice není taková jízda jako kdysi, kdy seriál překvapoval otevřeností, nadhledem, dokonale vypointovanými situacemi nebo inteligentním humorem a neustále píchal do toho nevděčného stvoření (muže). Každá z tria zbývajících kamarádek tu přijde se svým „velkým“ problémem, ale víceméně jen ten Mirandin má nějaký vývoj. Samantha jakoby (ne)uvízla ve sbírání jedněch trenýrek za druhými, no a Charlotta je stejně infantilně pološílená v projevu i chování. Ono natáhnout epizodickou strukturu na dvě a půl hodiny hutným dějem není tak úplně lehkým úkolem. Postavy vyžadují hlubší charakterizaci i vývoj, mnohdy ale nabízí jen scénáristickou bezmoc. O tom svědčí i neustálé omílání slabosti pro značkové šatstvo, což už je v několika případech jen samoúčelné. Ale jasně, o tom Sex ve městě je a byl a brát mu to by asi nebylo tak úplně košér. Jen by divák čekal, že hrdinky stárnou a dospívají a mělo by se to někde projevit. Spíš kritizuju, než chválím, ale s výsledkem jsem určitě spokojený. Filmovým omylem bych navíc tohle dílko rozhodně nenazýval!! Já se bavil, dojímal.. vzpomínal.. Nadhodnocené čtyři*, ale tři prostě nedám.. ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád seriál, bude se mu líbit i film. Kdo ne, ať na to radši vůbec nekouká. Je to příliš dlouhé, občas kýčovité, hodně předvídatelné a hysterický výkon Kristin Davis v roli Charlotty je chvílemi poněkud rušivý, ale je to pořád náš starý známý Sex ve městě. Já jsem si celou dobu rochnila blahem, obdivně vzdychala nad krásnými šaty a botami a utírala jsem si slzy (hlavně od smíchu :-) ). DVD se určitě připojí ke kompletní sérii, kterou už mám doma. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Niektoré vzťahy nie sú dlhé romány, ale skôr poviedky... ale to neznamená, že sú menej naplnené láskou.“ Zopár epizód „Sexu v meste“ som kedysi videl a myslel som si, že ma bavili. Alebo som sa mýlil alebo film okrem hrdiniek nemá so seriálom nič spoločné. Prvú hodinu som si dobrácky myslel, že som chlap a niečo som nepochopil, ale budem sa riadiť heslom „ži a nechaj žiť“ a zvolím "univerzálne" hodnotenie 60%. Ale keď som si s hrôzou uvedomil, že sa budem nudiť ešte HODINU A POL, zalial ma studený pot a povedal som si, že hŕstka fajn scén (servírka, erotické pasáže, pohovor na asistentku) nestačia. Dovolím si tvrdiť, že celovečerná verzia fenomenálneho (10 sezón je 10 sezón) seriálu sa ktovieako nebude páčiť ani ženskému publiku a ak áno, bude to skôr z núdze cnosť (z nedostatku „ženských“ filmov v kinách). Prípadne sa budú báť byť roztrpčené z nekvalitnej snímky o ich obľúbených hrdinkách. Podotýkam, že VEČNÝ PRÍBEH a NOTHING HILL mám rád... ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Předně je třeba zdůraznit, že tento film je určen pro fanoušky stejnojmenného seriálu a zvláštní význam bude mít především pro ženy a snad ještě transvestity. Mužské publikum nebude mít tolik pochopení pro ječící čtyřku zralých, dobře situovaných, emancipovaných a extravagantních Newyorčanek, z nichž každá prochází určitým mezníkem ve svém životě, ale zároveň ho prožívá spolu se svými nerozlučnými kamarádkami. Snímek má svoje slabá místa, především je to délka filmu, kdy navíc druhá polovina ztrácí šmrnc a vtip, tento nedostatek však s pomocí přihmouřeného oka nahradí svět bláznivých modelů, úžasných botek, neuvěřitelných šaten a luxusních restaurací, ale i trocha sentimentu a kouzelných momentů, které nejsou zaměřeny pouze na efekt, ale září lidským teplem tak, že vás musí dojmout - mě dostaly zvláště prostřihy silvestrovskou nocí, provázené fantastickou hudbou a setkání Mirandy se Stevem na Brooklynském mostě. Nesmím zapomenout na láskyplné nasnímání velkoměsta, kdy se obrazy portálů pětihvězdičkových hotelů klidně koupou ve špinavých kalužích a vy už chápete, proč jeho obyvatelé nosí trička s nápisem "I LOVE N.Y." ()

Galerie (67)

Zajímavosti (36)

  • Klenotnictví H Stern zapůjčilo na natáčení filmu přes 300 kusů šperků. (don corleone)

Reklama

Reklama