Reklama

Reklama

Prácička v Itálii

  • Velká Británie The Italian Job (více)
Trailer

Vyfouknout mafii čtyři miliony dolarů ve zlatě přímo pod nosem chce notnou dávku drzosti. Charlieho Crokera právě propouštějí z vězení, kde si odseděl dva roky. Že je to ale ten správný londýnský frajer, ihned plánuje nějakou větší prácičku, tentokrát v zahraničí. Volba padne na italský Turín, kde se nabízí ukrást čtyři miliony dolarů ve zlatě, převážených v obrněném konvoji z letiště do automobilky Fiat. Má to ale háček. Takto rozsáhlou akci je potřeba důkladně zafinancovat, a pak je tu samozřejmě italská mafie, která si něco takového na svém území rozhodně nenechá líbit. Finance nakonec zajistí šedá eminence anglického podsvětí pan Bridger a to ostatní už bude záviset na bezchybném provedení Charlieho troufalého a velmi propracovaného plánu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

RakeW 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film, se zvláštním humorem, zvláštní (velmi vysokou) mírou nadsázky a zvláštními akčními momenty... Úžasný vozový park (těch pětistovek!), pěkné slečny, krásná krajina a skvadra sympatických herců. A těch rozflákaných aut v alpských svazích! A pěkně natvrdo bez digitálních berliček. Ale jak říkám, hodně zvláštní film. Jo, a je tam dost vtipná (!) hudba. ()

šerminator 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě jsem viděl nejprve remake s Nortonem (2003). No když jsem si po letech ten remake pustil, nebyl jsem z toho zas tak odvázaný. Právě o to víc jsem se těšil na původní verzi. Avšak celkově jsem mírně zklamán. Celkově musím říct, že remake je více propracovanější, tento původní film je takový víc jednodušší, mezery v ději, občas až moc náhoda. Zároveň jsem byl překvapený, že tento film je docela jiný než remake. Hodně oceňuju Michaela Caina, jeho výkon je bezesporu vyníkající. Film je zpočátku takový pomalejší, ale finální akce stojí zato. ()

Reklama

KOOHA 

všechny recenze uživatele

Napsaný je úplně děsně, scénarista byl mě odevzdat diplom...ale budiž. Když v tom nebudete hledat mouchy a díry ve scénáři, jako že jich tam je morda, tak se na to dá s radostí koukat. Viděl jsem to poprvé až dnes a užíval jsem si skvělá šedesátá léta s tou prima hudbou od Quincyho Jonese, která tam neskutečně padnula. Celé to je jenom o té honičce aut po Turíně a tomu se přihrbil i celý film, ale ode mne dobrý. Líbilo se mi to. ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Příjemná anglická oddechovka proslavená famózní automobilovou loupeží. Tehdy ještě neznámý Michael Caine si v roli šarmantního vůdce akce zajistil patřičnou slávu. Děj je prošpikován odlehčeným anglickým humorem, který se neuchyluje ke zbytečným křečím. Plán loupeže není až tolik zajímavý jako jeho realizace. Perfektní souhra, „královská“ automobilová honička po různých turínských zákoutích a režisérská zručnost Petera Collinsona povyšuje tento film nad průměrný divácký zážitek. Pro mnohé zůstává slabinou jeho konec, jenž je stejně příjemně ulítlý jako předcházejících 90 minut. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se na tenhle filmový šperk po dlouhých letech podíval a neudělal jsem rozhodně blbost. Mladý Michael Caine rozhodně dodal filmu šmrnc a atmosféra té doby by se v tomto smínku dala krájet! Nádherné auta, pěkné ženské a skvělá muzika, která vytáhla tento film ještě o kousek výš. Po filmové stránce na tom film je hodně průměrně, ale naštěstí filmařina není to co tenhle film dělá tak výjímečným. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (17)

  • Některé záběry s turínskou dopravní zácpou byly skutečné. Filmový štáb tehdy opravdu zablokoval několik hlavních silnic. (Marek#33)
  • Športové vozidlo, ktoré môžeme vidieť počas úvodných titulkov, je Lamborghini Miura, ktoré bolo s maximálnou rýchlosťou 285 km/h jedno z najrýchlejších áut tej doby. (Laslo)

Reklama

Reklama