Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí FUTURAMA film z plánovaných čtyř nese název BENDEROVA HRA a vrhne nás přímo do období krize. Palivo používané jako pohon do vesmírných lodí dochází a ceny rostou závratným tempem. Posádka lodi Planet Express je tedy vyslána na nebezpečnou misi, infiltrovat svět obsahující poslední důl na temnou hmotu, látku která lodě pohání. Hluboko pod povrchem však najdou podivný svět. Starobylou zemi draků, magie a rytířů, kteří až podezřele připomínají Bendera (John Di Maggio). Vzhledově. Zásady rytířů, statečnost, loajalita a štědrost, mu totiž nic neříkají. (3DD!3)

(více)

Recenze (255)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pokud je v jedné seriálové epizodě pár opravdu dobrých fórků, neznamená to, že když se podobné fórky vynásobí čtyřmi, bude z toho super celovečerák. Seriál si opravdu užívám, takže jsem zcela neobjektivně ochoten spoustu nefungujících vtípků přehlednout. Nicméně i tak je to velké zklamání. Tvůrcům Futuramy není nic svaté, takže chápu chuť vzít si na paškál Pána prstenů, ale Benderova hra působí velmi nedotaženě, uspěchaně a nevtipně. Tvůrci měli k dispozici postavy, se kterými se rozhodně dá pracovat, ke zparodování měli nejslavnější fantasy a přesto vypotili hodinu a půl průměrné zábavy. To se potom člověk nediví, když Benderovu hru Prima nevysílá v celku, ale raději ho dávkuje po částech. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Dle mých pocitů zřejmě nejpovedenější z filmové Futuramy. Dávky vtipu jsou na diváka směřovány v malých množstvích, za to však intenzivně. Pocit trapnosti se nedostavil snad u žádné z nich. Odkaz na Dračí doupě mi připomněl mé dětství. Parodie na Pána prstenů je velice zábavný element, který rozhodně pobavil a pro mne, jako fanouška J. R. R. Tolkiena, byl vítaným zpestřením. Malinko mne zklamal závěr filmu, ale to už snad nějak přežiji, neboť ten tvoří jen několik minut z celé stopáže, takže si celou zbylou dobu užíváte staré dobré hrdiny tohoto bláznivého seriálu v neméně bláznivém celovečerním animáku. 90% ()

Reklama

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Sedmdesát procent filmu je opravdu bohata na vtípky ve formě několik desítek scén, a vůbec celý děj není natolik příběhový jako první díl. Ovšem nástupem do druhého světa co vypadá jako Středozem, nastane velký půlobrat vzad. Ač je to obdivuhodné tak nebyli schopni vymyslet pořádný geg na žádnou situaci ve FANTASY světě, což se vymyká mému chápání, jelikož i šašci so sou na UTUBE tento výkon dokázali. A jakoby autoři sami si byly tohoto faktu vědomi tak nakonec upustili od srandiček a zůstali u chabého vizuálního parodování situací z LOTRa, SW, Narnije atd?... Daleko lepší než 2ka, lehce horší než 1ka, a samozřejmě slabota vůči seriálu:).....spíše tak 61% ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

To si raději pustím 4 průměrný díly a vyjde mi to líp. Potrvá to stejně dlouho a pobavím se mnohem víc. Slibný rozjezd mě nabudil, pak už se to stalou hodně nepovedou a trapnou Benderovou hrou. Vtip zmizel kdesi v hlubinách Morie... Tady bohužel "do třetice všeho dobrého" neplatí, co se celovečerních Futurama filmů týče. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Už ten začátek s odkazem na Žlutou ponorku, mě, jakožto Beatlofila, patřičně naladil, no a poté je to jedna velká jízda, skoro až na vlastní nebezpečí, protože bolest bránice býti po chvilce zaručena. Škoda jen, že když je to Benderova hra, je tam tahle úpe nejvíc nejlepší postavička až moc málo. No a parodie na LOTRa už to prostě zabila, kostišška :-)) ()

Galerie (82)

Zajímavosti (10)

  • E. Gary Gygax, tvůrce Dungeons and Dragons, zemřel v roce 2008. Film je věnován jeho památce a je rovněž uveden v titulcích, i když se ve filmu objeví pouze v sestřihu z jednoho z dílů Futuramy. (HellFire)
  • Film je rozdělen do šesté série seriálu Futurama (od r. 1999) a vytváří tak jeho součást. (vyfuk)

Reklama

Reklama