Reklama

Reklama

Falco

  • Rakousko Falco - Verdammt, wir leben noch! (více)
Trailer

Životopisný snímek o největší rakouské hvězdě populární hudby: dramatizace života Johanna Hölzela známého jako Falco. Filmová kronika Thomase Rotha popisuje Falcovy začátky na vídeňské hudební scéně, jeho sólový vzestup s “Der Kommissar,” mezinárodní průlom s písní “Rock Me Amadeus” (první píseň od německy mluvícího interpreta, která se stala hitem #1 v USA), jeho bouřlivý osobní život, plný drog a rodinných trablů, až do jeho smrti roku 1998, kdy v Dominikánské republice narazil se svým vozem do autobusu. Manuel Rubey z rakouské hudební skupiny Mondscheiner zde ztvárnil tuto popovou hvězdu s rychlým životem, která sice zmizela ze světových pódií, ale ve své rodné zemi zůstává velikou postavou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výborný životopisný film jedinečnej osobnosti, kde fanúšikovia narazia na tvrdú realitu svojho obľúbenca – bol to arogantný alkoholik a feťák. Ale silou svojej málo citlivej osobnosti sa dokázal presadiť. Jeho krátky život je tu zobrazený dosť komplexne a chválim vynikajúce výkony hlavného predstaviteľa Manuela Rubeyho i jeho filmovej manželky Patricie Aulitzky. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Manuel Rubey se předvedl, že má Falca zmáknutýho na jedničku a všechno jsem mu věřil, prostě a jednuduše fantastický výkon, který film opravdu zvedá. Některé pasáže byli velmi ve zkratce, ale propojování s Dominikánskou republikou bylo zajímavé a tak nějak to ucelovalo. Ale hlavně jsem si znovu uvědomil, že byl Falco borec a znovu jsem se dostal na temnou stranu rakouského pop/rocku a za to jsem tomuto filmu vděčný :-) ()

Reklama

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Seznámení s pěveckou hvězdou, kterou kdy Rakousko mělo - FALCO! Byl určitě velmi zajímavá postava, ale taky pěknej hajzlík. Nejvíc se mi samozřejmě líbili písničky, které určitě někdy někde každý slyšel - především se skláním nad M. Rubey, který všechny songy přezpíval a natočil k nim klipy. Das war schön! ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mě nenapadlo, že se může v multikině stát to, že na představení nepřijde jediný člověk - tedy kromě mě. Že by měl tento snímek tak špatné recenze to si nemyslím... Miluji Falca, jeho muziku a filmem jsem byl více než nadšený - 21. 11. 2008 - kino CineStar - Hradec Králové - 80% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Falco za svuj kratky zivot toho stihnul tolik, ze ma divak po zhlednuti filmu pocit, ze byl osizen. Ale v kostce je vse podstatne zmineno. Mozna jsem postradal silnejsi atmosferu, ale bylo zajimave jeho zivot zprostredkovane sledovat. Slusny zivotopisny film, komu se jeho pisnicky libi, mel by si na film udelat cas. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Poslední Falcovo vystoupení před jeho smrtí bylo na Silvestra 31. 12. 1997 v komplexu Exacalibur City na soukromé party, které si objednal jeho kamarád a rakouský podnikatel. Tento komplex se nachází na Hatích u Znojma. (Luky-7)
  • Ve filmu se objevila také později rozpadnivší se skupina Mondscheiner, jejímž zpěvákem byl právě hlavní protagonista filmu Manuel Rubey. (BeAnne)

Reklama

Reklama