Reklama

Reklama

VOD (1)

Před dvaceti lety bubnoval v rockové kapele, teď konečně dostal druhou šanci. Robert “Fish” Fishman ji hodlá beze zbytku využít a konečně usednout na rockový trůn. Hlavní roli v americké hudební komedii hraje Rainn Wilson, známý ze seriálu Kancl.
Robert “Fish” Fishman byl před dvaceti lety bubeníkem ve známé rockové kapele, odkud ho ale vykopli. Teď však má úžasnou druhou šanci, aby se znovu ocitl na výsluní slávy. Když Fish dostane nabídku, aby se stal členem středoškolské garážové skupiny svého synovce, přijme ji bez váhání. Slavnostně si přísahá, že konečně dosedne na rockový trůn, na který má podle vlastního mínění jasný nárok. Pro jeho mladší spoluhráče tím ale začíná ta nejdivočejší životní jízda! Hlavní roli v bláznivě neuctivé hudební komedii o plnění životních snů a o nesnázích, které lze způsobit vlastní rodině, hraje Rainn Wilson, známý z televizního seriálu Kancl, režii má Peter Cattaneo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (131)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Komedií je na světě hrozně moc. Jedny jsou dobré, druhé jsou špatné. Jedny jsou inteligentní, druhé s osobitým humorem a třetí s klasickou romantickou zápletkou. Ty s romantickou zápletkou se pak ještě dělí na takové ty klasické teenagerské a na komedie se zajímavým příběhem. Rocker je právě ta se zajímavým příběhem. Je to hlavně komedie s neznámým hercem, kterej rockera imituje ve všech případech, ale taky o muzice. A takových komedií tolik není. Proto jsem se právě na tuhle komedii strašně těšil. Není tak obyčejná, jak se zdá a hlavně z toho herce je cejtit ta radost z muziky. Položil do toho filmu život a ten film je díky tomu prostě parádní. Parádní komedie se neobjevují každej den, ale k týhle se budu rád vracet snad pokaždý, když jí na televizi potkám. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem na něco takovýho čekal.... abych to moh zatratit. No je jasný, že stejně jako hudební styl rock (myslím ten typ rocku, kterej slyšíme furt v tom filmu) už nemá co nabídnout, ani od tohohle filmu nemůžete čekat zázraky. A ty se taky nekonají. Koná se totiž pěkně trapný hovno, opředené trapnou nití, jedním fórkem a nudou. Těžce to zavání odpadem, ale jenom kvůli tomu, že už jsem viděl horší sračky, dám aspoň hvězdu. A neptejte se mě, proč se mi to nelíbilo, už si to nepamatuju. Ale pocit přetrval. ()

Reklama

Phillo 

všechny recenze uživatele

Ďalšia, nepríjemne priemerná "komédia" tohto roka, ktorá je viac hudobným filmom než komédiou. Je mi veľmi blbé to hovoriť, ale Rainn Wilson nie je skvelým hercom (čo dokazuje scenáristickú genialitu tvorcov Office) a nedokáže utiahnuť celý film. Vedľajšie postavy sú nevýrazné, hudba priemerná a záver nedotiahnutý. Rocker ani nemal na viac, je len ďalším z rady filmov, ktorým sa čím ďalej tým radšej vyhýbam. 45% ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale při sledování tohohle kousku mi přišlo, jako kdyby scénaristi psali scénář při koukání na School of Rock (a pár dalších). Áh už vím proč. Protože dějová linka i pár klíčových zápletek se téměř shodovaly! Ono to je celkem kumšt vymyslet a natočit film, kde v hlavní roli je hudba a skupina. Můžete si vzít životopis nějaké slavné skupiny nebo hvězdy, nebo naopak si vzít víc životopisů a slepit je do jedné velké parodie, nebo můžete natočit přízemní a přesto povedený kousek s nějakou indie skupinkou co vlastně ani nemá nějaké extra ambice a kromě hudby tam jde i o jiné věci, a nebo můžete vzít "school of rock" mustr. Pak je tu dalších pár variant, které však mají jen dvě polohy výsledku - totální propadák nebo "pecka". U Rocker si však producenti vsadili raději do jistot a na nejistější čísla raději nešahali. Tak se pak nemůžou divit, že dostanou průměrný výsledek (s tím že ta hvězdička navíc je má osobní preference, prostě mám rád tyhle kousky). Decentní herci, decentní výprava, prostě průměr průměr průměr. Ale ve výsledku to není zlý film. Rozhodně stojí za jeden nenucený večer, který mu věnujete. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ve spoustě výtahů hrajou Celine Dion, ale pořád je to brak !!" ;) Největší problém Rockera cítím ve skutečnosti, že není až tak vykrádačkou Blackovy Školy rocku a podobných záležitostí jako spíš filmem, který vyznívá spíš jako křečovitý plagiát.. Rainn Wilson pro mě prostě vždycky bude jen chabý dvojník právě überšílence Jacka Blacka, jehož živočišnost je při jakékoliv snaze naprosto nenapodobitelná. Když tu myšlenku zaženu do krajnosti, pak i Teddy Geiger vypadá jako dvojník, a to Jamese Franca a Matt Gadman mocně připomíná Jonaha Hilla..;) Jen překrásná Emma Stone je nenapodobitelná a moc hezky se na ni kouká, ač její postava upjaté Amelie "dělá celou dobu Zagorku". A Christina Applegate ?? Přes svůj věk je stále sexy a neodolatelná, svůj komediální potenciál nezapře, stejně jako mě ještě nikdy nezklamala, i tentokrát patří k tomu nejlepšímu, co Rocker nabízí. Jason Sudeikis si střihnul parádní karikaturu agenta, takže tu máme spolu s finálním výbuchem Vesuvia dokonce i nevtíravou kritiku, či zrcadlo, chcete-li, poměrů současné hudební branže, jen ty jeho fórky vyznívají neskutečně uboze a trapně, což zřejmě nejvíc Rockera tlačí jako kamínek v botě. Sem tam na diváka vyskočí povedený gag či hláška, v celkovém dojmu ovšem působí neskutečně upoceně, stejně jako nedospělý Fish. Nicméně soundtrack se docela povedl, příběh se snaží o určitou originalitu, filmu neupřete svižnost a to finále s motivem uspokojivého zadostiučinění mě potěšilo, stejně jako cameo Bradleyho Coppera. Takže nakonec sice jen tři, zato však maximálně silné, hvězdičky !! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • V zábere, keď Amelia (Emma Stone) vychádza zo šatne natáčať videoklip, prichádza bez basgitary. V ďalšom zábere ale už basgitaru má. (Amityville)
  • Založené na príbehu Petea Besta, bývalého bubeníka skupiny The Beatles. Vo filme sa objaví v scéne pri zastávke. Je to chlapík, ktorý číta časopis s Vesuvius na obálke. (Flipper)

Reklama

Reklama