Reklama

Reklama

Tyranosaurus: Zhouba Aztéků

  • Česko Tyranosaurus Rex (více)

V roce 1521 dobyl Cortés Mexiko a podrobil si starobylou říši Aztéků. Ještě dříve ale uspořádal do těchto míst se sedmi muži výpravu, která měla za úkol najít zlato a drahé kameny. V údolí, kam skupinka směřuje, řádí pár obrovských tyranosaurů. Krvelačný domorodý šaman Xocozin každý měsíc obětuje živého člověka, aby si „hromového ještěra“ udobřil. Dělá to ale spíš proto, že se chce zmocnit vlády nad kmenem. Proto rovněž usiluje o dceru náčelníka Matlatla Ayacoatl. Když jednou dívka, která se sňatku vzpouzí, uprchne do lesa se služebnou, ještěr je dostihne, služebnou zabije a Ayacoatl zachrání Rios, člen Cortésovy výpravy. Později jsou muži zajati a náčelník, který myslel, že jeho dcera zemřela, ji spatří živou, což dobrodruhy spasí před jistou smrtí. Cortes nabídne, že jeho muži zbaví domorodce hrozby tyranosaura. Xocozin je ale chce příšeře všechny obětovat… V Cortésově skupině nevládne shoda. Někteří muži chtějí v noci uprchnout. Rios se ale neohroženě pouští do boje s příšerou… (TV Prima)

(více)

Recenze (204)

KASUGI odpad!

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mě na těchto Asylumovkách nevytáčí režijní a scénáristická imbecilita, ale ta nízkorozpočtová nesoudnost. To, jak malým rozpočtem vymýšlejí velkolepé příběhy. Kupříkladu tady se armáda sedmi Španělů snaží dobýt aztéckou vesnici čítající taktéž zhruba sedm Aztéků a to počítám i náčelníka s dcerou a šamana. Nejvtipnější ovšem bylo, když po noční scéně obětování na vrcholku pyramidy následovala scéna ve dne a v ní se pyramida ukázala v celé své "velkoleposti".... XD)))))) ()

angel74 odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby tvůrci chtěli natočit něco na způsob sci-fi komedie, zřejmě bych tento film hodnotila shovívavěji. Jenže oni to všechno s největší pravděpodobností mysleli smrtelně vážně a takové plýtvání filmovým materiálem prostě musím po zásluze potrestat. Už jen proto, že tomuhle zpomalenýmu Rexovi bych utekla i já, ač jsem nikdy neměla zálibu v běhání. ()

Reklama

Drom odpad!

všechny recenze uživatele

Jak jsem viděl ten úvod, tvářící se velkolepě ale očividně levnej až hanba, bylo mi jasný, že jsem trefil do černýho. A taky jo, učiněnej filmovej román z možná alternativní historie. Tak na úrovni dobrodružství Kačerů z Kačerova. Tohle bohužel ale není kreslený, není pro děti a není dobrý. Asi proto, že to natočili za odpoledne někde v parku před asi plastovou ale jinak zcela věrnou napodobeninou pyramidy. Věrnou, kdyby taková pyramida měla mít na vejšku metr a půl, takže je to vlastně takový pódium. A oni se z toho palouku fakt nehnuli, dokonce se nehnuli ani mezi scénami ve filmu, takže třeba jakýkoliv rozhovor v "táboře indiánů" (pár hadrů, klacků a židle) je jak přes kopírák. Režisér se ani neobtěžoval změnit úhel záběru nebo rozestavení osob. No a k těmto důmyslným kulisám, atraktivním lokacím a poutavým dialogům už pak jen přihodili nějaký bytelně hustý CGI efekty a veledílo se zrodilo. Já si teda myslím, že kdybych ty animace ještěra dělal já z vystřihovánky, vypadalo by to možná i o trochu líp, ale kdo chce kam... A to se nezmiňuju o pochybném poselství, které film přináší, tedy řešit všechno hrubou silou, zvláště když nevím vůbec nic. Těch aktuálních 12% zde je možná ještě přehnané hodnocení... ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

No, když pominu už jenom to, že celý ten nápad byla nehorázná pí*ovina, tak se to dalo dokoukat. Herci byli sice, jak z nějakého porna a efekty dinosaura byly směšné. Navíc blbeček Čokobamba (nebo jak se jmenoval) tam pořád pobíhal a řikal stále to samé. Nicméně, kdyby se ten "film" zkrátil na 40 minut, tak by to asi bylo i docela kouaktelné. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Já nemůžu hodnotit, protože jsem při sledování smíchy umřela už po slabých 20-ti minutách, ale mám pocit, že když něco smrdí jako hovno a vypadá jako hovno, tak to prostě s nejvyšší pravděpodobností JE ... "Tyrannosaurus Azteca". EDIT 2012: Měla jsem ten blbý nápad doplnit si při repríze pár dalších kousků do tohoto připitomělého puzzle a nezbývá než konstatovat cosi o debilitě scénáře, zoufalosti trikových defektů, amatérské trapnosti, nechtěné vtipnosti a hercích(?), které by bylo lepší zaměnit za loutky... Takový Spejbl a Hurvínek zachraňující Máničku a Žeryka ze spárů tyranosaura, to by mělo šťávu! Zasloužených 10% za exteriéry, za občasné chechtání a za dva chlapy, co měli celkem hezké oči. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Na filmovém plakátu je zobrazena Mayská pyramida El Castillo z Chichen Itzá v Mexiku. (rakovnik)
  • U náčelníka jdou v puse několikrát vidět plomby, což je zvláštní u domorodce z pralesa. (MrAldridge)
  • Natáčení probíhalo na hawaiiském ostrově Oahu, stejně jako u seriálu Ztraceni (od r. 2004). (tomeek)

Reklama

Reklama