Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkoví iluzionisté ze skupiny Čtyři jezdci (Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco a Lizzy Caplan) se vracejí ve svém druhém dobrodružství, aby na svém celosvětovém turné předvedli kousky přesahující hranice lidského chápání a posunuli hranice jevištních iluzí do nových výšin. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (474)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nakonec to nebylo tak špatné. Čekal jsem to teda horší po těch negativních reakcích. Bohužel to trpí věčným problémem většiny pokračování, je to moc překombinované. Tvůrci se snaží trumfovat 1 a moc se jim to nedaří. Je tu jakási snaha vysvětlit motivaci Marka Ruffala dostat Morgana Freemana atd. Ale časem všechno přestane dávat smysl. Daniel Radcliffe mi do role záporáka taky moc nesedl. Isla Fisher se v tomto díle sice neobjevuje, ale kouzelná Lizzy Caplan ji skvěle zastoupila. Brácha od Woodyho Harrelsona byl celkem trapný. Zbytek obsazení byl celkem v pohodě. Docela se tu i cestuje. Kromě New Yorku se podíváme i do Macaa a Londýna. Ale ty triky s kartou byly celkem slušné. Snad už nás další díl nečeká. Taky jsme se něco dozvěděli o ono záhadném Oku. "Kradeš holkám peněženky?" :D ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Už prvý diel bol pre mňa väčším sklamaním, ako pre väčšinu ostatných a pokračovanie je na tom ešte horšie. Keď na prvý krát nefungoval iba príbeh a ostatné veci, ako herci, dialógy a výprava boli v poriadku, tak tu sa už na takého Harrelsona a Radcliffea nedá ani pozerať, pri počúvaní replík Cainea a Freemana mi ich bolo úprimne ľúto a Macao nedokázalo vyvolať ani závan exotiky. No a premýšľať nad tým, ako to bolo a kto koho podfúkol, tak na to už vážne nemám najmenších síl. Táto séria je tak podľa mňa iba triviálnym podvodom, pritom sa tvári ako šikovný trik. Nenechajte sa oklamať. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

To že je to úplně, ale úplně fakt strašně dementní (na konci jsem byl skutečně na hraně ustřelení vlastní hlavy) by v zásadě nevadilo, kdyby film využil potenciálu námětu, který je enormní. Postavy sice předvádějí rozličnou škálu efektních triků, ale ani by nás nenapadlo hádat, zdali herci skutečně zvládnou byť jeden z nich, tak strašně je to digitální. Sekvence důmyslných týmových fíglů, jejichž načasovanost a prostorové rozprostření by mohla akcentovat promyšlená jedozáběrovka jsou destruovány bezpočtem střihů a zpomalovaček ve stylu "Ten druhý zleva, nebo ten třetí zprava. Zkrátka ten v tom baloňáku. A já vám ho radši ukážu." Navíc co se týče dávkování informací film moc neví jak k divákovi vlastně přistupovat a stydlivé si osahává, kam ho chce až pustit, jakkoli ten už dávno ztratil zájem se v překombinovaném smrt-v-rodině-zlé-korporace- naše-soukromí-pomsta-mafie-blablabla ději hrabat. Všechna má láska však míří za Lizzy Caplan, která krade pro sebe jakoukoli scénu ve které se objeví a já... já...já ji prostě miluju. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|72%| Shlédnuto v kině. První díl mě nečekaně zaujal – tam byla kvalita o něco lepší. Přesto jsem za toto pokračování rád. Jedničku to nepřekonalo, ale ani jí nedělá ostudu. Je to příběhem trochu odlišnější, méně zapamatovatelných scén, příběh o dost jednoduší a méně záživnější, ale přesto to má své kouzlo. Kouzelné scény a prvky byly opět přehnané, ale o to tu nejspíš jde. Stačí trochu vypnout a užít si to. Je tu mnoho vtipných scén a hlášek. Nejlepší scénou pro mě asi bylo tajné předávání jedné karty – to nemělo chybu. Závěr byl rovněž vydařený, scéna s letadlem – to byl pěkný podfuk. ;) Herci mě opět bavili, nejvíc asi Mark Ruffalo, který tu měl skvělý příběh. Hezky se to propojovalo s jedničkou. Daniel Radcliffe mě tu docela pobavil, i když je vidět, že nejvíc mu seděla role Harryho Pottera. Přijde mi, že moc hrát už neumí – spíš jde o můj subjektivní názor. Přeci jenom vyšlo s ním dost negativních článků jaký je to alkoholik atd. Michael Caine a Morgan Freeman tu jsou spíše k doplněním sestavy či do počtu, ale přesto mě potěší je vidět. Scénář by tu mohl být bohatší, ale přesto mě film jako celek bavil od začátku do konce. Tylerova hudba byla opět skvělá. Nemám co už dodávat, klidně bych ještě uvítal trojku. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Partička robinúdovských čáryfucků se tentokráte snaží překouzlit Heryho Potrata, který si sice před natáčením oholil pytlík, obsah vany nalepil na xicht a vypadá teď mnohem bužněji, nicméně je to stejně debilní a zpola vykradený infantilní zmar, jako když se o to tenkrát pokoušel Voldemrd. Oproti zábavné a v intencích kaprfíldovského kokotismu i poměrně sofistikované jedničce dostává znechucený divák jen místy až otravně nudnou, idiotsky překombinovanou rádobykůl čárymádu, kterou jakýsi ambiciózní ťaman freneticky uplácal ze scénáristických hoven a kýčovitého kung-fu s kartami. Výborná kulisa k vypalování Bradavic a podobně bolestivé jako zasouvání nenalubrikované metly na famfrbál do citlivých děr v logice. ()

Galerie (111)

Zajímavosti (12)

  • Ve scéně, kdy jsou jezdci zajati a vezou je v náklaďáku, je na monitorech zobrazujících pohled z kamer z auta jasně vidět, že auto jede, pak stojí a zase jede. Ovšem lidé v autě se hýbou a vrtí, jako by auto stále jelo, a to i ve chvíli, kdy na monitoru auto viditelně stojí. (Ace.A.T.L.)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. června 2016 v Austrálii. (Varan)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 65,1 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 334,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

06.09.2019

Člověk by řekl, že když studiu nějaký film, obzvlášť chválená komedie, ještě navíc s asijskými hrdiny v popředí, vydělá nečekaně velký balík peněz, budou zástupci studia ochotní tvůrcům na… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Boratova špionážní komedie našla režiséra

Boratova špionážní komedie našla režiséra

04.12.2013

Sacha Baron Cohen se dlouho poctivě připravoval na roli Freddieho Mercuryho. Jeho snaha ale vyšla vniveč, když ostatní členové skupiny Queen odmítli jeho nekompromisní pojetí i se stinnými stránkami… (více)

Reklama

Reklama