Reklama

Reklama

Přání smrti

  • USA Death Wish (více)
Trailer 2

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (412)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Během přepadení přišla manželka Paula Kerseyho o život a dcera skončila v nemocnici. Paul věří, že policie zločince brzy dopadne, ale zatím utíkají. Takže se rozhodne, že si pořídí zbraň a se zločinci si to vyřídí po svém. Nová verze thrillerové klasiky je příjemné akční béčko, které spoléhá na solidní přestřelky, krev a stále charismatického Willise. Jakmile se ale tvůrci pokoušejí o psychologii a vážné drama, přestává to fungovat. Naštěstí to nedělají moc často. O moc lépe to asi dopadnout nemohlo. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Objektivně je to možná na 3, ale trapná neoriginalita mě subjektivně donutí jít ještě níž. Tomuhle filmu se povedlo jen několik detailů: Obsazení Bruce, začátek a pár drsnějších scén. Osobně jsem totiž nepochopil, o co tomuto filmu jde. Nejdřív se tváří vážně, navznazuje iluzi o kritice snadné dostupnosti držení zbraní v USA, aby poté nemístně prokládal vážný podtón mizerným humorem, glorifikoval zbojníky, kteří berou právo do svých rukou, čepoval nám stupiditu, naivitu chování mnohých postav a náhodičky, hloupě bránil Bruce před smrtí (bowlingová koule) a pak to neskutečně předvídavě a patosácky uzavřel. Jasný, kdyby si to hrálo na béčko, tak toho spoustu opomenu a odpustím, ale to by tam nesměly být dojímavé scény z nemocnice, pohřby a jiné. Nerozumím tomu, nerozumím, ale když si vzpomenu, že jsem se xkrát plácl přes čelo a pobavil jen nad poslední smrtí, tak to něco dokládá. Holt již stokrát omletá revenge story, která nemá v sobě ani špetku novoty. ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Takový to klasický béčko jen v moderním hávu. Musel jsem místy přetáčet, což není dobré. Vše mi to přišlo takové tisíc krát viděné. Amatéra v oblasti zbraní zvládl mnohem lépe Kevin Bacon v Rozsudku smrti, ale Bruce také nebyl k zahození. Příjemné ho znovu vidět a dokonce i hrát. Za mě celkem průměr, myslim, že zítra si na to nevzpomenu, zato na původní adaptaci vzpomínám s láskou ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Som zvedavý, kedy najbližšie uvidím nejaký “akčný” film, pri ktorom si nebudem musieť vypínať mozog. Nuž ale niet sa čo čudovať, keď za týmto veľdielom stojí Eli Roth, ktorý sa vo svojich počinoch, s inteligenciou príliš nebabre. Toto je totiž ďalšia “pomsta” na tanieri s “komediálnymi” prvkami, ktorú netreba brať nijak vážne. Lebo pokiaľ áno, tak by sme sa tu pohybovali v úplne iných “číslach”. Napriek tomu, že niektoré akčné scény, už idiotskejšie pôsobiť nemohli, požiadavky v rámci zábavnosti tento snímok napĺňa. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Další zbytečný remake a vlastně úplně další zbytečný film. Stává se mi to málokdy, ale musím souhlasit s kolegou, soudruhem Verbalem, co se týká jeho komentáře i hodnocení. Většinou to dáváme úplně jinak, protože já se považuji za seriózního, filmového kritika, kdežto on je naprosto cynický zmrd, který jen těží ze své schopnosti zkrotit psané slovo trošku lépe a hlavně ftipněji, než většina místní populace a hlavně je vulgární, sprostý jak kanál a často uráží ostatní uživatele, což se mi ale vůbec nelíbí! (Jinak ho stále tajně miluju). Tady nám to ale vyšlo tak nějak stejně, z čehož jsem malinko nesvůj. Doufám, že to je jen jedna vlaštovka, protože představa, že by se z Verbiče stal stejný hodnotitel, jako já, ta mi vážně nahání husí kůži. Daleko víc, než tahle šaráda s děravým scénářem, toporným Willisem a 107 minutami mého (opět) promrhaného času. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení probíhalo v Chicagu (USA) a v Montrealu (Kanada). Natáčelo se od 24. září do 29. října 2016. (PaTeXx)
  • Zbraně použité ve filmu byly: pistole Glock 17, samopaly CZ Scorpion evo3, AK 47 a útočná puška M4. (K98)
  • V čase 44:33 si Paul Kersey (Bruce Willis) obvazuje ruku. V následující scéně, když dává prádlo do pračky, má na ruce už jen náplast, kterou si ale na ruku dává až v čase 49:02. (DBlitz)

Reklama

Reklama