Reklama

Reklama

Přání smrti

  • USA Death Wish (více)
Trailer 7

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 7

Recenze (412)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ani nadšení ani zklamání. Bylo to v kostce takový jaký jsem to čekal. Pochopitelně, že na originál s Bronsonem se to podle očekávání nechytá, ale jako samostatný revegne kousek to určitě obstojí. Willis se zase po nějaký době snaží aspoň trochu hrát a jeho Paul Kersey je sice pojatý trochu jinak než v původní verzi, ale neměl jsem problém mu fandit. S čím mám trochu problém je to místy hodně odlehčený pojetí plný černýho humoru. Jasně Eli Roth je známý ujeťák a svůj styl nezapře, takže chápu, že šlo o záměr, ale mě to spíš rušilo a je fakt, že to trochu shazuje vážnost a vyznění celýho filmu a člověk si pak tu pomstu tolik neužije. I když je pravda, že některý ty Willisovi exekuce jsou docela vtipný, takže jako jednohubka to nepohorší. Co se fakt povedlo je obsazení Willisovi dcery. Nádherná holčina který jsem držel palce, aby to celý přežila. Jo a odstřelil bych toho debila co se během projekce za mými zády furt nahlas chechtal, jak kdyby zrovna sledoval komedii století, Ale co už nadělám, to je holt kolorit... Za mě průměrné řemeslo, pokračování raději ne.50% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nicneříkající remake bez jakéhokoliv výraznějšího režijního rukopisu, či snahy jakkoliv ozvláštnit divácký zážitek. Motiv pomsty, se kterým se pracuje klasicky v zajetých kolejích se všemi klišé. Sem tam akce a násilí, které je prvoplánovitě expresivní, tak jako to dělá Roth vždycky a Bruce Willis, který hraje zaprdlého doktora bez života a bohužel mu to docela jde. Chce se řict na jedno koukání, ale asi ani to ne, spíš lepší vynechat. V rámci revenge movies standartně odvedená práce. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Já jsem spokojen a jsem rád, že Willis od Red 2 tedy po 5 letech natočil opět slušný film ještě z mého oblíbeného Revenge žánru. Příběhově to sice nepřináší nic nového, ale je to jízda od začátku do konce, slušně zahraná, příjemně krvavá s jednou solidní gore scénou a intenzivním Home Invasionem, kde emoce vyráší o 160 stupňů. Skvěle jsem se bavil. Eli Roth/Bruce Willis a oldschool revenge tohle troj kombo můžu. 80% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Originál som nevidel a možno je to aj dobre, pretože mám pocit, že by ma táto Willisová verzia moc nebrala. Každopádne ťažko povedať, pretože ma to bavilo a na to, že to bolo v réžii Eliho Rotha sa to prekvapivo držalo pri zemi a miestami sa film snažil o serióznu atmosféru, kde nechýbajú aj emócie, čo celkom oceňujem. Priamočiara, ale dobrá pomsta s konečne dobrým Willisom. 70% - 3* ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Objektivně je to možná na 3, ale trapná neoriginalita mě subjektivně donutí jít ještě níž. Tomuhle filmu se povedlo jen několik detailů: Obsazení Bruce, začátek a pár drsnějších scén. Osobně jsem totiž nepochopil, o co tomuto filmu jde. Nejdřív se tváří vážně, navznazuje iluzi o kritice snadné dostupnosti držení zbraní v USA, aby poté nemístně prokládal vážný podtón mizerným humorem, glorifikoval zbojníky, kteří berou právo do svých rukou, čepoval nám stupiditu, naivitu chování mnohých postav a náhodičky, hloupě bránil Bruce před smrtí (bowlingová koule) a pak to neskutečně předvídavě a patosácky uzavřel. Jasný, kdyby si to hrálo na béčko, tak toho spoustu opomenu a odpustím, ale to by tam nesměly být dojímavé scény z nemocnice, pohřby a jiné. Nerozumím tomu, nerozumím, ale když si vzpomenu, že jsem se xkrát plácl přes čelo a pobavil jen nad poslední smrtí, tak to něco dokládá. Holt již stokrát omletá revenge story, která nemá v sobě ani špetku novoty. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Po svojom debute filmový trailer vyvolal kritiku od novinárov a filmových kritikov, mnohí ho titulovali za rasistický. (WalterIK7)
  • Paul Kersey (Bruce Willis) jezdí ve filmu autem BMW řady 7. Jeho manželka má Porsche Macan GTS. (FIAT 500)
  • Ako medicínsko-technický poradca sa na filme podieľal Dr. Alan Azuelos. Režisér Eli Roth ho obsadil do malej úlohy lekára, ktorý oznámi Paulovi (Bruce Willis), že jeho manželka je mŕtva. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama