Reklama

Reklama

Kick-Ass

Trailer 5

Svět potřebuje nové hrdiny! A proto přichází Kick-Ass se svými komplici!  Teenager Dave Lizewski (Aaron Johnson) nevyniká žádnými zvláštními schopnostmi. Jediné, co ho baví, jsou komiksy. Ty ho taky inspirují natolik, že se rozhodne stát se superhrdinou! Bohužel mu k tomu ale chybí to nejdůležitější - nadpřirozené schopnosti… To ho ale nemůže odradit a jako každý správný superhrdina si vybírá přezdívku, Kick-Ass. Dave ale není jediným superhrdinou v tomto prostoru. Nebojácné a dobře secvičené duo otce s dcerou Big Daddy (Nicolas Cage) a Hit Girl (Chloe Grace Moretz) také bojuje s kriminálními živly a postupně se jim i daří omezovat „království“ místního padoucha Franka D´Amica. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (2 437)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Film s výbušným potenciálem TNT. Nebýt občasného, zato úplně zbytečného "prcičkaření", bylo by to na jasných pět hvězd. I tak velká spokojenost. A mimochodem, takhle se má (imho) točit akce! Roztřesená kamera, zběsilý střih a nepřehlednost tu nemají žádné místo. Jeden z nejlepších superhrdinských snímků všech dob. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Kick-Ass je přesně tím, čím chtěl ve skutečnosti být - superhrdinským eposem podle všech kategorií a myšlitelných měřítek. To, že přitom vykradl kde co, je sice na pováženou, ale zážitek to kazit nemusí. Achilovou patou filmu je však skutečnost, že Kick-Ass sice naťukává hromadu zajímavých motivů (ať už ty rodinné, nebo témata ohledně dospívání a zodpovědnosti), ale valnou většinou nechává bez pozornějšího povšimnutí. Možná kdyby vynechal ty okázale krvavé exhibice, tak by Vaugnovi zbyl i nejaký ten čas na rozvinutí toho, čím je Kick-Ass opravdu zajímavý. Useknuté končetiny to opravdu nejsou. Ale jinak zábava k popukání, to bezesporu. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Brada dolů, palce nahoru. Matthew Vaughn je mi sympatický už jenom svým přístupem k filmování, samotným výsledkem sympatie však vysoce převyšuje. Kick-Ass má všechno, co správné popkulturní filmové dítko své doby má obsahovat – losery, internet, komiksy, střelený humor, absurdní násilí a vrchovatou porci nadhledu. Vtěstnat tohle do jednoho mixu, vypulírovat vizuál a do playlistu naházet přesně padnoucí muziku, nešlápnete vedle. Pochybuju, že letos v kině narazím na hudebně a střihově našlapanější scénu, než je FPS přestřelka ve skladišti. Jinak, Nicolas Cage zase ve formě a Chloe Moretz je nejroztomilejší zlatíčko. Edit: Film roku nakonec ne (Social Network je přeci jenom trošku jiný kalibr), ale nejstylovější pecka rozhodně. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.4/10] | me: Toto je žánrová špecialitka ako z veľkej knihy. Ja ani neviem čo som videl, ale stálo to za to. Každý kus tohoto filmu je iný ale dotiahnutý do konca. Je to vtipné, je to tvrdé, je to drzé. Film s deťmi o deťoch, nie však pre deti :). Je to komédia, akčný thriller a paródia zároveň.... a hlavne je to iné, nezvyčajné a dobré. Očakávania sú zbytočné ... treba si to pozrieť. "... I'm just fucking with you Daddy... I'd love a Benchmade model 42 butterfly knife!..." ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Všichni jsme to tušili, všichni jsme tomu věřili, ale až u závěrečných titulků se nám ulevilo, že to vážně je takový nářez, jaký být měl. Když jsem se po trailerech bál, že Kick-Ass přinese fajn akci s nedostatkem emocí, nemohl jsem se mýlit víc. Jestli filmu něco nechybí, jsou to právě vnitřní procesy hlavních hrdinů. Dave Lizewski je postavou, která se teenagerovskému anonymnímu archetypu blíží doslova absolutně a každý jeho průběžný úspěch či neúspěch si s ním prožijete do poslední kapky. A může za to kdo? Může za to Matthew Vaughn, který cituje, upgraduje nebo převypravuje všechno, na co si vzpomenete, ale zároveň dělá z celého příběhu podívanou překvapivě velkolepou. Ve chvílích, kdy si uvědomíte, že film je dělaný v daleko skromnějších podmínkách než obvyklé velkofilmy a zároveň z něj cítíte opojnost, kterou přináší snad jen největší blockbustery, je vám jasné, že s touhle partou přišlo něco velkého. U mě napoprvé velmi silných 85% a nutnost další projekce. Těsně po skončení je toho tolik, že to chce dodatečnou vychutnávku. P.S.: Obrovská podívaná se opakuje a skáče na nejvyšší zážitek. Nejlepší kinozážitek za dlouhou dobu. A čistá stovka. ()

Galerie (159)

Zajímavosti (63)

  • Scény ze střední školy se natáčely na Sir Winston Churchill Secondary School v Hamiltonu v Kanadě. (Bajsf)
  • Zuřivcova (Christopher Mintz-Plasse) replika: "Jak řekl jeden velikán: 'Tančil jsi s ďáblem při měsíčku,'" v originálním znění: "Wait till they get a load of me," je narážkou na Jokera (Jack Nicholson) ve filmu Batman (1989). (Jear01)
  • Ve scéně v čase 0:38:59 žena rozbije láhev. V čase 0:39:10 je však láhev rozbitá jinak. (dc125)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama