Reklama

Reklama

Čarodějův učeň

  • USA The Sorcerer's Apprentice (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh začíná v roce 1250, kdy Morgana spolu s bývalým Merlinovým učedníkem Maximem získala nejtemnější kouzlo, s kterým může ovládnout svět. Nedlouho poté je Morgana uvězněna do magického vězení. Merlin svěří Balthazarovi úkol najít vyvoleného, který může Morganu a její stoupence jednou provždy zlikvidovat a zachránit lidstvo před armádou mrtvých. Mladý Dave netuší, že je mu souzeno, aby se stal velkým čarodějem. Je tak trochu podivín, má fantazii a geniální talent pro fyziku. Po setkání s kouzelníkem Balthazarem v zapadlém krámku se mu do života začne čím dál víc vkrádat magie. Balthazar mu začne předávat všechno svoje kouzelnické umění, přitom ho ale musí zachraňovat z průšvihů. Podaří se čarodějovi naučit Davea kouzlit? A jak všechno zamotá fakt, že se Dave zamiluje do své spolužačky Becky? (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (1 049)

novoten 

všechny recenze uživatele

Přílišná sázka na jistotu. Moderních akčně-romantických fantasy je poslední roky hodně, ale ne z každé se dá udělat sága. Z téhle se nevyrobí určitě. Nejde sice o žádný průšvih, ale téměř všechno bylo jinde viděno lépe. Nejlépe tak z filmu vychází Nicolas Cage, který se pro Turteltaubovy filmy narodil, ale ve třetích Lovcích pokladů mu to bude slušet víc. Nesměle pozitivní dojmy zanechává právě on, "blesková" verze Secrets od OneRepublic a nečekaná připomínka klasického Disneyho kraťasu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

J.Baruchel mi opravdu nesedl, což je docela problém, hraje-li hlavní roli. Zato Cage byl očekávaný, jako herce ho mám rád, tudíž nezklamal. Tvůrci jakoby se nemohli rozhodnout, zda mají natočit romantickou lovestory, temnou fantasy nebo dětský film. Přidá-li se od každého něco, výsledný kočkopsí dort nemůže fungovat. Pokud by za filmem stál opravdu W.Disney ( nechť je mu země lehká), určitě by příběh nasměroval k temné a drsné fantasy. Výtvarné a trikové stránce nelze nic vytknout, v tomhle zůstávají Disneovi následovníci perfekcionalisty. Nádherný drak! Celkově mě ale film bavil a potěšila mě scéna, která vychází ze staré legendy o čarodějově učni, jak ji známe od Lúkiana, J.W.Goetha ( Čarodějův učeň) či samotného W.Disneye ( Fantasie). Ano, zvládnout koště a vědro vody dokáže jen opravdový mistr! ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Trailer je pecka, ale jméno Walt Disney dává znát, o co půjde. A je to přesně ono. FIlm, který není pro děti a bohužel ani pro dospělé. Bilancuje na laně a já bych ho nejradši kopl aby spadl co nejníž. Přiteplená nuda s těžkým nerdem, ktery svým kozím hlasem ničí moje uši. Ale jasný, je to dneska hit, obsazovat do rolí geeky a kretény od pohedu. Statický Cage je pořád stejný, jako v posledních 20 rolích, jen... má prostě vlasy! __ Sledovat skoro dvě hodiny plazma koule a sem tam nějakej trik je nuda. Nezachraňuje to ani ta sci-fi romantická linie, i kdyžř Teresa Palmer je HOT! ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Harry Potter skondenzovaný do svižnej dvojhodinovky, plnej čarovnej mágie a fungujúcich bonmotov. Aj ten Cage je po rokoch opäť cool a Turteltaub, čoby etalon remeselnej sterility konečne dostal krámy a predviedol niekoľko sviežich mometov (napr. tesla klietka, finále). Škoda len tej Disneyovskej superízie (spellujúceho But-Heada radšej nekomentujem), ale temné fantasy pre odrastenejších žiaľ nie je na programe dňa a kompatibilné s Bruckheimerovými finančnými tabuľkami. Percyovské peklo sa chvalabohu nekoná a vidieť toto ako 13-ročný, tak tam navalím plnku. 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přeplácaná blbůstka, která troufám si tipnout otráví i ty nejmenší.. Prostě jen kravinka s žádnou přidanou hodnotou, jen nánosy klišé v šablonovité rodinné fantasy. Jerry Bruckheimer leze do hodně prověřených vod a mohl by se chlapec zase začít snažit. Pořádnej matroš jsem od něj docela dlouho neviděl.. od chlápka, co stojí za Skálou, Armageddonem nebo třeba Black Hawk Down očekávám při vší úctě kapánek víc!! ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • Upratujúce nástroje ako mop či metla boli vo filme poháňané kúzlami. V skutočnosti za ne upratovali herci oblečení v zelených kombinézach. Vo finálnom zostrihu ich odstránili s pomocou počítača. (Shakers)
  • Za nápadem na filmové znovuzrození "Čarodějova učně" stojí Nicolas Cage (Balthazar), který je vášnivým obdivovatelem Disneyho animované verze, jež byla součástí filmu Fantazie (1940). Cage: "Napadlo to mě a mého přítele Todda Garnera. Tehdy jsem natáčel jiný film a chtěl jsem se zkusit vydat do nějakého kouzelnějšího a fantastičtějšího světa, ve kterém bych si mohl zahrát postavu s mytickými schopnostmi. Zmínil jsem se o tom Toddovi a druhý den nás napadl dokonalý námět – Čarodějův učeň." (Taninaca)
  • Ve filmu několikrát zazní skladba "Secrets" od skupiny One Republic. (claudel)

Související novinky

Hledá se Deppův pistolnický parťák

Hledá se Deppův pistolnický parťák

29.04.2011

Adaptaci nadpřirozeného westernu The Lone Ranger (kdysi dávno rozhlasový seriál, později komiks, pak televize) chtěl Jerry Bruckheimer původně uvést už letos v květnu. Studio Disney si ale duplo a… (více)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (více)

Cage potřetí na lovu pokladů

Cage potřetí na lovu pokladů

23.05.2010

Pokračování úspěšné série, která mixuje lekce z americké historie s honem za poklady a Cageovými psími pohledy, měl Jerry Bruckheimer v plánu už dlouho. Režisér Jon Turteltaub a jeho hlavní hvězda si… (více)

Fantasy na všechny způsoby

Fantasy na všechny způsoby

05.03.2009

Od dětské přes teenagerskou až po tu naditou sexem a násilím, tedy nejlákavější ;-). Chris Columbus se podobně jako filmového Harryho Pottera pokusí nastartovat i sérii o Percy Jacksonovi podle… (více)

Reklama

Reklama