Reklama

Reklama

Akční komedie Zombieland společnosti Columbia Pictures vypráví příběh dvou mužů, kteří se snaží přežít ve světě, ovládaném zombies. Columbus (Jesse Eisenberg) je obrovský zbabělec – ale jak se ukazuje, pokud máte hrůzu z toho, že vás sežerou zombies, dokáže vás strach udržet naživu. Tallahassee (Woody Harrelson) je drsňácký zabiják zombie, který je motivován touhou získat poslední čokoládovou tyčinku na světě. Když spojí své síly s Wichitou (Emma Stone) a Little Rock (Abigail Breslin), které také objevily vlastní způsoby, jak přežít nadvládu zombie, budou muset zjistit, co je horší: spoléhat se jeden na druhého nebo se nechat přemoci zombies. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (1 722)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Záleží na tom, čo od filmu čakáte. Tvorcovia totiž podobne ako Wright-Pegg-Frost zmiešali zombie masaker s iným žánrom - tí prví s britskou vzťahovkou, títo zase s inteligentnejšou teen romantikou v štýle Adventureland či Nick and Norah. Úvod rozpumpuje zábavné jatky... a potom film prudko zvoľní tempo. Pre niekoho sklamanie, podľa mňa sa film práve v nezombíckych scénach mimoriadne zdvihol, stavil na sympatické postavy, záblesky z ich minulosti a prehlbujúce sa vzťahy. A Bill M. samozrejme tiež zábavu nepokazil, práve naopak. Práve táto "uvoľnená časť" filmu ("Takto som neplakal od Titanicu!") je dôvodom, prečo chcem vidieť sequel a dozvedieť sa o hrdinoch viac. Pokiaľ k tomu bude aj väčšia porcia mozgov a bude k tomu opäť hrať stará Metallica, tým lepšie. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Paul Wernick, Rhett Reese | Hudba: David Sardy | Produkcia: Gavin Polone | Distribúcia: Columbia Pictures | Štúdio: Relativity Media, Pariah | Rozpočet: 23,6 miliónov $ | Tržby: 102,391,542 $ || Tak to jaká haluz bazzmek :D Hoďka a pól smršti scén, ktoré si robia srandu zo všetkých doterajších filmových zombie počinou. Už samotné úvodné titulky sú hodné samostatnej zombie-kultovosti :D Forma dokonalá, no škoda nedotiahnutej dejovej linky, kôli ktorej som vlastne počas celého filmu cítil akúsi divnú prázdnotu. Chýbala náplň, ktorú obsahuje premňa zatial najlepší zombie-počin, Dawn of the dead. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Převrat v žánru ani bezprecedentní zábava se nekoná. Sled více či průměrně zábavných epizod, jako bonus Bill Murray a Woody Harrelson. Soumrak mrtvých byl lepší komedie, Úsvit mrtvých lepší střelnice. Přitom postavy jsou celkem sympatický (i když těch všechnomožnýfóbickejch vápenek od kompu už bylo trochu moc - ovšem je to zjevně cílová skupina, zabij si svou zombie a získáš kočku co o tebe jinak nezavadí), začátek je dobře rozjetej (pravidlo o dobrý kondici rulez - dvě kolečka kolem parkoviště) a pár dobrejch nápadů se rozhodně najde. Jenže místy ty pokusy o co nejvtipnější zabití zombíka sklouzávají trochu k samoúčelnosti a v dlouhejch pasážích se prakticky nic neděje - resp. je to až moc na pohodu. Jako taková jednohubková oddychovka film funguje dobře, ale nic víc (na druhou stranu ani nic míň). ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Nakonec vůbec nejde o nemrtvé, prim hrají nekorektní vtípky a komplexy hlavního hrdiny, který s trochou nadsázky platil za zombie nikoli po, ale před nákazou. Ruben Fleischer netlačí na pilu, postavy taky nikam nespěchají (čas zbyde i na destrukci, vedle které bledne i Emmerich), jejich dialogy ale ani na sekundu nespadnou do nudné vaty (těch hlášek je vážně spousta, a tom jsme ještě nedorazili k Billu M.) a celé se to nese v nakažlivé pozitivní atmosféře, až by se mohlo zdát, že život v postapokalyptickém Zombielandu vůbec nemusí být peklo. A závěr v parku? Fantazie. 90% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Smál jsem se docela často a celé to bylo celkem zábavné - tady zombáckou krví, tamhle vtipem, tam zase vnitřnostmi. Ale nejsem si úplně jistý, jestli bych dal peníze za lístek do (multi)kina a jsem opravdu, opravdu, opravdu rád, že jsem se netáhnul do Práglu na CSFD premiéru, protože v opačném případě bych peněz za cestu dost litoval;) Zombieland je zábavka na jedno zkouknutí - na dvě, pokud máte nějakou zvláštní slabost pro "jak prdel drsné" cowboye s vysokým zombie-killer skillem - ale nutno zdůraznit, že to není žádný dead walk survival okořeněný humorem. Naopak - je to rodinná komedie (pravda, pro rodiny s poněkud odrostlejšími dětmi;)) využívající zombácký nájezd na náš svět jako nosnou rekvizitu, na kterou nabaluje problémy nesmělého a světu odcizeného chlapce s rodinným životem a vztahy s jakýmikoliv lidmi, kteří si maso před konzumací aspoň trochu propečou. Také je dobré říct, že čím víc jste viděli filmů, v nichž hrál hlavní roli make-up poněkud poškozené mrtvoly - Thriller se nepočítá - tím se koeficient pobavení zvyšuje;) Celé to drží pohromadě celkem dobře, snad až na drsné procitnutí ohledně Bucka a na to, že lidstvo skoro neexistuje, sestry by vraždily pro sprchu, ale Wichita si stejně drží svoji rockerskou fazónu s výrazným líčením:) Čtvrtou hvězdu dávám za důkladnou práci tvůrců na výtvarné podobě filmu a za k smrti vtipného Billa Murrayho, k jehož slovům o Garfieldovi není třeba nic dodávat. Takže ano, jsem ochoten dát 80%, ale bez v minulé větě uvedeného by podobná osmdesátiminutová jednohubka neměla na víc než šedesátku. BTW pokud někdo podobně jako já nepochopil číslo 3 na Tallahasseeho autě, nalezne poučení v záložce Zajímavosti. Tedy děkuji těm, kdož je doplňují a používají přitom mozek. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (70)

  • V závěrečné scéně má Tallahassee (Woody Harrelson) nejdřív zbraně Nickel M1911A1 a SIG-Sauer P226, ale o chvíli později střílí ze dvou Nickel M1911A1. (dc125)
  • Hudební doprovod pod úvodními titulky je píseň "For Whom the Bell Tolls" od skupiny Metallica, z jejího alba "Ride the Lightning" (1984). (david666)
  • Twinkies jsou ve skutečnosti mexické Los Submarinos. (sssssycak)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

04.01.2019

Už je v podstatě jasné, že studio Disney místo klasického pokračování Pirátů z Karibiku hodlá celou sérii rebootovat. Poslední díl totiž vydělal „jen“ 794 milionů a to je po miliardových dílech pád,… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Reklama

Reklama