Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (921)

Psema 

všechny recenze uživatele

1) Půlhodina nezáživné hlušiny, kde se vcelku slušné (a nerušivě přisprostlé) dialogy "o ničem" vydávají za fotbalově-hospodský humor. Inu, je kam stoupat. 5/10 2) Výrazně lepší než posledně. Lepší zápletka dovede stejné divy jako šikmooký Maradona. 7/10 3) Zoufalé. Idiotská zápletka neobohacená takřka o žádný vtip, či jeho náznak (snad jenom buzerace po zápase potěšila), ale de facto doražená odporně vyhlížející Vilhelmovou, jejíž rádoby dilinka neroztahuje ani bránici, ani poklopce. Jenom nudí. 3/10 ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

V poslední době, kdy jsou naše české televizní kanály přehlcené splaškou českých nebo zahraničních stupidních telenovel byl tento seriál z produkce televize NOVA jediný, u kterého jsem si řekla, "škoda, že nemá víc dílů!" Úžasný námět, Olda Vetchý neskutečně zářil a jak naznačil Cival, v tomhle podal jednoznačný, oscarový výkon. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Spolu s "Koženým sluncem" snad jediná záležitost, dotýkající se pralesní fotbalové ligy. Úroveň dílů má skutečně vzestupnou kvalitu, přičemž epizody Láska a Na váhu! s výtečným Ivanem Trojanem představují vrchol seriálu. Sice se nejedná o žádné veledílo a leccos se dá vytknout, ovšem nesamoúčelná jadrná mluva (až jsem se divil, že to pustili v hlavní vysílací čas), uvěřitelné zápletky a skvělé výkony Luďka Soboty (snad prvně nehraje blba), Ondřeje Vetchého (i když někdy trochu přehrával) a Davida Novotného to bohatě vynahrazují. Po "Hospodě" nejlepší seriál TV Nova a za posledních cca 10 let IMHO nejlepší český seriál vůbec. 70%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Za co jste mu dal tu červenou, ty vole?" Nikdy v životě se mi nestalo, abych si organizoval čas podle českého seriálu, ale Okresní přebor mě donutil každé pondělí ve 20 hodin zasednout k TV a zjišťovat, na kterém zapomenutém kanálu ta Nova vysílá. Já jsem prostě musel hodit všední starosti za hlavu a šel jsem oběhat tu pravou obranu s Jirkou Luňákem, musel jsem si stěžovat na lavičce na bolístky s Jardou Kuželem, musel jsem kout pikle s předsedou Orlem a já jsem s nimi snad ukradl i ten Forbes. Mně s tou bandou vesnických exotů bylo dobře na hřišti i v hospodě. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Adolfe, ohrozil si kariéru…hodně z nás!“ Okresnímu přeboru jsem se svého čas obloukem vyhnul, až moc „smrděl hypem“. Teď, po jeho zhlédnutí, se mu musím zpětně omluvit. Opravdu je to vydařená zábava! Počáteční rozjezd ještě trošku dře, ale téměř s každým dalším dílem se kvalita seriálu zvedá. Sice se ani v pozdějších epizodách tvůrci sem tam nevyhnou nějakému tomu slabšímu vtípku, ale podařenější převládají. A hlavně ta pohoda, co z toho sálá. Určitě za to může kvalitní vykreslení života téhle „díry“. Ale především je to o postavách, ke kterým si člověk velmi rychle vytvoří silný vztah, a to ke všem. Od fanatika Jiřiny přes milovníka Adolfa, gamblera Ludvíka, později nastoupivší intelektuálku Ilonu až po epizodní hosty, ze kterých mě nejvíc odrovnal Trojanův Zenkl („No jo no, srdcař.“). A nakonec trochu hořký, ale jinak pěkný závěr. Solidní 4*, přiznávám, že mi budou hlavní hrdinové chybět. „Nikoho z vás samozřejmě ani nenapadne mi pomoct, co, vy kreténi!“ – „Ale jo, mě to napadlo, jenom sem prostě nechtěl Jirko, promiň.“ ()

Galerie (26)

Zajímavosti (75)

  • Ač na to Leoš Noha (Áda Větvička) nevypadá, ve skutečném životě je poměrně dobrým fotbalistou. (ricky4)
  • Seriál se natáčel od února do září 2009. (ČSFD)
  • Režisér vybíral herce cíleně. Museli umět hrát fotbal, museli vědět, co je to ofsajd atd. Místo tradičního castingu nechal herce, kteří měli představovat fotbalisty, podstoupit celá fotbalová utkání, aby poznal, kdo je skutečně schopný fotbalista. (ClintEastwood)

Související novinky

Reklama

Reklama