Reklama

Reklama

Televizní noviny

(pořad)
Publicistický
Česko, 1994, 30 min

Režie:

Václav Svoboda

Účinkují:

Lucie Borhyová, Mirka Čejková, Pavla Charvátová, Renáta Czadernová, Jan Antonín Duchoslav, Pavel Zuna, Pavel Dumbrovský, Markéta Fialová, Eva Jurinová (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Televizní noviny na TV Nova jsou dlouhodobě nejsledovanější zpravodajskou relací. Každý den je shlédne více než dva miliony lidí. Moderuje je vždy dvojice moderátorů (vždy muž a žena). Ucelené zpravodajství doplňuje web tn.cz, který se za krátkou dobu stal jedním z nejnavštěvovanějších zpravodajských serverů u nás. Diky tomu může divák získat ten nejúpnější přehled o domácím i světovém dění. (TV Nova)

(více)

Recenze (687)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nosem udělaná díra do obrazovky, jak ho člověk strká do výstřihu Borhyové, běloskvoucí úsměv čokoládového fešáka Reye a na konci jako malý důkaz toho, že svět přeci jen není tak zlý - malé hrošátko dovádějící s opuštěným štěňátkem. Kdyby nebyl zbytek jen černá kronika, dementní zpravodajství o arogantních politicích, šťavnaté pikantnosti a tahání osob z trosek po zemětřesení za doprovodu srdceryvné hudby, dalo by se na to možná i dívat. Komerční televize zkrátka musejí dělat takové zpravodajství, které se umí průměrnému občanu (rozuměj Novákovi) prodat a pak už jen záleží na formě, jakou zvolí. Tato je bohužel populisticky tragikomická.. Vždycky mě fascinoval moment, kdy investigativní reportér položil někomu u pootevřených bytových dveří otázku ve stylu: „Vašeho syna včera znásilnili v parku, můžete se k tomu vyjádřit?“ a dveře se zprudka zavřely. Tohle chce přece český národ vidět a komu se to nelíbí, může přepnout na CNN. No nemám pravdu, Vladimíre..? ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

První zprávy čistě komerční televize. Hon za senzací se zvířátkem na konci. Tenkrát na to všichni koukali jak na zlatý tele. Nic podobného tu nebylo. Nakonec se i malý český človíček dočkal po pádu opony "světového" zpravodajství v západním duchu. Všichni na to koukali. Dnes všichni nadávají. Jak typické. Jeden ze symbolů doby a výpověď o budování české demokracie. ()

Reklama

Abes odpad!

všechny recenze uživatele

Borec nakonec, jupí. Začnu u žen. Jaké vemínka z nich za zprávařským pultem vždycky udělají. Umělé americké úsměvy jak na nějaké přehnaně optimistické aerobic-rocknroll taneční soutěži. Trapné poznámky společně s umělým smíchem na konci hlavních zpráv, někdy mám pocit že za kamerou musí stát klauni, nebo že si na konci vždy stáhnou kalhoty nebo co. Animace, ách ty animace. Jak pro debily (klidně k tomu můžou pouštět osmibitovou muziku z PacMana). Dále to rádoby moderna písmo přes půl obrazovky, kdy přijdete o většinu obrazu... kdyby si ti debilové aspoň dali bacha na splynutí pozadí s písmem kdy nejde přečíst nic. Předávání květinek, nalíčeným květinkám v čele s Borhyovou. Ten její Cartoon Network animácký úsměv ve stylu BugsBunny dokáže zákonitě zkazit celej večer. K úrovni informací se nebudu vyjadřovat. Zajímavost: Všimněte si, že kdykoli je v Novinách zveřejněna nějaká vyšší peněžitá částka, může jít o nějaký dluh, odměny poslanců apod., reportéři se nám danou hodnotu snaží přiblížit vhodným přepočtem například na nové Octavie, Tatranky, piva či jiné běžné produkty. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

No nejsem vyloženě ten typ člověka, který to, co vzejde od naší nejmilovanější komerční stanice, posílá automaticky s předsudky do odpadu, ale co je moc, to je moc. Nedávno jsem psal o srovnání obsahu českých a zahraničních zpravodajských relací a co Nova umisťuje mezi hlavní zprávy v kontrastu s jakoukoli ostatní televizní stanicí, to opravdu nepochopím. Alespoň na ty moderátorky se dá koukat. No, o moderátorech, kde jeden nemá maturitu a druhý je bývalý StBák a buzerant radši mluvit nebudu. 20% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Televizní hovnoviny... to zírám, co všechno tady jde hodnotit :-/. Dříve bych ještě hvězdičku ubrala, ale nějak se stalo, že zprávy ČT1 postupně sklouzly na stejnou podúroveň, solidárně tedy podaruju všechna zpravodajství totožnou nadílkou dvou podprůměrných hvězdiček za blbé vtípky, přebrepty, uchechtávání, skákání si do řeči a tendenční reportáže - leckdy celkem o hovnu, soudruhu Bláho... 30% EDIT: Serou mě denní minizprávy a veledlouhá zpravodajství ve večerních hodinách, kdy by člověk (tedy já) radši čuměl na filmy a seriály. Dvě hvězdičky ponechám pouze s ohledem na fakt, že oproti přizdisráčsky politicky korektní a multikulturní ČT na Nově občas zazní etnicita pachatelů trestných činů. Také srandovní animace jsou tomu přizpůsobeny a po obrazovce toporně pobíhají tlupy mizerně animovaných morgošů, páchajících násilí či zlodějnu. Za to palec nahoru, jen ať každý slyší a vidí, co jsou ti "diskriminovaní chudáčci" zač! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • V neděli 23. 3. divákům představila TV Nova nové zpravodajské studio, grafiku, znělky a logo Televizních novin. (xrubesd)
  • Dne 4. února 2024 se k oslavám k 30. výročí TV Nova Televizní noviny odvysílaly v přesné kopii studia, kde poprvé začalo vysílání TV Nova, tedy 4. února 1994. (DominatorCZ)
  • V pořadu se do roku 2013 vystřídalo 19 moderátorů, a to Zbyněk Merunka, Stanislava Wanatowiczová, Eva Jurinová, Martin Severa, Martina Kociánová, Jitka Obzinová, Nicol Lenertová, Lucie Borhyová, Karel Voříšek, Jana Adámková, Pavel Zuna, Mirka Čejková, Pavla Charvátová, Pavel Dumbrovský, Rey Koranteng, Michaela Ochotská, Petr Suchoň, Renáta Czadernová a Markéta Fialová. (chleba24)

Reklama

Reklama