Reklama

Reklama

Sezení

  • USA The Sessions (více)
Trailer

Obsahy(1)

Od dětství ochrnutý a na plicní respirátor odkázaný básník a novinář Mark O'Brien (Hawkes) znovu a znovu překonává nepřízeň osudu. Nyní, v osmatřiceti letech, ale čelí dosud největší výzvě: touží přijít o panictví. Pomůže mu krásná terapeutka (Hunt), sympatický kněz (Macy) a jeho vlastní bezedný smysl pro optimismus a humor. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (21)

Trailer

Recenze (147)

Vxxx 

všechny recenze uživatele

"My penis talks to me, Father Brendan." Na mě tento film opravdu zapůsobil. Úžasné. Nečekala jsem, že se u tohoto filmu zasměji. Tento druh černého humoru mi naprosto sedl a emocionální stránka příběhu nebyla vůbec přehnaná. Helen Hunt na svůj věk vypadá velice dobře a teda výkon Williama Macyho je naprosto neuvěřitelný. (Samozřejmě Johna Hawkese netřeba zmiňovat). Prostě skvělé. Myslím, že se na film někdy ráda podívám znovu :) 5* ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv bylo ve filmu hodně sexu, nemůžu říct, že by mě pohled na nahou padesátiletou Helen Hunt nebo muže s obrnou nějak pohoršoval, což překvapilo i mě samotnou:) Naopak mě toto téma zaujalo, protože otázka sexuality postižených je poměrně tabuizovaná a zabývat se tím takto veřejně ve filmu je z mého pohledu odvážné a pozitivní. Také byla dobrá kombinace lítosti a humoru hlavního aktéra, protože jestli byl film opravdu podle skutečné události, tak musel jeho vnitřní sílu obdivovat úplně každý včetně mě. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film s pár vtipnými okamžiky. Ten kněz je asi nejlepší postavou celého snímku, ale jen tak mimochodem takového bych chtěla teda naživo vidět... a počkat nejde to....neexistuje. Je ale bohužel fakt, že takový film člověku stačí vidět jednou v životě, ať už řeší sebezajímavější téma. I guess i through away that little speech. - No no, please, make the little speech. I'd love to hear it. - Ok here it goes. The meaning of love. Love is a journey. - I like it already. - That's it. That's all i've got. I told you it's short. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Rozhodne pozoruhodný príbeh, dokonca podľa skutočnej udalosti zo života Marka O'Briena. Veľmi emocionálny film o človekovi, ktorý bol odsúdený na život bez možnosti pohybu. Obdivuhodné bolo najmä to, že ho neovládla sebaľútosť a všetko dokázal odbúrať humorom a iróniou. Na druhú stranu mi však v mnohých situáciach prišiel dosť egocentrický, ale možno aj z pochopiteľných príčin. Opäť sa však potvrdilo, že jedine život, ktorý žijeme pre milovaných ľudí je hodný žitia - zistil to aj Mark, hoci až v pokročilom veku. Napriek všetkému spomenutému však hodnotím tento film skôr ako priemerný, prekážala mi v tom hlavne nadmerná úchylnosť, keď ešte aj kňaza potreboval Mark zamestnať svojimi nemorálnymi plánmi... Veľký obdiv si však určite zaslúži Helen Hunt, ktorá odvážnu rolu sex-terapeutky zahrala naozaj vierohodne. ()

castor 

všechny recenze uživatele

NA PRAHU ČTYŘICÍTKY PANICEM. Session už bodovalo na Sundance festivalu, diváci si ho můžou spojovat především s další silnou postavou ztvárněnou Helen Hunt. Session ale ocejchovalo zejména to, že jde o ten film, ve kterém „ten chlapík dokáže hýbat jen hlavou a dýchají za něj železné plíce“ a jak tam ta „letos padesátiletá herečka nejednou odhodí svršky“. Ta citová náklonnost, kterou si hlavní hrdina (výborný John Hawkes) dětskou obrnou upoutaný na lůžko přiláká profesionální sexuální terapeutku, je až moc nahodilá, odbytá, všechno to přišlo jen tak mimochodem mávnutím kouzelného proutku. Naštěstí ale nejde o film, který by hrál vyloženě na jistotu, i když jako zástupce lapače filmových cen ho vidět někdo klidně může. Příběh založený na skutečných událostech je tu oživovaný drobnými konflikty a vlídným (i černým a sarkastickým) humorem, celek je sice příjemně odlehčený, ale bohužel lehce nevýrazný. Třeba síle Hlasu moře se vyrovnat zdaleka nemůže!! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Herec John Hawkes musel mít pod zády polštář, aby páteř vypadala klenutá a zakřivená. (chelseaman22)

Reklama

Reklama