Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem mnohokrát, a přece proč se na to někdy zase nepodívat? Je zde návod, jak utéci z vězení. Sice platil pro konec let šedesátých, ale s moderní technikou lze utéci z vězení i dnes. Více jde zde však o peníze. O zařízení si lepšího života a k tomu je zapotřebí přece jen určitých finančních jistot. a není pochyb o tom, že v NATO ty peníze mají. Často s nimi i zbytečně plýtvají, takže kdo by nefandil zločincům? I když tihle zločinci jsou prima, jako by naši kamarádi, takže nám neuškodí s nimi zase pobýt, aspoň prostřednictvím tohoto veselého filmu. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mi vysloveně sedl. Možná proto, že miluju zlodějské filmy a tenhle byl někde na půli cesty mezi čistou komedií a vážně míněným filmem. Komediální scénky jako útěk z vězení nebo souboj s tygrem jsou kulervoucí, ale samotné vykradení vlaku je slušně vymyšlené a docela napínavé. Finále je tradičně komedie ala Francie - tj. velká honička v tomto případě i se sochou svobody a SPOILER peníze nakonec nezíská nikdo KONEC SPOILERU. Ale čert to vem, z filmu sálá skvělá nálada a dvojice frajer Belmondo a naivka Bourvil je skvělá. Stejně jako uhlazený gentleman Niven a cholerický mafián Wallach. No a nemůžu zapomenout na krásnou Silivi Monti a její úžasný sestup z balkónu. Prostě perfektní záležitost ve všech směrech. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Další z velkých vlakových loupeží, tentokrát provedená Velkým šéfem, mužem s tak velkým mozkem, že ho páteř stěží unese a naklání mu hlavu na stranu. :-) Gérard Oury věru natočil i lepší kousky, ale z těch bez Louise deFunés je Velký šéf minimálně druhý nejlepší. Jeho humor je někde mezi klasickou podvodnickou komedií á la Zlaté věže a infantilně bláznivými fórky Casina Royale. Pokud jste - tak jako já - podobně silné nadsázce nakloněni, pobavíte se. Ale film pro prime-time to tedy není. 70% ()

Drak9 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich Belmonduv a Ouryho filmu ( samozrejme Posetilost mocnych je nejlepsi ). Je to primo uz klasika, navic se skvelou hitovkou, kterou si ted porad broukam v hlave. Ve filmu se objevuje spousta teatralnosti, az bych to hodnotil jako parodii, ovsem je to vytribeny humor, ktery pobavy. Rad se na tento film kdykoli podivam. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dobrá herecká parta ještě jaro nedělá. Mísení anglického a francouzského humoru může být fajn, jenže story kolem šéfa lupičské bandy s mimořádně vyvinutým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma a drobného zlodějíčka Artura prchajícího z vězení mě zrovna nechytla. Nic na tom nezměnilo ani kvalitní herecké obsazení, hravost a komediálnost mi chyběla, pitvoření vadilo. Až mi místy trapno bylo. Spokojenost jiných diváků ale dokážu pochopit, já si ale radši zaplavu v trošku jiných francouzských komediích – když to navíc bude s půvabnou a tady na stříbrném plátně debutující Silvií Monti, která si je přesně vědomá svých zbraní, zlobit se rozhodně nebudu.. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Železniční viadukt, kde dochází k překládce peněz, se nachází mezi obcemi Peronville a Patay asi 15 kilometrů od města Orléans. (sator)
  • Plukovník Carol Matthews (David Niven) létá francouzským vrtulníkem Aérospatiale Alouette II, vyráběném v letech 1956–1975. (sator)
  • Televizní anténa, která rozbije obří akvárium, proletí podél něj, tudíž ho nemůže ohrozit, ale v následujícím střihu nelogicky mění směr a namíří si to kolmo na akvárium. (sator)

Reklama

Reklama