Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Nevím jak vám, ale mně stačí jen zaslechnout úvodní melodii a hned se mi hlava naklání. :) Three men show Belmonda, Nivena a Bourvila je dokonalá, od francouzsky šíleného úvodu po velkolepě ironické "americké" finále. A každý z velké trojky si přijde na své. Na Belmonda číhá přítulný jaguár, Niven to rozjede v nafukovacím křesle a akční hrdina proti své vůli, Bourvil, absolvuje útěk z vězení i velkou vlakovou loupež. Velký šéf je zkrátka esence toho nejlepšího z francouzského komediálního žánru. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hlavičku trošku na stranu a máme tady Velkého šéfa. Muž s mimořádně velkým mozkem neudrží hlavu zpříma, když má zrovna stres. A zrovinka v té době se podaří z vězení uprchnout bezvýznamnému zlodějíčkovi a tak nelze očekávat nic jiného než že se jejich cesty zkříží. A každý z nich je jiný. Sympatický Belmondo versus decentní Niven. Kdysi to asi mělo potřebné grády, ale dneska už s odstupem času mě to tolik nebere. Zkrátka spousta filmů po letech ztratila své nesporné kouzlo a stala se obyčejnými než bych se nadál.Výhodou je, že tenhle film se tolik nereprizuje a proto se na něj dá v klidu podívat. Klady: Belmondo je správný šibal + Niven je snad ještě lepší + film se nezabývá nepodstatnými detaily + správný přísun akce a gagů + inteligentní snímek. Zápory: na filmu hodně zapracoval zub času a ztratil pel své doby, kdy jsem ho viděl poprvé - pozvolna se vkrádající inteligentní nuda - málo invenční režie - horší technická stránka filmu - obyčejné až naivní vyznění filmu. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem mnohokrát, a přece proč se na to někdy zase nepodívat? Je zde návod, jak utéci z vězení. Sice platil pro konec let šedesátých, ale s moderní technikou lze utéci z vězení i dnes. Více jde zde však o peníze. O zařízení si lepšího života a k tomu je zapotřebí přece jen určitých finančních jistot. a není pochyb o tom, že v NATO ty peníze mají. Často s nimi i zbytečně plýtvají, takže kdo by nefandil zločincům? I když tihle zločinci jsou prima, jako by naši kamarádi, takže nám neuškodí s nimi zase pobýt, aspoň prostřednictvím tohoto veselého filmu. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Špičková komedie se špičkovými herci. Herecký koncert čtyř mušketýrů, čtyř velikánů světové kinematografie. Francouzi způsobem sobě vlastním si udělali pořádnou prču i z odchodu Francie z vojenských struktur NATO. Film okořenily i nesmrtelné hlášky. Asinistra, asinistra, křičí mafiozo, skvěle zahraný Eli Wallachem, na Bourvila. Jak daleko je do Sinistry ptá se za volantem bezelstně prosťáček Bourvil. Blbče, doleva ti říká, doleva, umravňuje prosťáčka Belmondo. To prostě nemá chybu. Stejně jako celý snímek. Pětka je určitě zasloužená. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Oury už natočil lepší komedie, ale pořád se kvalitativně jedná o parník převyšující ostatní komediální produkci, především tu francouzskou. Hodně se mi líbila povaha jednotlivých scén podle toho, kdo v ní zrovna vystupoval (Nivenova britská uměřenost, Wallachova "italská" expresivita a Belmondovo eskamotérství), jakož i jednotlivé konfrontace mezi hlavními postavami. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Plukovník Carol Matthews (David Niven) bydlí na adrese Avenue Foch 75 v Paříži. (sator)
  • Po odpojení vagonu s penězi pomocí výbušnin od zbytku vlaku obrněný vagon dojede setrvačností přesně tam, kde na něj čekají, což není nijak vysvětleno, jak se jim to podařilo. I kdyby to bylo reálné, tak by ale na stejné místo musel dojet i zbytek vlaku, který byl za obrněným vagonem. (sator)
  • Arthur Lespinasse (Jean-Paul Belmondo) má o odstín světlejší vězeňský mundúr než ostatní spoluvězni. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno