Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavné, ale bohužel bez pokračování. Trojice Niven-Bourvil-Belmondo exceluje na celé délce, i když by těch extra vtipných scén a vtipů mohlo být o trochu více, nelze jen s úžasem sledovat tyhle tři herce v jejich živlu. Krimi komedie ze staré školy, která ani s dabingem nezevšední. A Silvia Monti je opravdu kus:) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mi vysloveně sedl. Možná proto, že miluju zlodějské filmy a tenhle byl někde na půli cesty mezi čistou komedií a vážně míněným filmem. Komediální scénky jako útěk z vězení nebo souboj s tygrem jsou kulervoucí, ale samotné vykradení vlaku je slušně vymyšlené a docela napínavé. Finále je tradičně komedie ala Francie - tj. velká honička v tomto případě i se sochou svobody a SPOILER peníze nakonec nezíská nikdo KONEC SPOILERU. Ale čert to vem, z filmu sálá skvělá nálada a dvojice frajer Belmondo a naivka Bourvil je skvělá. Stejně jako uhlazený gentleman Niven a cholerický mafián Wallach. No a nemůžu zapomenout na krásnou Silivi Monti a její úžasný sestup z balkónu. Prostě perfektní záležitost ve všech směrech. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Typicky bláznivá francouzská komedie v režii Gérarda Oury. Jejich způsob humoru je jedinečný a nenapodobitelný. Takové gagy, honičky v autech, šílené dialogy, loupeže a absurdní scény umí jen Frantíci. Navíc Belmondo je kultař a sympaťák a s Bourvilem tvoří fakt srandovní dvojku. Soundtrack mého velkého oblíbence Georgese Delerue jede na plný pecky a píseň The brain se stala jednoznačným hitem. Nelze nezmínit opět geniální tehdejší český dabing, tolik postav a každý hlas výborný český herec nebo herečka. A Jan Tříska byl asi opravdu nejlepší představitel Belmonda. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Nevím jak vám, ale mně stačí jen zaslechnout úvodní melodii a hned se mi hlava naklání. :) Three men show Belmonda, Nivena a Bourvila je dokonalá, od francouzsky šíleného úvodu po velkolepě ironické "americké" finále. A každý z velké trojky si přijde na své. Na Belmonda číhá přítulný jaguár, Niven to rozjede v nafukovacím křesle a akční hrdina proti své vůli, Bourvil, absolvuje útěk z vězení i velkou vlakovou loupež. Velký šéf je zkrátka esence toho nejlepšího z francouzského komediálního žánru. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Belmondo zatím v mém hodnocení pod čtyři hvězdy neklesnul. Jde nejspíš o nejlepšího francouzského herce, který filmu dodá své nenapodobitelné charisma a tím jej pozvedne minimálně o třídu. Velký šéf nemá zápletku ani zbla originální, provedení je však svižné, jak se na francouzský film let šedesátých / sedmdesátých patří. Avšak zkoušel jsem na chvíli přepnout na originální znění a hned by šla hvězda dolů, český dabing film zachraňuje (což se o něm poslední dobou říci rozhodně nedá) od průměru a pan Tříska opět dokazuje, že je mezi dabéry extratřídou. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • V plukovníkově bytě je v obřím akváriu několik ryb. Těsně předtím, než pokojem prolétne anténa a akvárium roztříští, ryby už v akváriu nejsou. (Anglicankaaa)
  • Na konci filmu, během titulků, vidíme jižní a severní věž World Trade Center ve výstavbě od roku 1966. (sator)

Reklama

Reklama