Reklama

Reklama

Než se stal Deadpoolem, byl Wadem Wilsonem (Ryan Reynolds), bývalým členem speciálních jednotek. Když mu lékaři diagnostikovali pokročilé stadium rakoviny, podrobil se experimentální léčbě v rámci programu Weapon X, známého a populárního především mezi x-menovskými mutanty. Díky tomu se Wade zbavil rakoviny, a nejenže zůstal naživu, ale také jako bonus získal schopnost rychlého samouzdravování. Bohužel však – například oproti Wolverinovi, který po podobné léčbě zůstal celkem sexy – z tohoto pokusu vyšel trvale znetvořený. I proto celkem bez většího odporu přijal okostýmované alter ego jménem Deadpool. (CinemArt)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (1 988)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Horší než Kick-Ass, chyběl tomu cit Vaughna pro nadsázku a vizuál. Taky romantická linie sice kvůli Moreně hezká a kvůli uvedení filmu na Valentýna chytrá a vtipná, ale omezující Deadpoola v v zařazení nejvyšší rychlosti, to přepínání mezi zcela šílenou ujetostí a emocemi film kazilo. Téměř hororový střed (zrod experimentem) sice svůj dopad schválně ředí obstojným počtem Wadeových gagů, ale působí stejně jako něco spíše z V jako Vendetty (vlastně skoro přesně tak) než z pubertálně vulgární, sebereflexí prosáklé parodie na superhrdiny (jak Marvelu, tak DC - viz původ Deadpoola jako parodické reakce na Deathstroka), a šokuje to svou brutalitou tedy dost samoúčelně. Jak by tvůrci prostě chtěli jen vyzkoušet i něco jiného nebo vytěžit dostatečně pro komiksové filmy ne tak častý vysoký rating. Závěrečné zúčtování to potvrzuje, Ed Skrein jako padouch navíc působí celou dobu jen jako nějaký pohůnek než nebezpečný hnusák, jeho kolegyně Gina si prostor ale kradla docela bezproblémově. Netuším, čím to mohlo být (ehm). Vyprávění využívá hlavní proprietu Deadpoola, jeho blízký vztah k divákovi/čtenáři víc než vydatně (vlastně přímo extrémně) a proto to celé včetně retrospektiv působí příjemně originálně, ale hlavně stále zábavně. Příběh po dějové stránce totiž je spíše jen jakýsi náčrt základní osnovy, nic víc a vůbec mě nebavil. Prim tedy hraje jenom humor a ten tu nudu naštěstí zase spolehlivě zahání a vytváří tunu opravdu vtipných situací i one-linerů, zdatně pomáhá i odvaha Foxů zapojit Wadea do širšího universa.. SUMA: Parodie na MCU možná přišla v správnou chvíli. Využila diváckou únavu klasickými Marvel fláky a použila k tomu navíc široce milovaného retarda, který boří svou sebereflexí mnohé hranice i zdi. Navíc je to pořádná mlátička a hraná Ryanem, který do role dal nejen srdce, ale i mnohé další partie svého těla. Škoda jen, že Foxové se přesto neodvážili udělat z Deadpoola jeden obří festival šílenství a jeho zlidšťování, třeba i častým sundáváním masky, téměř vždy značilo horší části filmu. Taky dějově se hoši zodpovědní za skvělý Zombieland tentokrát moc neukázali, ale přiznávám, že Deadpool jako překroucení valentýnské tradice filmových romancí má něco do sebe. Vůbec by mi ale nevadilo, kdyby byl film více jako stejnojmenná hra a celý origin byl pojat jako nějaká tarantinovská animovaná sekvence v Vaughnově stylu. Vaughn by to natočil celkově ještě víc cool. A s mnohem méně šedivým, levným vizuálem. Tedy, tu hysterii a nadšení do jisté míry chápu, a jsem rád že měl film takový kritický i finanční úspěch, přeji mu to, ale nevyplývá to z nějakých výjimečných kvalit snímku. 7,5/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Deadpool je velká sranda, očividně nadšený film, který si jeho tvůrci zamilovali už dávno a teď je na čase, aby si ho zamilovali nebo alespoň oblíbili i diváci. Vtipů jsou metráky a jsou různé - těch vulgárních je nejvíce a bohužel mě po nějaké době začaly mírně nudit, působily čím dál více nuceně. Jenže potom tam jsou vtipy další, které si utahují z ostatních filmů i z tohoto filmu, a dokonce několik očividně inspirovaných Monty Pythony. Když se Wade a Vanessa dohadují, kdo měl horší dětství, je to jako pythonský skeč Four Yorkshiremen, když se (Kapitán) Deadpool bije s Colossusem (což je tedy jednoznačně nejvtipnější scéna), je to jako souboj krále Artuše a Černého rytíře. Dokonce ve filmu padne také jméno Basila Fawltyho (které ovšem české titulky dost nepochopitelně změní na Hugha Granta, stejně jako ze Zámotku udělají E. T. Mimozemšťana)... Tak tenhle druh humoru mi byl samozřejmě bližší. "Zdálo se mi o Liamu Neesonovi. Unesl jsem mu dceru a jemu se to nelíbilo. Ty filmy jsou už tři. Jestli on nebude špatný rodič." ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Očekávání naplněna. Deadpool je snovým projektem několika lidí a je to na něm zatraceně vidět, comicsová revoluce se nicméně nekoná. Vervu, se kterou v kinech řádil Kick-Ass nebo Kingsmani, tady bohužel nenajdete. Stejně tak nedojde na nějaké zásadní překvapení, rozhodně to ale neznamená, že by hrozila nuda. Naopak, Deadpool obdivuhodně funguje hlavně tam, kde byste to možná nečekali, jedná se totiž o vydařenou romanci, kterou neskutečně táhne Morena Baccarin. Právě díky ní film nemá moc hluchých míst a šlape i skrz slabší pokusy o humor. A jelikož má snaživý Reynolds kam (respektive za kým) směřovat, nemusí se jen potácet mezi uštěpačnými poznámkami a překvapivě dobrými akčními scénami. Takže jo, občas to skřípe a příběhově se jede podle učebnice, pořád je tu ale dost tref na to, abyste se v kině bavili. A to už od vynikajících úvodních titulků! (7/10) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Mám rakovinu jen v játrech, plicích, prostatě a mozku. Bez toho se obejdu." Nyní popírám sám sebe, když tvrdím, že Deadpool je přehláškovaný. Já totiž miluju hlášky, ale tady je jich strašně moc a přijde mi hrozně zbytečné, aby Wade reagoval hláškou na každý závan větru v Kambodži. Avšak to je jediná výtka, neboť vše ostatní bylo hrozně zábavné. Zejména Wadeovo soutěžení s Vanessou o to, kdo má podělanější život, mě hodně pobavilo. A taky jsem získal poučení, že mlácení kovového týpka do koulí nedoporučuje pět z pěti chirurgů a jeden opilý stomatolog. Taková informace jednou může mít cenu neporušené kosti. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nie som, nikdy som nebol a nikdy ani nebudem fanúšik komiksových snímkov, ako boli napríklad X Men-i a jemu podobní teploši v obtiahnutom pyžame s motívom pavúka. Popravde, "DeadPoola" som si viac menej pozrel zo zvedavosti, či tu všetkým s tým rozdávaním percent "zadarmo", jak domácich udených výrobkov na jarmoku nejebe. No a musím priznať, že ma NEČAKANE pohltila davová psychóza, pričom sa s hrdosťou pridávam do skupiny fanúšikov Cardu-retardu v červenom ninja plášti. Je dosť pravdepodobné, že svojím hodnotením trošku preháňam, no naposledy ma bavil Thor so svojím kladivom na "čarodejnice", možno posledný "indi vindi" Superman či Netopier hlásajúci grandiózny príchod za pomoci zaprášeného lampášu z povale, pričom tento počin je predsa len vzhľadom k odľahčenému spracovaniu s množstvom priblblého humoru, ktorý mi neskutočne sadol, či osobitého prístupu k poňatiu spravodlivosti, predsa len lepšou zábavou. No a čuduj sa svete, aj JA taký vypichávač podstaty, hľadateľ pointy či frfloš z radu siedmych trpaslíkov, som sa dokázal na tento snímok pozerať odľahčene, a tak mi neostávalo nič iné, iba udeliť "jackpot". Vďaka za kopec srandy vy dvojica zmrdov, vďaka Vám som pri sledovaní DeadPoolu mierne inteligenčne omladol. Malá rada na záver, tu ide o zábavu, nie o výchovu jak v "Seven Heaven". Kľudne vypnite hlavu, a budete spokojní (možno). No a teším sa na "Zombieland 2" vy beťári! ()

Galerie (137)

Zajímavosti (107)

  • Ajaxova (Ed Skrein) banda jazdí na čiernych Ducati Panigale 1199S 2014. V roku 2015 tento bike prešiel modernizáciou a jeho objem narástol na 1299. Panigale 1199 sa vo farbe, aká je použitá vo filme, nepredával. (CampaHD)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

27.09.2022

V typicky reynoldsovském duchu oznámil představitel Deadpoola na svých sociálních sítích zprávu, že se herec Hugh Jackman (Logan, Zmizení) vrátí coby Wolverine ve třetím filmu. Snímek, jenž bude… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Reklama

Reklama