Reklama

Reklama

Star Trek: Do temnoty

  • USA Star Trek into Darkness (více)
Trailer 1
USA, 2013, 132 min (Alternativní 127 min)

Režie:

J.J. Abrams

Kamera:

Dan Mindel

Hrají:

Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Karl Urban, Simon Pegg, John Cho, Benedict Cumberbatch, Anton Yelchin, Bruce Greenwood, Peter Weller, Alice Eve (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V roce 2009 představil tvůrce J. J. Abrams (seriál Ztraceni, Star Wars: Síla se probouzí) novou filmovou podobu legendárního Star Treku. Celá sága se vrátila na úplný začátek, kdy se na palubě nejmodernější hvězdné lodi U.S.S. Enterprise setkala dvojice hlavních hrdinů, budoucí kapitán James T. Kirk (Chris Pine) se svým pozdějším prvním důstojníkem Spockem (Zachary Quinto). Moderní filmové zpracování v podobě výpravného intergalaktického dobrodružství se setkalo s vřelým diváckým přijetím a už o čtyři roky později se vesmírná posádka vrátila v dalším pokračování ve filmu Star Trek: Do temnoty. Jak napovídá samotný název, tentokrát se jedná o velmi náročnou a nebezpečnou misi. Posádka vesmírné lodi Enterprise dostává za úkol dopadnout záhadného vesmírného teroristu Johna Harrisona (Benedict Cumberbatch). Ten se po teroristickém útoku na archiv Hvězdné flotily ukrývá na nepřátelské klingonské planetě a hrozí, že se mu podaří rozpoutat ničivou válku, která může zničit celý vesmír. (Česká televize)

(více)

Videa (36)

Trailer 1

Recenze (1 552)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Bez mučení se přiznávám, že jsem Do temnoty vpadla teprve dnes a už konečně chápu všechnu tu hysterii okolo Beníka. Ten jeho bestiální výraz padoucha, ty jeho oči podlité nejen zákeřností ale i krví. Ta umělá slza, jenž dokázal z oka svého vypudit ... asi jsem se zamilovala ... I když váhám. Přece jen jsem trochu víc na ty špičaté uši. Bombaaa prostě! Jsem v jednom velkém nadšení. Celá jsem prostoupena nepřetržitou akcí a napětím a ještě k tomu přes slzy nevidím a břicho mě bolí a nemůžu se přestat pořád smát, bo jsem si přečetla komentář od verbala! ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

J.J. Abrams je mimozemštan, kterého nám sem poslali z budoucnosti, aby smrtelníkům ukázal, jak vyrobit dokonalý blockbuster. Při té příležitosti mu vpravili do žil hravost a dětskou duši Stevena Spielberga a smysl pro destruktivní spektákl Michaela Baye, ale ponechali mu dost osobitosti, aby přidal něco svého. Možná proto je každá drobná postava propracovaná k dokonalosti, proto mezi lehkovážnými hláškami problikávají odkazy na americkou zahraniční politiku, střet civilizací a problém terorismu ve světě, kdy nepřítel může udeřit kdekoli. Snad proto je špičkování mezi inertním Vulkáncem Spockem a horkokrevným kapitánem Kirkem zábavné i symbolické, i když všichni víme, že rozum a chtíč nemohou být v opozici natrvalo... Celý startrekovský systém zvratů a charakterů dává přesný smysl a přináší spoustu humoru a vizuálních parádiček. To něco navíc je brilantní Benedict Cumberbatch v roli Johna Harrisona, záporák bondovského kalibru. Jeho postava nabízí několik interpretací a celou Federaci a její snažení relativizuje, protože ačkoli je "pro většinu lidí zabiják, pro někoho může být bojovníkem za svobodu". Cesta vesmírem pro Abramse nekončí. Hvězdné toulky zanedlouho nahradí Hvězdné války. A já se nemůžu dočkat: když mne Abrams ve dvou dílech konvertoval ke klanu trekkies, je pravděpodobné, že v dalším sčítání lidu uvedu jako vyznání víru v řád rytíře Jedi. 90% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak ja jsem byl naprosto spokojenej. Sice tu uz trochu chybi takovej ten wow efekt ve stylu, tak tohle je ten novej Star Trek, protoze Abrams vam tu nic moc novyho neukaze a uvodni akce byla precejen vic osudovejsi v prvnim dilu, ale jinak film slape jak hodinky. Zadny zbytecny kecy, neustale se neco deje. Pribeh docela dava smysl, takze to neni zadnej letni vymletej blockbuster. Herci ne ze by hrali tak uzasne, ale vsichni jsou naprosty sympataci a Cumberbatch je skvelej zaporak, i kdyz z neho misty uz delaj zbytecne velkyho Supermana. Takze celkove dve hodiny svizny zabavny jizdy, ktera sice neprinasi nic moc novyho, ale ani na chvily nenudi a uprimne, ani jsem od tohohle filmu nic jinyho necekal. Takze slabsich 5*. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $190miliónovTržby USA $228,778,661Tržby Celosvetovo $467,381,469Tržby za predaj Blu-ray v USA $59,627,745Tržby za predaj DVD v USA $27,816,652║ _Tržby za predaj Blu-ray kolekcia Star Trek and Star Trek Into Darkness v USA $2,880,064 //počet predaných kusov 96,130║_ __GENIÁLNE!!!__ Veľký Kandidát na Blockbaster roka 2013!!!__ ...veru prekonalo to očakávania, dokonca aj vynikajúceho predchodcu Star Trek (2009), absolútne dokonale vycibrený dej, dialógové prestrelky medzi postavami len tak iskria, skvelá atmosféra, humorné odfrky opäť krásne sedia v deji, napätie, akcia, nevyspytateľný záporák, silné emócie,...plus lesk na vrch dodáva efektné 3D, film je opäť krásnou a zaslúženou poctou pôvodnému seriálu Star Trek (1966), J.J.Abrams je aktuálnym kráľom skutočnej popcorňovej zábavy ktorá má všetky ingrediencie čo treba po tomto zážitku sa môžeme len a len tešiť na nové Star Wars VII zdatnejší režisér ohľadne sci-fi ich ani nemohol mať v rukách /videl v kine 3D verziu: 100%/ __moja recenzia ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Jeden J.J. vládne všem, sci-fi mainstream káže, trekkies do kin přivede, Do temnoty sváže...“ Úžasné vesmírné dobrodružství, co operou namydleným warpem letí rychlostí světla vpřed. Kdyby se však jádro porouchalo a Abramsova Enterprise musela zpomalit, plně by se projevilo, že štíty příběhu fungují stěží na 50 %. Stejně tak je smutné, že ačkoliv se filmem táhne ústřední motiv „obtížného krocení emocí“, u vypjatějších scén dělá z diváka striktně racionálního Vulkánce. Přesto, od té čtyři roky staré space-limčy rázný krok do dospělejší temnoty. Khanberbatchův hněv budí hrůzu.. ()

Galerie (149)

Zajímavosti (53)

  • Natáčení začalo 12. ledna 2012 a skončilo 8. května téhož roku. V květnu 2012 ještě probíhalo natáčení záběrů druhým štábem na Islandu. Postprodukce filmu byla dokončena 17. dubna 2013. (endoskop)
  • Celosvětová premiéra již 12. startrekovského filmu proběhla 23. dubna 2013 v Sydney. (endoskop)
  • Severoamerické tržby byly 228,8 milionu dolarů, celosvětové pak 467,4 mil. (NIRO)

Související novinky

Tvůrce Watchmenů údajně chystá Star Wars

Tvůrce Watchmenů údajně chystá Star Wars

17.03.2022

Zatímco do premiéry seriálového Obi-Wana už fanoušci odpočítávají pouhé týdny, na filmové frontě Lucasfilm nadále podezřele mlčí. Loni byl akorát odložen Rogue Squadron režisérky Patty Jenkins, jak… (více)

Star Trek má nového Pikea

Star Trek má nového Pikea

11.04.2018

Zatímco studio Paramount řeší, jak bude vypadat další filmový Star Trek, seriálový bratránek Star Trek: Discovery směle uhání kupředu. Na konci patnáctidílné první série (a tady možná chcete přestat… (více)

The Rock míří do džungle

The Rock míří do džungle

10.04.2017

Dwayne Johnson se nefláká. Letos ho uvidíme v Rychle a zběsile 8, Pobřežní hlídce a Jumanji, tedy ve třech docela velkých filmech, a do budoucna to s ním bude podobné. V roce 2018 nám naservíruje… (více)

Cumberbatch a velký elektrický duel

Cumberbatch a velký elektrický duel

20.12.2016

V minulých letech platilo, že si zhruba polovinu filmových a seriálových géniů zahrál Benedict Cumberbatch. Britská hvězda se objevila v Hawkingovi, Sherlockovi, Kódu Enigmy, Doctoru Strangeovi nebo… (více)

Reklama

Reklama