Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobové drama přináší pravdivý příběh problémového dětství Johna Lennona. Malý John je bystrý, ale jízlivý kluk, žijící v 50. letech v Liverpoolu se svou tetou Mimi a strýcem Georgem. Johnův otec opustil rodinu a přestože jeho matka Julie stale žije, byla jeho výchova svěřena Mimi. Přestože Mimiina pedantská povaha často koliduje s Johnovou neukázněnou osobností, mají se zjevně rádi, domácnost se ovšem po Georgeově náhlé smrti ocitá vzhůru nohama. Na pohřbu se dospívající John setká s Julií a překvapeně zjistí, že bydlí jen pár bloků od Mimi. Její osobnost je Johnovi daleko bližší než Mimiina a Julia podporuje jeho lásku k psaní a hudbě a učí ho hrát na banjo. Johnův oživený vztah k Julii ale přináší řadu nezodpovězených otázek a vyvolává mezi Johnem a Mimi napětí . A když se rytmem dne stává rokenrol, John se do téhle drzé hudby zamiluje a spřátelí se mladíkem, který by chtěl založit skupinu – s Paulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (101)

Icefist 

všechny recenze uživatele

Nic moc extra. Líbila se mi hezky zachycená dobová atmosféra, ale jinak jde vlastně jen o celkem průměrný příběh dospívajícího jedince, který je vláčen nahoru a dolů slastmi a strastmi lidského života. Herecky mě nikdo nijak zvlášť neuchvátil, a tak kdyby nebyl snímek spjat se jménem takto slavným, bylo by to ještě o deset procent míň. 70 % Oblíbená část- scéna s Johnovou hrou během týdne za školou ()

smrt.ka 

všechny recenze uživatele

Bývala bych dala tři hvězdice - totiž průměrné hodnocení, protože obecně podle mého nejde o nějak nadprůměrný film, ačkoli herecké výkony a gradace některých situací je dobrá, je dramatická. Ale za netradiční přístup a pojetí přidávám tu čtvrtou. Je fajn, že se točí biografické filmy i jinak, méně pateticky a tradičně. ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

,,OBČAS BY SOM CHCEL MAŤ KOZY. NIE SOM ÚCHYL, LEN BY SOM SA S NIMI CHCEL OBČAS POHRAŤ." __ Nebolo to istotne len tým, že takmer polovicu filmu som sledoval skôr len jedným očkom a preto ma vyslovene neoslovil, či výraznejšie neupútal, veď mladosť slávnych, priam ikonických osobností je vždy zaujímavou. Pohľad na Lennonovo búrlivé dospievania by zasluhovalo viac invencie, silnejší zápal zo strany réžie a hlbšie ponorenie do tých miest látky, ktoré sú skôr len načrtnuté a nie je ich málo. Nabrať na silnejších obrátkach mohlo aj tempo, ani nie po hodine som sa pristihol, akoby som film sledoval už aspoň o polhodiny dlhšie. Herecky pomerne slušné a chalan, ktorý hral mladého Paula McŠarmantného bol iný macho a škoda, že sa toľko neobjavuje na scéne. (1033. hodnotenie, 56. komentár k filmu) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nowhere Boy předčil v mnohém má očekávání. Dle zdejších komentářů jsem začala ještě před zhlédnutím přilnávat k myšlence, že se bude jednat o průměrný snímek. Já ho za průměrný či dokonce slabý rozhodně považovat nemohu. Aaron Johnson je jako legendární muzikant skvělý a dokonce i jeho podoba se skutečným Lenonnem mi přišla více než "věrohodná." Skutečně jsem v něm viděla Lennona a ne jen kluka, co ho hraje. Tom Sangster se nehorázně vytáhl a když se objevil na scéně, říkala jsem si, že ten vysoký, hubený chlapec přece nemůže být Paul McCartney:) Naštěstí se potom ukázalo obsazení jeho charismatického charakteru i ztvárnění jako výborná volba. Líbil se mi celkový styl filmu i příběh, jakým bylo dospívání a muzikantské začátky toho, jehož legendární brýle se později začaly nazývat jako "Lennonky", podáváno. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Silná feel-good pecka, která si zaslouží mnohem větší pozornost. Není to jenom příběh o dospívání Johna Lennona, je to film o mladickém rebelství a hledání sebe sama a vlastní rodiny. Nechce se mi ani moc věřit, že Nowhere Boy je debutovým filmem. Režie Sam Taylor-Johnson je neuvěřitelně sebejistá a sama režisérka fantasticky pracuje s hudební a střihovou formou. Její manžel (a můj oblíbený mladý herec) Aaron Taylor-Johnson zde podává vynikající herecký výkon a je tu skvěle civilní bez jakýchkoli póz. Příjemný divácký zážitek. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Film měl v USA premiéru 8.10.2010, tedy den předtím, než by John Lennon oslavil sedmdesáté narozeniny. (hellstruck)
  • Za roli Johna Lennona získal Aaron Johnson kromě nominace na cenu BIFA za nejlepší herecký výkon také ocenění Empire Movie Award pro nejlepšího hereckého nováčka. (Mičl)

Reklama

Reklama