Reklama

Reklama

V ulicích New Yorku se na hranici zákona snaží balancovat dva neohrožení, ale velmi drsní policisté Danson a Highsmith. Zná je už celé město, jedni jimi pohrdají, jiní je obdivují. Jejich pravým opakem jsou kolegové Terry Hoitz a Allen Gamble, kteří se ale kvůli papírování do ulic prakticky nedostanou. Oba se stávají terčem každodenních posměšků a všichni jimi otevřeně opovrhují. Když během policejní akce Danson a Highsmith tragicky umírají, rozhodne se Terry, že je s Allenem nahradí. Terry se zbraní v ruce přinutí Allena, aby vstal od psacího stolu a vyrazil s ním do akce. Krátce poté dojde k přestřelce mezi překupníky kokainu. Terry Allena vyprovokuje k riskantní jízdě, a tak se Allen vřítí na místo činu, rozmetá zabavený kokain a přejede tělo zastřeleného překupníka. A na problémy je hned zaděláno... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (784)

POMO 

všechny recenze uživatele

Suchý humor Willa Ferrella mám rád, jeho Ron Burgundy i vedľajšie role vo Frat Pac komédiách (Stiller, Vaughn, Ferrell, Wilson, Carell...) si vďačne vychutnávám. Ale tento film je ukážkou (dúfam že dočasnej) scenáristického a režijného úpadku. Ešte aj akčné scény, ktoré nevyžadujú prácu s hercami a vypointovanie dialógových scén, sú tu katastrofálne neprehľadné. Druhá hviezdička iba za Evu. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Akcna blazniva komedia, ktora je az tak blazniva, ze ju budete bud nenavidiet alebo zboznovat, alebo nieco medzitym. Nehladajte tu ziadnu realitu, pretoze vsetko, co sa tu deje, je samozrejme nerealne. Herecke obsadenie je slusne, akcne zabery, vybuchy alebo nahanacky aut nemali chybu. Film sa snazi predovsetkym pobavit divakov, takze scenar nehra ziadnu ulohu. Vidiet Marka Wahlberga ako tancuje balet nemal chybu, hlavne ten dovod vysvetlenia, preco sa to naucil :-) Mozno treba mat na takyto typ komedie jednoducho naladu, nie vzdy to moze fungovat. Reziser Adam McKay natocil este komedie BRATRI Z DONUCENI (2008) alebo RICKY BOBBY: NEJRYCHLEJSI JEZDEC (2006)... 02.11.2010 _______ Samuel L. Jackson - (P.K. Highsmith) +++ Dwayne Johnson - (Christopher Danson) +++ Mark Wahlberg - (Terry Hoitz) +++ Will Ferrell - (Allen Gamble) +++ Michael Keaton - (Kapitán Gene Mauch) +++ Damon Wayans Jr. - (Fosse) +++ Eva Mendes - (Dr. Sheila Gamble) +++ Anne Heche - (Pamela Boardman) +++ Steve Coogen - (David Ershon) +++ Ice-T - (Vyprávač) +++ Produkcia: Will Ferrell, Adam McKey +++ Hudba: Jon Brion +++ (Videl v kine 01.11.2010) ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Čítal som viacero výčitiek na adresu Marka Wahlberga, že sa sem vôbec nehodí a veľmi zaostáva za Ferrellom. Nemôžem s tým súhlasiť. Mark je práve v tejto úlohe skvelý a rola večne podráždeného policajta mu sadne ako uliata. Lebo tu sa ten jeho prejav berie humorne. Nesedí mi práve v úlohách drsných chlapíkov vo filmoch, kde má za úlohu ťiahnuť celý film sám (ako Max Payne). Hlavné duo je si teda vyrovnané. Ferrell je ako vždy - veľmi fajn. Je tu aj dostatok humoru. Takže ako komédia to funguje dobre. Škoda však úplne debilného scenára. To už vážne sa nedalo vymyslieť nič lepšie? Záporák a vyvrcholenie filmu sú tiež na facku a rola Steva Coogana úplne zbytočná. Škoda, malo to na 4*. 7-/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Někdo nemůže rozdýchat anabolové mozečky detektivů Dansona s Highsmithem, někomu vadí plochý hrudník Evy Mendes a někdo závidí Willu Ferrelovi jeho vzrušující krásu, ale já se u toho všeho bavil naprosto nadstandardně. Zkrátka chci být detektivem, ale jsem opatrný, takže se nebudu pouštět do těch největších případů, jakými jsou postavení lešení bez ohlášky, protože bych nerad skončil ve Vegas bez bot a bez služební dřevěné bouchačky. Tohle je prostě ta správná komedie pro všechny zoufalce, kteří se v mládí naučili baletit či hrát na harfu, aby se mohli vysmívat těm, kteří to berou vážně. A to jsem přesně já. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Prvních pět minut je naprosto brutálních, kdy tam Rock se Samuelem Jacksonem předvedou naprosto šílenou mega akci a já od tý chvíle očekával jízdu od začátku až do konce a vypnul mozek, jenomže tahle dvojka se bohužel po 10ti minutách vytratí z filmu a nahradí je dvojice Will Farrell a Mark Wahlberg, přičemž Farrell tu je za tradiční giga hovado a do jeho obvyklýho výkonu mu chybí se jen svlíknout do spodků a Mark Wahlberg tu zase nedělá , krom nasírání se, nic extra, ale nevadí tu a v dvojici s Farrellem dokáže zabavit, ale už je to spíš jen o jednotlivých scénách, jestli baví nebo ne, jako celek už to neni rozhodně žádná velká jízda, každopádně jejich vožíračka tradičně prvotřídní a pár hlášek stojí za to, každopádně herecky to bylo tak našlapaný, že neudělat z toho komediálně akční mega řežbu byl celkem kumšt, ale McKay to bohužel zvládnul. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (20)

  • Nápad spárovat před kamerou Willa Ferrella (Allen Gamble) a Marka Wahlberga (Terry Hoiz) vznikl několik let před natočením filmu, během oscarového ceremoniálu, při kterém si Ferrell z pódia dobíral nominované herce, jen Wahlbergovi prokazoval komicky přehnaný respekt. (Coldrex)
  • Natáčanie prebiehalo v New Yorku. (Peter-1307)

Související novinky

Náhrada za Benga v záloze

Náhrada za Benga v záloze

06.11.2014

Mark Wahlberg (Transformers: Zánik) a Will Ferrell (Volte mě!) se před čtyřmi lety sešli v akční komedii Benga v záloze. Jejich stomilionové párování sice nevydělalo dost na pokračování, rozhodně ale… (více)

Mark Wahlberg zůstává drsňákem

Mark Wahlberg zůstává drsňákem

07.10.2009

Momentálně natáčí akční krimikomedii Other Guys po boku Willa Ferrella, pak se přesune do temnějších (a citelně chladnějších) vod. Zahraje si totiž v remaku loňského islandského zázraku režiséra… (více)

Policejní tým snů?

Policejní tým snů?

28.09.2009

Začíná z toho být trend, že se někteří tvůrci snaží narvat do svých filmů co největší počet hvězd. V mnoha případech padlých, ale na plakátech to stejně vypadá dobře. Po Tropické bouři, The… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno