Falešný princ

False Prince, The

Pohádka

Československo / Východní Německo, 1984, 90 min

Dušan Rapoš

Slovenská pohádka s finanční injekcí z Mnichova mě příjemně překvapila. Čekal jsem větší průšvih :)(4.8.2003)

• AngelAngie

Vysílala TV stanice Prima.(10.7.2008)

• NinadeL

Labakan to není, ale Rapoš krystalický, milé děti.(24.1.2010)

Dnu a von dnu a von. dnu a vonn!...zajtra budem sultaanom ...sultaanom...zlata nit a gombik zlatyyyy.....usijem si krasne saty ....saty..(13.1.2007)

Výpravné filmové zpracování orientální pohádky německého autora období počátků romantismu Wilhelma Haufa (mj. autor oblíbené Hospody ve Spessartu). Příběh Labakana, krejčovského tovaryše, kterému nevoní práce a pošilhává po životě šlechtice, a jeho kamarádky jehličky. Když si "zapůjčí" nádherné šaty, které ušil pro šlechtice, dostane se mu shodou okolností na vlastní kůži zakusit to, o čem zatím jen snil.(27.1.2012)

• Mischka

Slováci vážně neumí točit pohádky.. krejčího a la falešného prince byste museli umlátit a tu jeho mluvící jehlu taky.. Jedna z mála pohádek, na kterou se o Vánocích netěším.(14.12.2008)

Celkom dobrá rozprávka. Dá sa pozrieť!! 65%.(20.10.2005)

• miron

falešný princ, falešné všechno ..........(8.5.2007)

Moja obľúbená rozprávka, ktorú môžem každý rok. Spojenie nemeckých peňazí a slovenského filmárstva bola dobrou voľbou. Pekná výpravná rozprávka so zaujmavým príbehom a veľmi sympatickým hlavným hrdinom. K tomu ako bonus pekný hudobný motív. Jediným mínusom je výkon pravého princa. No a zariadenie na rušenie odpočúvania je tu efektné.... rovnako ako aj pán Effa.(11.10.2007)

Vynikajúa rozprávka. Hudba, obsadenie, dabing. Videl som urývok staršieho falošného princa v českej produkcii a bolo to niečo hrozné(asi také niečo ako český dabing filmu Kráľ drozdia brada). Skvelá zápletka a ponaučenie na konci. Rapošov vydarený kúsok.(18.8.2008)

:)(18.6.2010)

Ďalší veľkolepý kúsok z kina MIER. Síce trochu prapodivná rozprávka, ale boli to krásne časy.(7.8.2011)

• anitae

Tuhle pohádku jsem nikdy neměla moc ráda, možná kvůli nepříjemné jehle. 2,5 *(16.1.2012)

Profesor , ktory ma ucil nastrednej skoly bol vytvarnik tejto rozpravky :) a navyse, v detstve som ju mal rad :)(17.6.2007)